Sotus bulvių ir moliūgų apkepas su dešrelėmis

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Sotus bulvių ir moliūgų apkepas su dešrelėmis
Sotus bulvių ir moliūgų apkepas su dešrelėmis
Sotus bulvių ir moliūgų apkepas su dešrelėmis
Sotus bulvių ir moliūgų apkepas su dešrelėmis
Autorius apie receptą: Puiki bulvių, moliūgų ir česnako trijulė šiam patiekalui suteikia gardų skonį, tad po vieno kąsnelio šio patiekalo norisi dar ir dar kito... Labai tinka šeimos pietų ar Puiki bulvių, moliūgų ir česnako trijulė šiam patiekalui suteikia gardų skonį, tad po vieno kąsnelio šio patiekalo norisi dar ir dar kito... Labai tinka šeimos pietų ar vakarienės stalui. Nesudėtinga paruošti, nereikia įmantrių ingredientų, o taip sotu ir gardu. (...daugiau) Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas bulvių
500 gramų dešrelių (šviežių)
200 gramų čederio sūrio (arba kitokio sūrio)
200 gramų moliūgų tyrės (žr. patarimus)
200 mililitrų pieno
2 šaukštai kvietinių miltų
50 gramų sviesto
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis druskos
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Prikaistuvyje ištirpinti sviestą, sudėti smulkintas česnako skilteles, kepinti, kol suminkštės.
2.
Suberti miltus. Pakepinti maišant.
3.
Pieną truputį pašildyti. Į kepintus miltus po truputį piplti šiltą pieną, nuolatos maišant, kol bus vientisa masė. Sudėti moliūgų tyrę ir gerai išmaišyti.
4.
Kepimo indą ištepti aliejumi.
5.
Bulves supjaustyti daugmaž 2-3 mm storio griežinėliais.
6.
Į indą išdėlioti bulves ir supjaustytas dešreles.
7.
Tolygiai užpilti moliūgų padažo.
8.
Kepti grilyje ar uždengus folija orkaitėje (160 C laipsnių) apie 40 - 50 minučių, kol bulvės suminkštės. Kepimo pabaigoje užbarstyti sūrį ir kepti dar 10 - 15 minučių, išsilydys ir apskrus.
9.
Patiekiant galima pabarstyti smulkintomis petražolėmis.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Paprasčiausias būdas pasigaminti moliūgų tyrę (daugiau būtų rasite šiame straipsnyje)) - moliūgą perpjauti pusiau, išskobti sėklas ir kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki suminkštės (apie 1-1.5 val., tikslus laikas priklausys nuo moliūgo dydžio). Tada minkštimą išskobti šaukštu ir sutrinti elektriniu trintuvu iki tyrės.
Vietoje tyrės galite naudoti ir smulkiai sutarkuotą moliūgą (sutarkavę rankomis nuspauskite skystį).
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital