Aguonų pyragas su karameliniu glaistu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
Aguonų pyragas su karameliniu glaistu
Aguonų pyragas su karameliniu glaistu
Aguonų pyragas su karameliniu glaistu
Aguonų pyragas su karameliniu glaistu
Autorius apie receptą: Šiais metais nusprendžiau sausainių nebekepti, o jų vietą užpildyti aguoniniais kepiniais. Pirmasis - gardus aguoninis pyragas su karameliniu glaistu - man be galo patiko. Kiek Šiais metais nusprendžiau sausainių nebekepti, o jų vietą užpildyti aguoniniais kepiniais. Pirmasis - gardus aguoninis pyragas su karameliniu glaistu - man be galo patiko. Kiek kietokos tešlos, bet sulaistytas sirupu, jis pasidaro drėgnas ir maloniai valgomas. Kepiau 16 cm skersmens formoje, kad būtų aukštas, bet galima kepti 20-22 cm formoje. (...daugiau) Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
150 gramų aguonų
100 gramų džiūvėsėlių
0.5 šaukštelio cinamono
Kremui:
330 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Aš naudojau jau sumaltas aguonas, tad viskas vyko labai greitai. Jei neturite tokių aguonų, reikėtų aguonas užpilti karštu vandeniu, uždengti, palikti keletui valandų. Nukošiame, sumalame maisto smulkintuvu.
2.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi iki baltumo. Įmaišome aguonas, džiūvėsėlius ir cinamoną. Tešla gausis kieta. Išplakame iki standžių putų baltymus. Juos per keletą kartų atsargiai įmaišome į pirmąją tešlą.
3.
Sukrečiame tešlą į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą formą (naudojau apvalią 16cm, bet tinka ir 20-22 cm). Kepame įkaitintoje iki 180-190 C orkaitėje apie 35-40 minučių, kol įsmeigtas į centrą medinis pagaliukas ištrauktas liks švarus.
4.
Ruošiame kremą: į prikaistuvį supilame grietinėlę ir suberiame cukrų. Viriname ant vidutinės ugnies. Nuo virimo pradžios verdame apie 15-20 minučių, kol grietinėlė šiek tiek sutirštėja.
5.
Ištraukiame iškepusį pyragą, gausiai subadome mediniu iešmeliu ir pamažu sulaistome puse turimo sirupo. Aš jo nenuėmiau nuo ugnies, tik ją primažinau. Sulaisčius pyragą, sirupą viriname dar 15 minučių, kol spalva šiek tiek patamsėja (nereikia laukti, kol ji taps karamelės spalvos) ir kremas gaunasi pakankamai tirštas. Užpilame ant pyrago ir paliekame atvėsti. Galima apibarstyti smulkintais riešutais.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (14)
Birutė
2021-12-23 20:37
Negaliu tylėti. Daug metų gal 20 Kalėdoms kepu šį pyragą. Tačiau receptas iš Bernardinų svetainės. Vadinasi kalėdinis Bernardinų pyragas. Gal kažko ir nesuprantu, bet vis tiek nemalonu, kai matau kitą autorių. Nenoriu nieko įžeisti ar apkaltinti.
Pagarbiai,
Birutė. ATSAKYTI
Simona
2021-12-24 09:37
Šio pyrago variacijų ir receptų išties labai daug - tokį iš vaikystės, močiutės kepamą pamena draugė iš Dzūkijos, tokį prieš 30 metų, kepė kepyklėlės, tai tikrai nėra "Bernardinų" pyragas. ATSAKYTI
Lina
2021-12-04 13:48
Sveiki,

Kokiu sirupu laistyti?

Ačiū ATSAKYTI
Ilona
2021-05-31 16:17
Nuostabus, visiem patiko, ypač kas mėgsta aguonas kaip aš ATSAKYTI
Odeta
2021-03-08 19:01
Labai gerai gavosi, labai skanu ir tas kremukas mmm.... ATSAKYTI
Božena
2020-12-22 21:29
Gavosi labai minkštas ir skanus! (tik cukraus dėjau po 150 g, nes 200 g pasirodė daugoka) ATSAKYTI
Vija
2020-12-21 10:22
Darau pagal kitokį truputį receptą, ten dedasi lazdyno ir migdolų riešutai dar, kabai skanus, darau Kalėdoms ATSAKYTI
Dziole
2020-11-07 17:17
Nerealus! Tačiau tikrai pamačius kiek išeina tešlos sunerimau, kad kažkas netaip. Nepamačiau, kad nurodytas skersmens dydis. Bet perėjau į mažesne ir gavosi nerealus pyragas :) ATSAKYTI
Gintare
2019-12-18 19:52
Kokio dydžio skardoje kepete? Nes is nurodytu ingridientu atrodo, kad nedidelis ATSAKYTI
Izabelė
2019-12-19 09:05
Autorė palikusi komentarą po nuotrauka, kad kepė 16 cm skersmens formoje. :) ATSAKYTI
Vilija
2018-12-14 19:14
O kuo blogai nemalto aguonos? Aš jų niekada nemalu ATSAKYTI
A
2018-12-22 18:48
Ir man smalsu. Kodel reikia malti aguonas ? ATSAKYTI
Kepėja
2019-12-16 19:10
Maltos aguonos minkštesnės, sultingesnės, taip aš manau. ATSAKYTI
Smalsutė
2020-12-22 21:43
Maltos aguonos išskiria aguonų pieną, kuris padeda pyragui išlikti drėgnam. Kadangi šiuo atveju pyragas yra gausiai sulaistomas sirupu, manau, kad nieko baisaus jei aguonų ir nemalate. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital