Tuno užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais - tinka Kūčioms

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Tuno užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Tuno užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
Tuno užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
Tuno užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais
Autorius apie receptą: Tai puiki užtepėlė Kūčioms ar Kalėdų stalui. Jei ruošite Kalėdų ar kitų švenčių stalui, papildomai galima įberti tarkuoto kietojo sūrio. Užtepėlė gardinta krapais, Tai puiki užtepėlė Kūčioms ar Kalėdų stalui. Jei ruošite Kalėdų ar kitų švenčių stalui, papildomai galima įberti tarkuoto kietojo sūrio. Užtepėlė gardinta krapais, bet galima naudoti ir petražoles ar kalendrą, ar kitus mėgstamus žalumynus. Skanu tepti ant krekerių, duoniukų, paskrudinto batono ar duonos riekelių. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1 skardinė tuno (tinka tiek savo sultyse, tiek aliejuje)
6 vienetai saulėje džiovintų pomidorų (apie 70 gramų)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų (arba ketvirtis paprasto svogūno arba skiltelė česnako)
1 pundelis krapų
1 šaukštas majonezo (naudojau veganišką be kiaušinių, bet tinka ir klasikinis arba keiskite aliejumi)
1 šaukštelis garstyčių (arba krienų)
1 žiupsnelis džiovinto raudonėlio
1 žiupsnelis džiovintų bazilikų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Jei naudojate tuną aliejuje, jį nusunkite. Jei naudojate savo sultyse, skystį nusunkite, o tuną sumaišykite su šlakeliu aliejaus nuo saulėje džiovintų pomidorų.
2.
Saulėje džiovintus pomidorus ir svogūną supjaustykite kuo smulkiau. Krapus smulkiai sukapokite.
3.
Į dubenį sudėkite tuną, pomidorus, svogūną, garstyčias, raudonėlį bei baziliką, išmaišykite. Dėkite majonezo ir vėl išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.
4.
Šią tuno užtepėlę tinka tepti ant krekerių, duonuos riekelių, duoniukų arba galima ja įdaryti biskvitinius šaukštelius ar krepšelius.
Patarimai:
Jei gaminsite Kalėdų ar kitam šventiniam stalui, o ne Kūčioms, tuomet galima naudoti ir klasikinį majonezą, o užtepėlę papildomai pagardinti smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital