Silkės sumuštinukai su obuolių, morkų ir sūrio užtepėle

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Silkės sumuštinukai su obuolių, morkų ir sūrio užtepėle
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Silkės sumuštinukai su obuolių, morkų ir sūrio užtepėle
Silkės sumuštinukai su obuolių, morkų ir sūrio užtepėle
Silkės sumuštinukai su obuolių, morkų ir sūrio užtepėle
Autorius apie receptą: Maloniai traški ir gaivi, lengvai pikantiška užkandėlė. Tinka norint pavaišinti svečius ar pasilepinti patiems. Maloniai traški ir gaivi, lengvai pikantiška užkandėlė. Tinka norint pavaišinti svečius ar pasilepinti patiems. Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1 vienetas silkių filė (naudojau iš pakelio be aliejaus)
100 gramų sūrio (mėgiamo, naudojau puskietį VILVI Memel Prussia)
1 vienetas obuolių (rūgštesnio, mažo)
3 vienetai kiaušinių (kietai virtų)
1 vienetas morkų (nedidelės)
2 skiltelės česnako (arba 1 šaukštelio česnakų miltelių)
2 šaukštai majonezo
1 sauja petražolių (ar kitų žalumynų)
1 šaukštelis krienų (arba garstyčių)
1 šlakelis citrinų sulčių (arba obuolių acto)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
pagal poreikį juodos duonos
Papuošimui:
šiek tiek rozmarino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Obuolį supjaustyti kuo smulkesniais. kubeliais, pašlakstyti trupučiu citrinos sulčių (arba obuolių acto), išmaišyti.
2.
Kiaušinius, morką ir sūrį sutarkuoti vadinama "burokine" tarka, petražoles smulkiai sukapoti. Dėti į dubenį su obuoliais.
3.
Ten pat įspausti česnaką, dėti majonezą, krienus ir gerai išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
4.
Aš šią užtepėlę tepiau ant duonos riekelių - jas išpjoviau sausainių formele ir 5 min paskrudinau iki 220C įkaitintos orkaitės viduryje. Galima šiuos žingsnius ir praleisti, bet man taip dar skaniau ir gražiau.
5.
Ant kiekvieno sumuštinuko dėjau po griežinėlį silkės. Patiekdama dar papuošiau rozmarinais.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital