Sumuštinukai su silke ir pievagrybių užtepėle

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Sumuštinukai su silke ir pievagrybių užtepėle
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sumuštinukai su silke ir pievagrybių užtepėle
Sumuštinukai su silke ir pievagrybių užtepėle
Autorius apie receptą: Kai norisi ant šventinio stalo patiekti nesudėtingą, bet gardų užkandį, šis tam puikiai tiks. Tinka ir Kūčioms, tik rinkitės veganišką majonezą (būna daugelyje Kai norisi ant šventinio stalo patiekti nesudėtingą, bet gardų užkandį, šis tam puikiai tiks. Tinka ir Kūčioms, tik rinkitės veganišką majonezą (būna daugelyje parduotuvių). Paruošti labai paprasta, ingredientai taupūs ir tikrai neįmantrūs, o prireiks vos 15 minučių. Skonių derinys daugeliui pažįstamas ir daugumos pamėgtas - svogūnai, pievagrybiai ir silkė. Tikras tobulumas paprastume. Idėją atradau vienoje grupėje internete ir iš karto nusprendžiau pabandyti kiek pakeisdama pagal savo skonį. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
250 gramų pievagrybių
100 gramų silkių filė (naudojau be aliejaus)
1 vienetas svogūnų (apie 100 gramų)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 šaukštas majonezo (apytikriai, naudojau veganišką be kiaušinių, bet tinka ir klasikinis)
2 skiltelės česnako
1 pundelis krapų
1 šaukštelis itališkų žolelių (ar provanso žolelių ar raudonėlių)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
1 vienetas prancūziško batono
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal poreikį druskos
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Prancūzišką batoną supjaustyti įstrižomis riekelėmis. Iš abiejų pusių aptepti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti druska bei pipirais. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštas riekeles.
2.
Kepti įkaitintos iki 200 C orkaitės viduryje apie 6-8 min iki šiek tiek pagels ir taps traškesnės. Stebėkite, kad nesudegtų, nes kiekviena orkaitė kepa kiek skirtingai.
3.
Ruošiame užtepėlę. Svogūną susmulkinti, pievagrybius smulkiai supjaustyti, česnako skilteles smulkiai sukapoti.
4.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti. Suberti svogūną ir pakepti kelias minutes, suberti česnaką ir maišant pakepinti 20-30s, suberti pievagrybius, druską, pipirus, itališkas žoleles ir kepti dar kelias minutes iki pievagrybiai sukris ir skystis nugaruos. Paruoštą masę sudėti į dubenėlį ir atidėti iki atvės.
5.
Krapus susmulkinti, suberti į svogūnų ir pievagrybių masę, dėti majonezo ir išmaišyti.
6.
Silkę supjaustyti nedideliais gabalėliais.
7.
Ant paruoštų batono riekelių dėti svogūnų - pievagrybių masės, o ant viršaus - silkės gabalėlį.
Patarimai:
Majonezas. Jei gaminsite Kalėdoms ar kitai šventei, o ne Kūčioms, tuomet galima naudoti ir paprastą majonezą, nebūtinai veganišką.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital