Virtų bulvių blyneliai su sūriu ir kukurūzais

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Virtų bulvių blyneliai su sūriu ir kukurūzais
Virtų bulvių blyneliai su sūriu ir kukurūzais
Autorius apie receptą: Pusryčiai, kurie suteiks energijos puikiai dienos pradžiai. Blynelius paruošti nėra sudėtinga, nereikia daug laiko, o ragauti labai gardu. Pusryčiai, kurie suteiks energijos puikiai dienos pradžiai. Blynelius paruošti nėra sudėtinga, nereikia daug laiko, o ragauti labai gardu. Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
12 vienetų bulvių (virtų, vidutinio dydžio)
1.5 stiklinės kvietinių miltų
200 gramų čederio sūrio (arba kito mėgstamo)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kukurūzų burbuolių (virtos arba nedidelio indelio konservuotų kukurūzų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
Padažui:
1 pundelis svogūnų laiškų
150 gramų varškės
100 gramų graikiško jogurto
1 pundelis krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
100 gramų rūkytos šoninės (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Dubenyje grūstuve sutrinti bulves.
2.
Į bulves berti miltus, kukurūzus, smulkintus kukurūzų laiškus, mušti kiaušinį, berti pagal skonį druskos bei pipirų ir užminkyti tešlą.
3.
Delne iš bulvių masės suformuoti nedidelį paplotėlį, į jo vidurį dėti gabalėlį sūrio, užspausti tešlą ir rankomis suformuoti blynelį.
4.
Keptuvėje gerai įkaitinti aliejaus ir į jį dėti kepti blynelius. Apkepti iš abiejų pusių iki gražiai apskrus.
5.
Padažui dubenėlyje varškę labai gerai išsukti su graikišku jogurtu, berti druskos, pipirų, dėti smulkiai pjaustytus krapus ir gerai išmaišyti.
6.
Šoninę pakepinti ant grilio (arba sausoje keptuvėje) iki taps traški.
7.
Blynelius patiekti su varškės padažu ir traškia šonine.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Matavimui naudojau 250 ml stiklinę.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital