Crostini su avinžirnių ir avokadų užtepėle

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Crostini su avinžirnių ir avokadų užtepėle
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Crostini su avinžirnių ir avokadų užtepėle
Crostini su avinžirnių ir avokadų užtepėle
Crostini su avinžirnių ir avokadų užtepėle
Autorius apie receptą: Labai skanūs ir sotūs sumuštinukai be mėsos. Beje, šią avinžirnių užtepėlę tinka dėti ir į tortilijų suktinukus ar ant kitos mėgiamos duonos ar tiesiog skanauti vieną. Labai skanūs ir sotūs sumuštinukai be mėsos. Beje, šią avinžirnių užtepėlę tinka dėti ir į tortilijų suktinukus ar ant kitos mėgiamos duonos ar tiesiog skanauti vieną. Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1 vienetas prancūziško batono
1 skardinė konservuotų avinžirnių (naudojau BONDUELLE VAPEUR)
1 vienetas avokadų (didesnio gerai sunokusio arba 2 mažesnių)
3 šaukštai konservuotų kukurūzų (naudojau BONDUELLE)
7 vienetai saulėje džiovintų pomidorų
1 sauja petražolių
2 šaukštai citrinų sulčių (arba pagal skonį)
1 šaukštelis česnako miltelių (arba 2 išspaustų skiltelių česnako)
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Prancūzišką batoną supjaustyti įstrižomis riekelėmis. Jas iš abiejų pusių patepti alyvuogių aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais. Išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
2.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 8-10 min. Svarbu stebėti, kad nesuskrustų per daug - ištraukti riekeles, kai jos bus lengvai auksinės, bet nesudegusios. Palikti atvėsti.
3.
Į dubenį berti avinžirnius, dėti avokado minkštimą ir pilti 1-2 v.š. alyvuogių aliejaus. Viską sutrinti su šakute (iki glotnios masės trinti nereikia, lai lieka gabalėlių).
4.
Saulėje džiovintus pomidorus smulkiai supjautyti, petražoles susmulkinti, dėti į dubenį su avinžirniais. Ten pat dėti kukurūzus.
5.
Pilti citrinos sultis, česnako miltelius, rūkytos paprikos miltelius, gerai išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
6.
Paruoštą masę dėti ant paskrudintų riekelių ir patiekti.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital