Spanguolių pagardas - labai tinka prie mėsos

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Spanguolių pagardas padažas
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės
Autorius apie receptą: Šis spanguolių pagardas nuostabiai tinka prie mėsos, pvz. vyniotinio, kepsnio ar kepto paukščio. Juo taip pat galima gardinti salotas ar sumuštinį, aš dar mėgstu užsitepti ant Šis spanguolių pagardas nuostabiai tinka prie mėsos, pvz. vyniotinio, kepsnio ar kepto paukščio. Juo taip pat galima gardinti salotas ar sumuštinį, aš dar mėgstu užsitepti ant varškės sūrio. Pagaminsite super paprastai tiek iš šviežių, tiek iš šaldytų spanguolių (jei šaldytos, pirmiausia atitirpinkite ir nupilkite skystį). (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 gramų spanguolių (tinka tiek šviežios, tiek šaldytos)
200 gramų grietinės
0.5 vieneto svogūnų
1 šaukštas cukraus (arba pagal skonį)
1 šaukštas krienų (arba pagal skonį)
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Jei spanguoles naudojate šaldytas, jas pirmiausia atitirpinkite ir nupilkite susidariusį skystį. Jei šviežias - tiesiog nuplaukite ir gerai nuvarvinkite.
2.
Spanguoles šiek tiek patrinkite šakute arba sukapokite peiliu (aš keletą kartų papulsavau maisto smulkintuvu, bet ne iki tyrės, o kad liktų gabalėlių).
3.
Svogūną smulkiai sukapokite ir dėkite į indą su spanguolėmis.
4.
Ten pat sukrėskite grietinę, svogūnus, krienus, cukrų, druską ir pipirus. Išmaišykite.
5.
Paragaukite, ar patiinka pagardo skonis. Jei norisi aštriau, įdėkite dar krienų, o jei saldžiau - dar šiek tiek cukraus.
6.
Sandariame indelyje šaldytuve šį pagardą galite laikyti 5-6 dienas (prieš valgydami išmaišykite).
7.
Patiekdami galite pabarstyti čili dribsniais ar smulkintais krapais, bet tas nebūtina.
Patarimai:
Krienų kiekį koreguokite pagal savo skonį. Jei norite aštresnio pagardo, jų galite dėti daugiau, o jei švelnesnio - mažiau.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Jolanta BUTĖNIENĖ
2023-12-16 16:52
O svogūnas žalias t. y. Nekeptas? ATSAKYTI
Austėja
2024-01-25 15:56
Naudojamas nekeptas, bet jei tokių nevartojate, galite apkepti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital