Ruošiamės šventėms apsukriai - 34 taupūs ir gardūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2017-12-18
Ruošiamės šventėms apsukriai - 34 taupūs ir gardūs receptai
@Shutterstock

Klasikiniai ir naujai atrasti, išradingi ir iš lūpų į lūpas perduodami, nuostabūs receptai. Norint paruošti gausų šventinį stalą su ypatingais skanėstais, visai nebūtina išlaidauti! 

Pristatome Jums net 34 puikius receptus, kurie pravers kiekvienai išmoningai šeimininkai ir šeimininkui!

 

Labai skanus ir labai taupus tortas! Jam tinka ne tik šviežia, šiųmetinė, bet ir praėjusių metų uogienė, tad puiki proga sunaudoti likučius! Jei norite, kad tortas būtų dar drėgnesnis ir skalsesnis, kremui galite naudoti ir daugiau, maždaug 500 gr, grietinės, o biskvito lakštus papildomai sulaistyti stipria kava, taip jis bus dar ir labai aromatingas!

Receptą rasite čia.

Kitoks, puošnesnis ir labai gardus būdas patiekti silkės salotas! Tinka ir šventiniam stalui, ir kasdienai. Salotos gardžios, sočios ir labai spalvingos! Žirnelius recepte galima keisti virtomis pupelėmis, pridėti dar vieną – virtų bulvių – sluoksnį, mėlyną svogūną keisti geltonuoju.

Receptą rasite čia.

Visai nesudėtingas receptas, kaip įdomiau paruošti skumbrę šventiniam stalui! Ingredientai įprasti kiekvienos šeimininkės ar šeimininko virtuvėje, o jų derinys - puikus. Tiekti rekomenduojame su keptomis bulvytėmis ar virtais ryžiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrai puikus patiekalas šventiniam stalui! Ypač, jeigu mėgstate įvairius šaltus mėsos užkandžius. Paruošti geriausia iš vakaro, kad vyniotinis spėtų "susiformuoti" ir "susigulėti", o tiekti labai gardu su krienais!

Receptą rasite čia.

Kiek kitoks, paįvairintas baltos mišrainės variantas - su kukurūzais ir porais! Jeigu porų nemėgstate, vietoje jų galima dėti tiesiog svogūno, patariame naudoti rausvuosius - jie švelnesnio skonio. Nuo stalo šios salotos išgaruoja tiesiog akimirksniu. Jei norisi, galima papildomai dėti rūkyto kumpio ar tuno savo sultyse.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar kada esate bandę silkę marinuoti namuose? Tai ne taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, o staipsnyje rasite ne tik detalias instrukcijas, kaip tai padaryti, bet net kelis padažų ir marinatų silkei variantus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paprastas, gaivus ir gardus tortukas, kuriam nereikia jokių įmantrių ingredientų, o viršutiniam sluoksniui galite naudoti mėgstamiausio skonio želė. Beje, šiam tortui paruošti galima naudoti ne tik kreminę, bet ir paprastą varškę, ją tuomet geriau rinktis iį kvadratinių pakelių, nes būna drėgnesnė, ir tereikia sutrinti elektriniu trintuvu ar petrinti per sietelį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Pyragėliai iškepa labai gardūs! Juos galima ruošti ne tik su recepte siūlomomis, bet ir kitomis mėgstamomis daržovėmis, o vietoje sūrio naudoti varškę, ar sūrio tiesiog nedėti visai. Skanūs ir šilti, ir atvėsę!

Receptą rasite čia.

Puikaus skonio, kremiškas majonezas, kurį pagaminsite labai greitai. Puikiai tinka pagardinti Kūčių patiekalus ar jeigu nevalgote kiaušinių ar pieno. Nebūtina pirkti konservuotas pupeles ar avinžirnius, jeigu Kūčioms virsite naminius ankštinius (pvz. mišrainėms ar salotoms), tiesiog reikėtų neišpilti jų virimo skysčio ir pagaminsite puikų majonezą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios ir labai skanios silkės salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Liesesniam salotų variantui galite vietoje grietinės naudoti graikišką jogurtą. Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o paruošite per kelias minutes.

Receptą rasite čia.

Labai greita, labai paprasta ir labai skanu! Pyragėliai kepami be papildomų riebalų, truputis aliejus naudojamas tik tešloje, todėl pyragėliai nėra tokie riebūs, kaip tradiciniai. Jie labai gardūs ne tik ką tik iškepę, bet ir jau atvėsę! Jeigu nemėgstate kiaulienos, čeburekus galite gaminti su vištiena ar kalakutiena, o galima ir visai be mėsos, o su daržovių įdarais - pvz., morkomis, svogūnais, džiovintais ar šaldytas grybais.

Receptą rasite čia.

Labai paprasta paruošti ir tikrai labai skanu! Šiem kukulaičiams nebūtina atskirai virti daržovių, puikiai tiks ir likučiai, jei daržovių virėte mišrainėms. Gardžiausia su šviežiomis daržovėmis ir grietinės padažu arba prie mėsos ar žuvies patiekalų

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Itin paprastas receptas, kuris pavyks net ir virtuvės pradinukams! Tai puošnesnis, šventiškesnis tinginio variantas, kuris patiks tikriausiai visiems smaližiams! Beje, gamindami šį tinginį, galite rinktis ir kitokius, taupesnius, pvz., žemės riešutus ar net lukštentas saulėgrąžas, o dalį grietinėlės galima riebesniu pienu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Šis receptas iš tų, nuostabių, kur darbo įdėti reikia visai nedaug, o didžiąją dalį atlieka orkaitė! Taip paruošta skumbrė labai skani ir šventiška, tinka tiekti  su ryžiais ar bulvėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai nesudėtingas ir nebrangus tortas, kuris savo puikiu skoniu nustebins kiekvieną smaližių! Tortas svajingai kvepia kava... Jeigu norite, kad tortas būtų drėgnesnis, pertepimui galima naudoti daugiau grietinės. Papuošimui galima rinktis mėgstamiausius riešutus, ar vietoje, jų, sausainių, biskvito ar net vaflių trupinius!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Itin paprastai pagaminamas kreminis sūrelis, kuriam reikės tik kefyro! Kas čia šventiško? Ogi tai, kad jis tobulai tinka ruošti desertams, pvz., tortų pertepimams, kur naudojamas FIladelfijos sūris, ruošti pikantiškas užtepėles su rūkyta žuvimi, žalumynais ar kitais mėgstamais priedais, ruošti lavašo suktinukus ar net kepti tobulai skanius sūrio tortus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikriausiai daugelis yra ragavę tešloje keptų krabų lazdelių, o ar esate jų ragavę su traškia džiūvėsėlių plutele? Tikras skanumėlis! Jos labai gardžios ir šiltos, ir atvėsusios, ypač su aštriais ar pikantiškais padažais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Fantastiško skonio tortas, kurį pagaminsite labai greitai, o suvalgysite dar greičiau! Recepto autorė pataria, kad sausainius mirkyti reikėtų labai trumpai, kad nepermirktų, nes tortas bus per daug drėgnas. Jeigu norite paruošti dar taupiau, šiam tortui galite rinktis naminį kondensuotą pieną, kurio receptą rasite čia.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Labai greitai paruošiami susmuštinukai su silke ir kiaušiniais, o visam šiam deriniui nuostabios gaivos ir traškumo priduoda obuoliai! Puošniai atrodo ant stalo ir akimirksniu nuo jo išgaruoja!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tik du ingredientai, kelios minutės paruošimo ir truputis kantrybės, kol iškeps! Šiam pyragui dažniausiai naudojame Nutella šokoladinį riešutų kremą, bet puikiai tiks ir kitoks mėgstamas šokoladinis kremas. Rezultatas pritrenkiančiai skanus, kiekvienas kąsnelis apsaldins ir mažų, ir didelių smaližių širdeles.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Natalija, Tasha.lt

Šventiškos, gardžios, gal kiek neįpratos salotos, bet turėtų patikti lietuviškų patiekalų gerbėjams bei mėgstantiems sočias salotas su tunu. Salotos sočios, dailiai atrodo ant stalo, ypač jei jas ruošite į permatomą stiklinį indą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Vos 3 ingredientų skanėstas! Gardžiosios silkės paskanauti pakaks 6 ragautojams, o jei svečių laukiate daugiau, ingredientų atitinkamai dvigubinkite ar trigubinkite. Skanauti galima iš karto arba bus dar skaniau, jei silkė bent kelias valandas pastovi ir visi skoniais susijungia! Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcija

Labai dailūs ir labai skanūs triufeliai! Juos paruošti visiškai paprasta ir ir nereikia daug ingredientų! Sausainius galite naudotis šokoladinius, o jei neturite, juos pakeiskite paprastais ir į masę berkite kakavos - skonis bus kiek kitoks, bet nuostabus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tradiciniai, labai gardūs silkės blyneliai purioje ir minkštoje tešloje. Beje, pagal šį receptą galima kepti ne tik silkę, bet ir kitokią žuvį, tik ją tuomet reikėtų pasūdyti ir pagardinti mėgstamais prieskoniais, nes ji neturės silkei būdingo sūrumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėliai pyragėliai iš nebrangiai paruošiamos kefyro tešlos. Pyragėliai kepami keptuvėje, todėl orkaitėje galės tuo pačiu metu kepti kitos vaišės! O įdarą šiem pytagėliams galima rinktis nebūtinai mėsos, puikiai tiks ir rauginti, ar troškinti šviežį kopūstai, kepinti pievagrybiai, ar net virti ryžiai su smulkintais virtais kiaušiniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Dailiai atrodantis, skanutėlis ir spalvingas silkės užkandis, kuris puikiai tinka žiemos šventėms! Pagaminti paprasta, ingredientai nesudėtingi, o atrodo žavingai!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Be galo gardus aguoninis pyragas, kuriam ypatingą skonio išbaigtumą suteikia karamelinis glaistas. Tiesiog tirpstantis burnoje, nors keptas iš gana kietokios tešlos, bet ją gerokai aplaisčius sirupu, visas gardėsis pasidaro labai maloniai skanus ir drėgnas. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Puiki tradiciniu spurgų alternatyva Kūčioms ar tiesiog, jei nevalgote gyvulinės kilmės produktų. Ragaujantys dažniausiai nė neatskiria, kad šios spurgytės tokios "nekaltos". Beje, vietoje sujų pieno, šiame recepte puikiai tinka ir perkoštas aguonų pienas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Skanutėlė namuose marinuota skumbrė. Ar kada esate tokios ragavę? Gaminti tinka naudoti tiek šviežią, tiek šaldytą ir atitirpintą žuvį. Paragavę pagal šį receptą ruoštos skumbrės, pirktinės tikriausiai nebenorėsite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Traškūs ir kvapnūs pyragėliai su grybų įdaru, o juos galite rinktis mėgstamus. Beje, pagal šį receptą paruošta tešla puikiai tiks ir picai.

Receptą rasite čia.

Dar vienas puikus vyniotinio receptas! Šis kiek švelnesnio skonio, iš vištienos ir su dviejų rūšių įdarais - tad galite pasirinkti sau skanesnį ar išbandyti su abiem! Labai skanu ir tiesiog ragauti, ir ant sumuštinio užsidėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Loreta

Jei turite virtų morkų, šią užtepėlę užtruks pagaminti vos kelias minutes. Ji labai skalsi, pikantiška ir akimirksniu išgaruoja nuo vaišių stalo! Skanu kabinti traškučiais ar tepti ant skrebučių. Jei nenorite ruošti su majonezu, kasdieniam variantui galima rinktis graikišką jogurtą sumaišytą su trupučiu garstyčių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Būtinai išbandykite šį nepaprastai paprastą receptą! Produktų visai nedaug, o recepto prašys visi paragavę. Tortą apliekite tirpintu baltu, juodu ar pienišku šokoladu.

Receptą rasite čia.

Gardžioji silkutė su puikiu česnakinių pievagrybių pagardu! Jei dar nesate tokios dar ragavę, siūlome būtinai išbandyti. Skanaujame su virtomis bulvėmis ar riekele duonos.

Receptą rasite čia.

Gaivios ir sočios burokėlių salotos, kurios puikiai tiks ir prie silkės, ir prie keptos žuvies, ir prie virtų bulvių ir tiesiog su duonos riekele! Salotos labai paprastos, bet tikrai labai skanios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu mėgstate silkę, būtinai išbandykite šią legendinę užtepėlę. Labai skanu tepti ant skrudintos duonos riekelės, nuo stalo visuomet išgaruoja akimirksniu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanios morkų salotos, kurios puiki tiks Kūčių stalui, nes yra be majonezo! Ruošti galima su mėgstamais riešutais, jei mėgstate razinas, galima gardinti ir jomis, jei ne - dėkite džiovintų slyvų ar vaisiais negardinkite visai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingai paruošiamas, nebrangus (ypač, jei dar turite savų obuolių) ir labai dailiai atrodantis pyragas! Skanus ir vienas, ir su plakta grietinėle ar kaušeliu ledų, ir su puodeliu kvapnios arbatos!

Receptą rasite čia.

Sotiems pietums ar vakarienei puikiai tiks nebrangus ir greitai paruošiamas tuno pyragas, kuriam net nereikės ruošti tešlos! Traški pyrago plutelė ir sultingas žuvies įdaras Jus užburs nuostabiu skoniu. Tiekite su daržovių salotomis ir citrinos skiltele. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Drėgnas, maloniai citrusais (ir Kalėdomis!) kvepiantis keksas tiems, kas labai mėgsta aguonas! Gabalėlis šio gėrio tobulai dera su puodeliu nesaldintos arbatos po gausios šventinės vakarienės.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis