Sluoksniuotos skumbrės ir avinžirnių salotos

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Sluoksniuotos skumbrės ir avinžirnių salotos
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sluoksniuotos skumbrės ir avinžirnių salotos
Sluoksniuotos skumbrės ir avinžirnių salotos
Autorius apie receptą: Labai skanios, sočios, pikantiškos ir tiesiog tobulos salotos, kurios pavyksta ne tik gardžios, bet ir puošnios. Rūkyta skumbrė jose labai dera, bet taip pat vietoje jos tinka ir Labai skanios, sočios, pikantiškos ir tiesiog tobulos salotos, kurios pavyksta ne tik gardžios, bet ir puošnios. Rūkyta skumbrė jose labai dera, bet taip pat vietoje jos tinka ir tunas ar lašiša. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
2 vienetai karštai rūkytos skumbrės
2 skardinės konservuotų avinžirnių (naudojau garuose ruoštus BONDUELLE VAPEUR)
1 skardinė konservuotų žirnelių (naudojau BONDUELLE)
3 vienetai morkų (virtų, vidutinio dydžio)
3 vienetai marinuotų agurkų (arba 2 raugintų)
2 vienetai kiaušinių (virtų)
2 vienetai salierų stiebų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
2 šaukšteliai garstyčių (arba krienų)
Padažui:
200 gramų majonezo
300 gramų graikiško jogurto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus sluoksniavimui: morkas sutarkuokite stambia (vadinama "burokine" tarka), kiaušinių baltymus sutarkuoti, kiaušinių trynius sutrinti pirštais, salierų stiebus ir marinuotus agurkus supjaustyti nedideliais kubeliais, skumbrę nukaulinti, atskirti nuo odos.
2.
Padažui į dubenį dėti majonezą, jogurtą, garstyčias. Išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
3.
Sluoksniuoti salotas - dėti avinžirnius, tuomet plonai aptepti padažu. Dėti morkas, vėl plonai aptepti padažu. Dėti salierus, marinuotus agurkus, tada žirnelius, ant jų - skumbrę, vėl aptepti padažu. Tada berti kiaušinio baltymus, aptepti plonu padažo sluoksniu, galiausiai berti kiaušinių trynius.
4.
Paruoštas salotas dėti į šaldytuvą bent 1-2 valandoms (arba nakčiai), kad skoniai susijungtų.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital