Paprasta lazanija

AUTORIUS:
Agnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 365)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 365)
Paprasta lazanija
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Paprasta lazanija
Paprasta lazanija
Paprasta lazanija
Autorius apie receptą: Šį lazanija super paprastai pagaminama ir pavyksta tikrai skani. Vienas tų receptų gelbėtojų, kai norisi greitai ir ypatingiau. Taip, tai nėra klasikinis lazanijos receptas, bet Šį lazanija super paprastai pagaminama ir pavyksta tikrai skani. Vienas tų receptų gelbėtojų, kai norisi greitai ir ypatingiau. Taip, tai nėra klasikinis lazanijos receptas, bet skonis puikus. Jei norisi autentiškiau, galite papildomai pasigaminti Bešamelio padažo ir juo aptepti makaronų lakštus prieš dedant mėsos padažą. (...daugiau) Agnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
9 vienetai lazanijos lakštų (apytikriai)
100 gramų sūrio (mėgiamo gerai besilydančio, naudojau VILVI Memel Prussia)
3 šaukštai grietinės
Padažui:
500 gramų maltos mėsos (tinka kiauliena, jautiena, vištienos šlaunelių ar kt.)
200 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų, arba pomidorų tyrės)
3 šaukštai pomidorų pastos (arba mėgiamo pomidorų padažo, galima nedėti)
150 mililitrų sultinio (arba vandens)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba čiobrelio ar itališkų žolelių)
1 žiupsnelis džiovintų bazilikų (nebūtina)
0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įjungiame kaisti iki 180 C.
2.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Apkepiname smulkiai pjaustytus svogūnus iki suminkštės. Įspaudžiame česnaką, pakepiname 20-30 s. Dedame mėsą ir maišydami apkepame iki mėsa nebebus žalia.
3.
Dedame pomidorų pastą, konservuotų pomidorų gabalėlius, prieskonius, pagal skonį druskos, supilame sultinį, išmaišome. Ant silpnos ugnies patroškiname 3-5 min. Masė turi būti ne per daug tiršta - jei reikia, įpilkite dar šiek tiek sultinio (arba vandens).
4.
Gilesnio indo dugną patepame trupučiu skysčio nuo konservuotų pomidorų (ar pomidorų padažu ar tiesiog alyvuogių aliejumi). Vienu sluoksniu dedame lazanijos lakštus (aš dėjau tris, jei lakštai ne visai atitinka kepimo indą, galima aplaužyti jų kraštelius). Sukrečiame dalį mėsos padažo - plonu sluoksniu, bet kad visiškai uždengtų makaronus. Tada vėl uždedame lazanijos lakštus ir taip toliau. Paskutinis sluoksnis turėtų būti mėsos padažo Ant jo tolygiai paskirstome grietinę ir užbartome tarkuotą sūrį.
5.
Kepimo indą uždengiame folija arba dangčiu. Dedame į iki 180 C įkaitintos orkaitės vidurį. Kepame 30 min. Tada foliją (arba dangtį) nuimame, temperatūrą padidiname iki 200C ir pakepame dar 10-15 min, kad sūris šiek tiek apskrustų.
6.
Iškepus leidžiame lazanijai 5-10 min pastovėti, kad šiek tiek sutvirtėtų, o tada tiekiame.
Patarimai:
Jei turite daugiau laiko, galite papildomai pasigaminti Bešamelio padažo ir juo aptepti makaronų lakštus prieš dedant mėsos padažą. Aš Bešamelį gaminu taip - nedideliame puode ištirpinu 40g sviesto, tada beriu 40g miltų ir maišydama pakepinu 1-2 min. Nuimu puodą nuo kaitros ir labai pamažu supilu 500ml pieno (lėtai, nuolat maišydama šluotele kad neliktų gumuliukų). Grąžinu ant vidutinės kaitros ir pakaitinu iki padažas ima tirštėti (man trunka 5-7 min). Paskaninu druska, trupučiu pipirų ir žiupsneliu muskato. Šiuo padažu plonai patepu kepimo indo dugną ir kiekvieną makaronų sluoksnį.
Papildomai. Į mėsos padažą tinka įdėti įvairių daržovių - pvz. drauge su svogūnu pakepinti stambiai tarkuotos morkos, smulkintos paprikos ir/ar saliero lapkotį.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Vika
2022-08-11 16:40
Vyras sake panašus skonis kaip pirktinės ATSAKYTI
AURELIJA
2022-07-19 16:37
Gaminau pirmą kartą.Gavosi sultingas ir minkštas. Bešameliu padažu tepiau lakštus.
Ačiū. ATSAKYTI
Erika
2020-05-20 15:06
Nuostabus receptas, skanu ir greita♥️ tik prieš į orkaitę dedant padariau baltą Bešamelio padažą kaip patarime aprašyta, labai šauniai suminkštėjo lakštai - pasaka, o ne receptas ☺️ ATSAKYTI
A
2019-10-09 10:14
Lakstus nereikia apvirti? ATSAKYTI
Greta
2019-10-09 10:51
Nereikia, svarbu, kad lakštai būtų gerai padengti padažu, tuomet jie puikiai suminkštės kepant :) ATSAKYTI
Rita
2019-02-21 10:33
Labai skani, visada gaminu pagal šį receptą . Šeimyna prašo dar pagaminti. Greitas ir nebrangus receptukas. ATSAKYTI
As
2017-04-09 12:56
Labai skani! ATSAKYTI
Lina
2010-12-19 16:12
jau 3 karta eisiu daryti labai skanu...verta pagaminti :) ATSAKYTI
Ruta
2010-10-30 17:37
kiek esu gaminusi lazanija, sis receptas paprasciausias ir grieciausias. Skanu. Turbut paprastume ir slypi genialumas...:) ATSAKYTI
Inga
2017-06-17 20:59
Lakstus pries tai truputi reikia apvirti ar ne? :-) ATSAKYTI
Toma
2017-06-18 21:31
Aš neapverdu ir jie gerai iškepa. Bet būtinai reikia žiūrėti, jog jie visi būtų tolygiai padengti padažu (ar grietine - viršutiniame sluoksnyje). Jeigu bus visi padengti, gerai suminkštės ir neapverdant :) ATSAKYTI
Milda
2018-08-11 15:27
Labai aciu, tik del makaronu nerimavau ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital