Nekeptas gaivus varškės tortas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Nekeptas gaivus varškės tortas
Autorius apie receptą: Paprastas, gaivus ir gardus tortukas, padarytas iš to, ką turėjau savo virtuvėje. Ingredientai skirti 20 cm skersmens formai. Paprastas, gaivus ir gardus tortukas, padarytas iš to, ką turėjau savo virtuvėje. Ingredientai skirti 20 cm skersmens formai. Andželika
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Kremui:
500 gramų kreminės varškės
150 mililitrų pieno
140 gramų balto šokolado
50 mililitrų vandens
14 gramų želatinos
šiek tiek vanilinio cukraus
šiek tiek cukraus
Pagrindui:
200 gramų šokoladinių sausainių
100 gramų sviesto
Viršui:
400 mililitrų vandens
230 gramų konservuotų vaisių (pjaustytų)
1 pakelis aviečių želė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Torto pagrindui sviestą ištirpinti, sausainius susmulkinti iki trupinių, išmaišyti su sviestu. Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, paskirstyti sausainių masę, išlyginti šaukštu ir paspausti. Padėti į šaldytuvą.
2.
Kremo sluoksniui želatiną užpilti šaltu vandeniu, palikti, kad išbrinktų. Pieną pakaitinti ant viryklės iki virimo, išjungti. Sudėti smulkintą šokoladą, maišyti, kol jis visiškai ištirps, supilti išbrinkusią želatiną, gerai išmaišyti, kad ištirptų. Palikti truputį atvėsti.
3.
Į varškę įmaišyti vanilinį cukrų, supilti atvėsusį pieną su šokoladu, cukrų, viską išplakti ir supilti ant susingusio torto pagrindo. Padėti į šaldytuvą.
4.
Kol kremas stingsta, pasiruošti viršutiniam sluoksniui konservuotus vaisius - juos nuvarvinti ir supjaustyti. Želė paruošti pagal instrukcijas ant pakelio tik su kiek mažiau (apie 400 ml) vandens, jog būtų tvirtesnė. Žele palikti atvėsti.
5.
Sustingus varškės kremo sluoksniui, sudėti ant jo konservuotus vaisius ir atsargiai užpilti želė sluoksnį. Dėti tortą į šaldytuvą, kol sustings.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Miglė
2017-11-23 14:18
O želė pilti šiltą ar atvėsintą? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-11-23 19:43
Žele būtinai pilkite visiškai atvėsintą, jog ji neaptirpintų varškės kremo sluoksnio. Patikslinome šį momentą ir recepte, jog būtų aiškiau :) ATSAKYTI
Greta
2017-04-21 00:26
Atrodo labai skaniai. Kaip padaryti, kad šonai būtų tokie super dailūs? ATSAKYTI
Dovile
2017-04-21 12:45
Labai nesudetinga, bet reikia tam acetato juostos (buna pirkti konditeriniu prekiu parduotuvese). Ji yra tokia tarsi celofanine juostele, bet neprilimpanti prie kremu. Tada procesas paprastas - pries surenkant torta, formos sonus iskloti ta acetatine juostele (arba ja apjuosti biskvita) ir tada surinkineti torta. Tada isemus torta is formos juostele nuimsite (ji nusiims visiskai lengvai) ir sonai liks tokie grazus kaip nuotraukoje.

Va keletas internetiniu parduotuviu, kur galima nusipirkti tos juosteles:
http://smagukepti.lt/kepimo-formos/1161-acetato-juosta-sokoladui-fc.html
http://kepejas.com/produktas/acetatine-juosta-tortui/ ATSAKYTI
Greta
2017-04-22 02:07
Dovile,ačiū labai už atsakymą! Nebūčiau pagalvojusi, kad taip paprasta. Deja dalis torto jau šaldytuve, tai šįkart teks stengtis gražiai apipjauti.. ATSAKYTI
Dovilė
2017-04-23 18:55
Niekis, kitąsyk galėsite išbandyti, skonio tas šonų dailumas nekeičia :) ATSAKYTI
Laura
2017-04-13 14:59
Super skanus ATSAKYTI
Loreta
2017-03-28 21:44
suuuperinis ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis