Greiti pyragėliai su grybais keksiukų formelėse

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Greiti pyragėliai su grybais keksiukų formelėse
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Greiti pyragėliai su grybais keksiukų formelėse
Greiti pyragėliai su grybais keksiukų formelėse
Greiti pyragėliai su grybais keksiukų formelėse
Autorius apie receptą: Labai greita, nieko minkyti nereikia, tik paruošiame įdarą, klojame tešlą į keksiukų formeles, dedame įdarą ir paliekame darbą orkaitei. Vėliau lieka tik mėgautis. Šie Labai greita, nieko minkyti nereikia, tik paruošiame įdarą, klojame tešlą į keksiukų formeles, dedame įdarą ir paliekame darbą orkaitei. Vėliau lieka tik mėgautis. Šie keksiukai gardūs tiek šilti, tiek atvėsę. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
600 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos (naudojau šaldytą atitirpintą)
250 gramų pievagrybių (arba išmirkytų džiovintų grybų)
150 gramų konservuotų žirnelių (naudojau BONDUELLE )
100 gramų konservuotų pupelių (naudojau BONDUELLE VAPEUR)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai pomidorų pastos (arba pagal skonį pomidorų padažo)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis provanso žolelių (arba itališkų ar džiovinto raudonėlio ar kt.)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūnus ir pievagrybius smulkiai supjaustyti.
2.
Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus. Berti svogūnus ir kepti 3-4 min. Berti pievagrybius, provanso žoleles ir kepti iki pievagrybių tūris sumažės ir jie iškeps, skystis nugaruos.
3.
Įspausti česnaką ir dar pakepti apie minutę. Dėti konservuotas pupeles, žirnelius, pomidorų pastą ir gerai išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
4.
Keksiukų formeles patepti aliejumi (arba galima įdėti popierinius "sijonėlius"). Orkaitę įkaitinti iki 200 C (kaitinimo funkcija viršus+apačia, be vėjelio).
5.
Tešlos lakštus pakočioti taip, kad perpjovus pusiau (ar į daugiau dalių, jei tešlos lapelis didesnis), padengtų keksiuko formelę. Atsimatuokite, tuomet pakočiokite, perpjaukite ir dėkite į keksiukų formeles.
6.
Į kiekvieną tešlos krepšelį dėti paruoštą įdarą, tuomet užlenkti kraštelius. Viršų galima patepti šaukštu augalinio pieno (jei gaminate ne Kūčioms, tada paplaktu kiaušiniu).
7.
Kepti įkaitintos iki 200 C laipsnių orkaitės viduryje apie 15 - 20 min iki kol iškeps ir viršus gražiai paruduos.
8.
Iškepusiems leisti šiek tiek atvėsti, o tada švelniais judesiais išimti iš formelių (jei kepant šonuose kai kur prilipo, apibraukti palei keksiuką peiliu ir tada išimti).
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital