Estiška silkė pataluose

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Estiška silkė pataluose
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Tokia silkė kiek kituose nei mums įprastuose pataluose yra tradicinis estiškas patiekalas - laiko patikrintas ir tikrai skanus. Intensyvaus skonio silkė tikrai labai dera su Tokia silkė kiek kituose nei mums įprastuose pataluose yra tradicinis estiškas patiekalas - laiko patikrintas ir tikrai skanus. Intensyvaus skonio silkė tikrai labai dera su švelnaus skonio ingredientais kaip kad grietinė, kiaušiniai, krapai. Tradiciškai, svogūnai naudojami nekepinti, kad suteikų patiekalui lengvo pikantiškumo, bet jei tokių nemėgstate, žinoma, galite juos pakepinti ar net pamarinuoti. Truputis majonezo ir krienai arba garstyčios - čia jau kiek šiuolaikiškesni šios silkės priedai, kuriuos galima praleisti, nors, mano nuomone, skonį jie dar labiau pagerina. Tokią silkę labai tinka valgyti su virtomis bulvėmis ar juodos duonos riekele. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų silkių filė (naudojau marinuotą iš pakelio, be aliejaus)
4 vienetai kiaušinių (virtų)
200 gramų grietinės (30-40% riebumo)
2 vienetai svogūnų (nedidelių arba 1 didesnio)
2 šaukštai majonezo (nebūtina, bet dar skaniau)
1 pundelis krapų
2 šaukšteliai krienų (arba garstyčios)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Silkių file supjaustyti griežinėliais ir sudėti į pailgą lėkštę, svogūnųs smulkiai supjaustyti, kiaušinius perpjauti per pusę, atskirai sutarkuoti trynius bei baltymus, krapus susmulkinti.
2.
Į dubenį dėti grietinę, majonezą, krienus, išmaišyti.
3.
Ant silkės su svogūnais sudėti grietinės padažą ir kuo tolygiau paskirstyti, kad silkė užsidengtų.
4.
Ant grietinės padažo viršaus berti krapus, tuomet trynius, baltymus, vėl krapus iki kol neliks ingredientų (puošti kokiu tik norisi raštu).
5.
Paruoštą patiekalą dėti į šaldytuvą bent 1 valandai, kad susijungtų skoniai.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital