Pikantiški krabų lazdelių kamuoliukai

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Krabų lazdelių kamuoliukai užkandis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Krabų lazdelių kamuoliukai užkandis
Krabų lazdelių kamuoliukai užkandis
Krabų lazdelių kamuoliukai užkandis
Autorius apie receptą: Žavūs, puošnūs, gardūs, o paruošiami labai nesudėtingai. Užkandėlė savo forma ir žaviu baltumu kiek primena sniego gniūžtes, tad bus tikra puošmena ant šventinio stalo. Žavūs, puošnūs, gardūs, o paruošiami labai nesudėtingai. Užkandėlė savo forma ir žaviu baltumu kiek primena sniego gniūžtes, tad bus tikra puošmena ant šventinio stalo. O geriausia, kad ingredientai visiškai neįmantrūs. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
4 vienetai krabų lazdelių
4 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
240 gramų fermentinio sūrio
4 skiltelės česnako
1 šaukštas majonezo (apytikriai)
1 žiupsnelis druskos (arba pagal skonį)
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų (arba pagal skonį)
pagal poreikį sezamo sėklų (naudojau baltų mišinį su juodomis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius, česnako skilteles ir sūrį sutarkuoti smulkia burokinės tarkos puse. Berti druskos, pipirų, majonezo ir permaišyti. Masė neturi būti per skysta, nes bus sunku formuoti, bet turi būti pakankamai drėgna, kad nebyrėtų.
2.
Krabų lazdeles supjaustyti mažais gabalėliais, vieną lazdelę galima pjaustyti į 6 dalis.
3.
Į dubenėlį suberti sezamo sėklas.
4.
Laikas formuoti rutuliukus - imkite šaukštą paruoštos masės ir ją suformuokite į plokščią paplotėlį. Per vidurį dėkite gabalėlį krabų lazdelės, užlenkite kiaušinių ir sūrio masės kraštelius, suformuokite rutuliukus.
5.
Kiekvieną rutuliuką apvoliokite sezamo sėklose. Iki tiekiant laikykite šaldytuve.
Patarimai:
Tikslus kamuoliukų kiekis priklausys nuo to, kiek kiaušinių-sūrio masės imsite ir kokio dydžio gabalėliais pjaustysite lazdeles.
Kiaušinių-sūrio masę galima pasidaryti iš vakaro ir kitą dieną formuoti rutuliukus. Arba susiformuoti rutuliukus iš vakaro, laikyti šaldytuve, o kitą dieną apvolioti sezamo sėklose.
Apvolioti galima ir vienos spalvos sezamo sėklose arba smulkintuose krapuose ar svogūnų traškučiuose.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital