Gaivios silkės salotos su pupelėmis ir kukurūzais

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Gaivios silkės salotos su pupelėmis ir kukurūzais
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Gaivios silkės salotos su pupelėmis ir kukurūzais
Gaivios silkės salotos su pupelėmis ir kukurūzais
Gaivios silkės salotos su pupelėmis ir kukurūzais
Autorius apie receptą: Labai skanios, sočios, maloniai traškios salotos. Beje, jei norisi pikantiškesnio varianto, vietoje aliejaus galima dėti majonezą. Na, bet paragavę suprasite, jog nieko Labai skanios, sočios, maloniai traškios salotos. Beje, jei norisi pikantiškesnio varianto, vietoje aliejaus galima dėti majonezą. Na, bet paragavę suprasite, jog nieko netrūksta! (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų silkių filė (naudojau iš pakelio be aliejaus)
1 skardinė konservuotų pupelių (naudojau garuose ruoštas raudonas pupeles BONDUELLE VAPEUR)
1 skardinė konservuotų kukurūzų (vidutinio dydžio, naudojau BONDUELLE)
2 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
2 vienetai raudonosios paprikos
2 vienetai svogūnų (nedidelių)
1 sauja svogūnų laiškų
1 sauja petražolių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
1 šaukštas citrinų sulčių (arba pagal skonį, galima keisti obuolių actu)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morkas supjaustyti šiaudeliais, paprikas supjaustyti kubeliais, svogūnus pjaustyti kuo smulkiau.
2.
Keptuvėje įkaitinti 1 v.š.alyvuogių aliejaus. Dėti svogūnus ir maišant pakepinti 3-4 min. Suberti morkas ir maišant pakepinti 1-2 min. Dėti paprikas ir maišant dar šiek tiek pakepti, kad daržovės suminkštėtų, tačiau išlaikytų traškumą. Nuimti nuo kaitros ir palikti atvėsti.
3.
Silkę supjaustyti pailgais gabalėliais, sudėti į dubenį. Ten pat dėti gerai nuvarvintas pupeles bei kukurūzus, sukrėsti atvėsusias kepintas daržoves.
4.
Berti prieskonius (raudonėlį, kuminą, paprikos miltelius) pilti alyvuogių aliejų, dėti pasmulkintas petražoles, citrinų sultis ir išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital