Super traškios bulvytės orkaitėje - nerealiai skanios

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Traškios bulvytės orkaitėje
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Traškios bulvytės orkaitėje
Traškios bulvytės orkaitėje
Traškios bulvytės orkaitėje
Autorius apie receptą: Šios bulvytės yra traškios iš išorės, bet minkštutės ir sultingos viduje. Jų skonis prilygsta restoraniniams variantams, patikėkite! Jį suteikia būtent padažas, kuriam Šios bulvytės yra traškios iš išorės, bet minkštutės ir sultingos viduje. Jų skonis prilygsta restoraniniams variantams, patikėkite! Jį suteikia būtent padažas, kuriam labai sunku atsispirti. Beje, jei norite, šias bulvytes galite skanauti su mėgiamais padažais. Čia labai tiktų česnakinis, pikantiškas ar saldžiarūgštis. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
700 gramų bulvių (daugmaž 3 didelių)
4 skiltelės česnako
Padažui:
0.5 vieneto citrinų (sulčių)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1.5 šaukštelio druskos
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba pagal skonį)
1 šaukštelis citrinos žievelės
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
0.5 šaukštelio svogūnų mitelių (arba česnakų)
0.5 šaukštelio malto imbiero
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais, sudėti į puodą, dėti česnakus, užpilti vandeniu, užvirti ir virti 8-10 minučių, arba kol bulvės suminkštės, bet nebus suvirusios.
2.
Kol verda bulvės, paruošti padažą. Į dubenėlį berti paprikos miltelius, maltus gvazdikėlius, pipirus, druską, aitriųjų paprikų dribsnius, svogūnų miltelius, citrinos žievelę, įspausti citrinų sutis, berti imbierą, pilti alyvuogių aliejų, išmaišyti.
3.
Išvirusias bulves nukošti, tada sudėti į dubenį, užpilti paruoštą padažą ir išmaišyti, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.
4.
Paruoštas bulves sudėti ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
5.
Kepti įkaitintos iki 200 C orkaitės viduryje (su vėjelio funkcija) 25-30 min arba kol bulvytės gražiai apskrus.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital