Vištienos troškinys su paprikomis ir pievagrybiais - kremiškas ir labai skanus

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Vištienos troškinys su paprikomis ir pievagrybiais
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Be galo gardus, rudeniškas, sušildantis patiekalas, kuriam bus sunku atsispirti ir norėsis pakartojimo. Puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei, o šalia tiks patiekti virtas Be galo gardus, rudeniškas, sušildantis patiekalas, kuriam bus sunku atsispirti ir norėsis pakartojimo. Puikiai tiks sotiems pietums ar vakarienei, o šalia tiks patiekti virtas bulves ar bulvių košę. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 mililitrų   vištienos sultinio  (arba pagal norimą tirštumą)
400 gramų   vištienos krūtinėlės  (arba šlaunelių mėsos be kaulų ir odos)
300 gramų   pievagrybių  (arba apvirtų miško grybų)
2 vienetai   raudonosios paprikos
1 vienetas   svogūnų
2 šaukštai   pomidorų pastos  (arba pagal skonį pomidorų padažo)
1 šaukštas   grietinės
1 šaukštas   miltų  (nebūtina, bet suteikia tirštumo, kremiškumo)
2 šaukštai   sviesto
1 šaukštas   alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis   saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio   aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį   druskos
pagal skonį   maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūną nulupti ir supjaustyti griežinėliais arba kubeliais.
2.
Į puodą pilti 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir dėti 1 šaukštą sviesto, ištirpinti, suberti svogūną ir pakepti retkarčiais pamaišant.
3.
Sudėti juostelėmis pjaustytą vištienos krūtinėlę, pagardinti druska, pipirais ir pakepti apie 5-7 minutes.
4.
Kol kepa vištiena, pievagrybius nuplauti ir supjaustyti pusžiedžiais, sudėti į puodą, berti miltus, gerai išmaišyti ir kepti, kol grybai suminkštės ir kiek sukris.
5.
Papriką supjaustyti juostelėmis, sudėti į puodą ir išmaišti. Tuomet berti druską, pipirus, įberti saldžiųjų ir aitriųjų paprikų miltelius.
6.
Į puodą pilti sultinį, dėti pomidorų pastą, išmaišyti ir užvirinti, tuomet troškinti uždengus dangčiu apie 7 minutes.
7.
Išjungti kaitrą, dėti grietinę, išmaišyti ir patiekti. Patiekiant galima pabarstyti žalumynais kaip kad petražolės ar svogūnų laiškai.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital