Silkė su spanguolėmis ir porais

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Silkė su spanguolėmis
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Silkių ruošimo būdų, marinatų yra labai daug, tačiau ši silkė su spanguolėmis - mano atradimas, nes ji ir įdomesnė, ir labai gaivi. Spanguolės suteikia malonios Silkių ruošimo būdų, marinatų yra labai daug, tačiau ši silkė su spanguolėmis - mano atradimas, nes ji ir įdomesnė, ir labai gaivi. Spanguolės suteikia malonios rūgštelės, o grietinės padažas yra ne toks sunkus kaip tradicinis majonezo. Žinoma, jei mėgstate skalsiau, galite grietinę perpus maišyti su majonezu, bet man jos švelnus kremiškumas čia labai tinka. Beje, į marinatą dėjau truputį cukraus, nes jis suteikia malonią skonio natą ir subalansuoja spanguolių rūgštelę, tačiau jei norite, galite jį praleisti. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų silkių filė (apytikriai)
100 gramų spanguolių (arba bruknių, naudojau šaldytas smulkias)
1 vienetas poro (stiebo, didesnio)
3 šaukštai grietinės (arba pagal skonį)
2 šaukšteliai cukraus (arba pagal skonį, galima nedėti)
1.5 šaukštelio krienų (arba pagal skonį, galima nedėti)
1 saujelė čiobrelių (šviežių, galima nedėti)
1 saujelė krapų
šiek tiek pipirų
šiek tiek aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Silkių filė supjaustyti gabaliukais, sudėti į dubenėlį.
2.
Porą smulkiai supjaustyti, suberti į dubenėlį su silke, suberti spanguoles (jei naudosite šaldytas, jas reikėtų atitirpinti). Tuomet sukapoti čiobrelius ir krapus, suberti į dubenį su silke, dėti grietinę, krienus, cukrų, žiupsnelį pipirų bei aitriųjų paprikų dribsnių (jei naudojate). Viską atsargiai išmaišyti, kad spanguolės išlaikytų savo formą.
3.
Paruoštą silkę su spanguolėmis sudėti į stiklainį ar sandarų indą ir laikyti šaldytuve. Man ji skaniausia, pastovėjusi per naktį.
4.
Patiekiant galima papuošti smulkintais žalumynais - šviežiais krapais ar čiobreliais.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital