Vištienos krūtinėlė keptuvėje kremiškame svogūnų ir grietinės padaže

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Vištienos krūtinėlė keptuvėje kremiškame svogūnų ir grietinės padaže
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Jei mėgstate vištieną, svogūnus ir kremiškus patiekalus - šis patiekalas tikrai patiks. Jokių įmantrių ingredientų (vos vienas slaptas, kuris padažui suteikia unikalų Jei mėgstate vištieną, svogūnus ir kremiškus patiekalus - šis patiekalas tikrai patiks. Jokių įmantrių ingredientų (vos vienas slaptas, kuris padažui suteikia unikalų skonį), pusvalandis virtuvėje ir puiki vakarienė garuos ant stalo. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai vištienos krūtinėlės
250 gramų grietinės, 30% riebumo
150 mililitrų vištienos sultinio (arba daržovių sultinio)
3 vienetai svogūnų (didesnių)
40 gramų sviesto
3 šaukštai vorčesterio padažo (arba pagal skonį, bet nepraleiskite šio ingrediento)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis česnako miltelių (arba papildomos skiltelės česnako)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėles perpjauti išilgai pusiau, tokiu būdu padarome keturis kepsnelius. Kepsnelius iš abiejų pusių pabarstyti česnako milteliais, druska ir pipirais. Jei turite laiko, galite palikti kepsnelius pasimarinuoti (pvz. per naktį šaldytuve), bet galima gaminti ir iš karto.
2.
Į keptuvę pilti alyvuogių aliejų, dėti 20 gramų sviesto ir ištirpinti. Sudėti vištieną ir kepti ant vidutinės kaitros kelias minutes iš abiejų pusių iki apskrus ir beveik iškeps. Vištienos gabalėlius atidėti į lėkštę ir uždengti kita lėkšte, jog neatvėstų.
3.
Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepėte vištieną, dėti likusį sviestą, ištirpinti. Sudėti svogūnus ir kepti 7-10 min iki svogūnai suminkštės, taps auksinės spalvos.
4.
Česnako skilteles smulkiai sukapoti, suberti į keptuvę su svogūnais, permaišyti ir pakepti apie 30 sekundžių, tuomet supilti sultinį, Vorčesterio padažą ir permaišyti, sumažinti kaitrą ir dėti grietinę nuolat maišant. Šiek tiek pakaitinti ant nedidelės kaitros iki visi skoniai susijungs ir padažas taps kremiškas. Paragauti, pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
5.
Sudėti vištienos gabaliukus, apdengti padažu ir dar 1-2 min pašildyti ant nedidelės kaitros.
6.
Patiekiant galima pabarstyti žalumynais (pvz. petražolėmis ar čiobreliais).
Patarimai:
Vorčesterio padažas padažui suteikia subtilų ir labai tikantį skonį, rekomenduojame jo nepraeisti. Tačiau padažo kiekį drąsiai koreguokite pagal save, nes jo intensyvumas priklausys nuo gamintojo. Iš pradžių įpilkite 1 v.š., paragaukite, jei norisi intensyviau, pilkite dar.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Greta
2024-02-06 19:21
Labai skaniai gavosi ATSAKYTI
Migle
2022-10-11 21:00
Labai skanu, visai seimai patiko ATSAKYTI
Eda
2022-10-08 17:50
Pabandžiau, bet mano nuomone per daug nurodyta Vorčesterio, skoniui pagerinti užtektų ir 1-2 š. ATSAKYTI
Asta
2022-10-03 14:27
Skanus receptas ir greitas, aciu ATSAKYTI
Inga
2022-09-29 16:09
Man padažas gavosi per skystas, vištienai trūko skonio. Daugiau nedarysiu. ATSAKYTI
Laurinta
2022-09-30 16:29
Grietinės padažas neturėtų būti labai skystas, aš irgi gaminau, tai puikiai buvo, apsidengė visi gabaliukai vištienos. O vištiena ir neturi būti su ypatingu skoniu, nes juk jai tik pipirai ir druska naudojama :) Visada galima pagardinti vištienos prieskoniais ar kitais mėgstamais priedais, jei žinote, kad mėgstate intensyvesnius skonius :) ATSAKYTI
Aurelija
2022-10-03 14:25
O man labai patiko, padažas pavyko tirštas, kremiškas, tikrai neskystas, gal grietinę perkaitinot ar naudojote liesą arba riebalų mišinį? Vorčesterio padažas yra būtinas ingredientas, nepraleiskit, jis suteikia padažui skonį. O vištiena, kad būtų sodresnio skonio palikite su prieskoniais pasimarinuoti per naktį, čia auksinė taisyklė skoniui įsigerti į vidų. ATSAKYTI
Dovilė
2022-09-26 18:27
Labai skanu!! Vorčesterio padažas suteikia labai gero skonio, nepraleiskite jo gamindami ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital