Biskvitiniai grybukai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 116)
Porcijų skaičius: 60
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 116)
Biskvitiniai grybukai
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Biskvitiniai grybukai
Biskvitiniai grybukai
Biskvitiniai grybukai
Autorius apie receptą: Biskvitniai grybukai minkštučiai, purūs ir labai skanūs. Biskvitinė tešla yra itin lengvai paruošiama, tad šie grybukai puikiai tiks pirmajai pažinčiai su skaniausių Biskvitniai grybukai minkštučiai, purūs ir labai skanūs. Biskvitinė tešla yra itin lengvai paruošiama, tad šie grybukai puikiai tiks pirmajai pažinčiai su skaniausių naminių grybukų kepimu. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 60
Tešlai:
300 gramų miltų (apytikriai)
200 gramų cukraus
200 gramų sviesto
200 gramų grietinės
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas kiaušinių trynių (baltymas liks glajui)
1 žiupsnelis cinamono
šiek tiek vanilinio cukraus
šiek tiek prieskonių meduoliams (nebūtina)
1 šaukštelis kepimo miltelių
Glajui:
200 gramų cukraus pudros (naudojau Dansukker)
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 žiupsnelis citrinos rūgšties
Viršui:
150 gramų juodojo šokolado
1 šaukštas aliejaus
Papuošimui:
šiek tiek aguonų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinius bei trynį gerai išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir meduolių prieskoniais (jei naudojate) iki masės pabals ir jos tūris padidės.
2.
Sudėkite grietinę, išmaišykite. Supilkite ištirpintą ir pravėsusį sviestą, išmaišykite.
3.
Per kelis kartus įsijokite miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Miltų gali reikėti ir šiek tiek daugiau ar mažiau, priklausomai nuo jų rūšies bei kiaušinių dydžio. Jų dėkite tiek, kad tešla būtų daugmaž riebios grietinės tirštumo.
4.
Grybukų keptuvę gerai įkaitinkite iš abiejų pusių, tuomet atidarykite, patepkite aliejumi ir nuimkite nuo ugnies.
5.
Sparčiai dėkite tešlos į kiekvieną keptuvės grybuką, užpildydami formelę. Tešlą galite dėti šaukšteliu, bet patogiausia ją įspausti konditeriniu maišeliu (arba tiesiog nukirpkite tvirtesnio maišelio kampą).
6.
Keptuvę tvirtai užspauskite ir dėkite ant ugnies. Kepkite apie 7-8 min. Kas 2 min. vis apverskite.
7.
Grybukams iškepus, keptuvę atidarykite, atsargiai atkelkite peiliu ir ištraukite grybukus. Palikite juos atvėsti. Jei prie grybukų kraštelių liko tešlos nelygumų, jie lengvai nusiims grybukams truputį pravėsus.
8.
Baltam glajui paruošti į baltymą per kelis kartus sukrėskite cukraus pudrą ir citrinos rūgštelę gerai išsukdami po kiekvieno dėjimo. Sukite iki glajus taps visiškai vienalytės konsistencijos. Tinkamo glajaus išsukimas gali ižtrukti. Jei turite virtuvinį kombainą, glajų galite sukti juo mažu greičiu naudodami maišymo antgalį (ne plakimo). Glajaus plakti miseriu nerekomenduojame, nes nors konsistencija bus panaši, jis blogau džius, o išdžiuvęs gali sutrūkinėti.
9.
Baltu glajumi aptepkite grybukų kotelius, kotelių apačią pamirkykite aguonose. Grybukus kepurėlėmis žemyn sustatykite ant ryžių arba grikių pribertos skardelės. Palikite visiškai išdžiūti.
10.
Šokoladą ištirpinkite (virš garų vonelės ar atsargiai mikrobangėje), įmaišykite šaukštą aliejaus, kad šokoladas taptų kiek skystesnis, lengviau tepamas. Grybukų kepurėles po vieną pamirkykite tirpintame šokolade. Grybukus tvirtai sustatykite skardelėje su kruopomis ir palikite visiškai nudžiūti.
Patarimai:
Grybukų kepurėles vietoje šokolado galima glazūruoti ir senoviniu kakaviniu glajumi. Į prikaistuvį berkite 150 g cukraus, dėkite 150 g sviesto, 6 šaukštus kakavos ir 3 šaukštus pieno. Kaitinkite ant vidutinės ugnies vis maišydami iki cukrus ištirps ir glajus šiek tiek sutirštės (vėsdamas jis tirštės dar labiau). Šiuo glajumi aptepkite grybukų kepurėles. Su kakaviniu glajumi dirbti šiek tiek sunkiau negu su tirpintu šokoladu, nes jis linkes nutekėti ir džius truputį ilgiau. Tačiau tokie grybukai bus višiškai kaip vaikystėje.
Jeigu baltas glajus tepamas atrodo per tirštas, lieka tepimo drūžės, atskieskite jį trupučiu vandens (labai nedaug, turėtų pakakti 1-2 šaukštelių).
Daugiau patarimų, kaip kepti grybukus rasite šiame straipsnyje.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Neringa
2021-02-26 19:48
Skanūs, bet man jie gavosi per daug riebūs, nors sviesto dėjau 190 g. ATSAKYTI
Leticija
2020-05-06 14:45
Jau banem labai gerai gaunasi ATSAKYTI
Naujokas
2019-12-07 11:38
Saunu kad dalinetes,su meile gaminta viskas skanu ATSAKYTI
Martynas
2019-04-20 18:03
Labai skanus, apie 80 grybuku gavosi ATSAKYTI
Irena
2018-11-13 14:52
Labai skaniaiskamba. Irnoretusi issikepti. Tik viena problema. Neturiu tokios keptuves. Gal zinote , kur galima nusipirkti. Aciu ATSAKYTI
Angelė
2018-11-13 15:23
Ir turguose būna, ir Senukuose esu mačiusi :) ATSAKYTI
Stanislava
2018-11-18 08:58
Turguje yra ATSAKYTI
Jurgita
2018-08-22 17:10
Patariu gaminti, tikrai skanus grybukai :) ATSAKYTI
Jolanta
2018-03-23 08:30
Dziovinimui labai tinka kiausiniu padeklas - nupjaut virsu ir graziai susistato. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital