Senoviniai biskvitiniai grybukai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Senoviniai biskvitiniai grybukai
Senoviniai biskvitiniai grybukai
Senoviniai biskvitiniai grybukai
Senoviniai biskvitiniai grybukai
Senoviniai biskvitiniai grybukai
Senoviniai biskvitiniai grybukai
Senoviniai biskvitiniai grybukai
Senoviniai biskvitiniai grybukai
Senoviniai biskvitiniai grybukai
Autorius apie receptą: Minkšti ir drėgni biskvitiniai grybukai pagal seną, paveldėtą receptą. Minkšti ir drėgni biskvitiniai grybukai pagal seną, paveldėtą receptą. Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
400 gramų miltų
300 gramų cukraus
200 gramų sviesto
200 gramų grietinės
6 vienetai kiaušinių trynių
3 vienetai kiaušinių baltymų
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis malto muskato
1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių
Glajui:
200 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 šaukštelis citrinų sulčių
Šokoladiniam kremui:
100 gramų juodojo šokolado
1 šaukštas aliejaus
Papuošimui:
šiek tiek aguonų
šiek tiek kokoso drožlių
šiek tiek maistinių dažų (raudonų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šaukštas cukraus padeginama keptuvėje ir užpilama apie 3 v.š. vandens. Kiaušinių baltymai ir tryniai gerai išplakami su likusiu cukrumi. Sviestas ištirpdomas ir kiek atvėsinamas. Soda sumaišoma su grietine (nugesinama) ir dedama į kiaušinių masę, sudedamas sviestas, pilamas padegintas cukrus, dedami prieskoniai. Beriami miltai, jų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio. Masė turi būti riebios grietinės konsistencijos. Gerai išmaišoma.
2.
Kepama specialioje formoje ant dujinės viryklės. Keptuvė įkaitinama, patepama aliejumi. Dedama po šaukštelį tešlos, forma uždaroma ir apverčiama. Kepama ant vidutinės ugnies(vartant), kol grybukai pasidaro rudos spalvos, atšoka iš keptuvės.
3.
Glazūravimas: Baltai glazūrai baltymą išsukti šaukštu su cukraus pudra ir lašeliu citrinos. Masė turi būti dantų pastos tirštumo.
4.
Grybukų kotukai aptepami glazūra, pats galiukas pabarstomas kokosu ar aguonomis ir pastatomi džiūti. Grybukus galima įstatyti į padėklą, kuriame pripilta kruopų (grikių ar ryžių). Likusi balta masė nudažoma maistiniais dažais. Šaukštas baltos masės pasiliekamas musmirių taškams. Nudžiūvus kotukams dažomos kepuraites ir dekoruojamos taškais.
5.
Šokoladiniai glazūrai ištirpdomas šokoladas įstačius dubenį su šokoladu į puodą su verdančiu vandeniu. Įpilamas aliejus. Iš karto aptepamos grybukų kepurėlės. Džiovinama.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (17)
Irena
2018-11-13 14:52
Labai skaniaiskamba. Irnoretusi issikepti. Tik viena problema. Neturiu tokios keptuves. Gal zinote , kur galima nusipirkti. Aciu ATSAKYTI
Angelė
2018-11-13 15:23
Ir turguose būna, ir Senukuose esu mačiusi :) ATSAKYTI
Stanislava
2018-11-18 08:58
Turguje yra ATSAKYTI
Judita
2018-11-19 22:00
Galite rasti ir Skelbiu.lt ten turgelyje žmonės parduoda senovines ... ATSAKYTI
Elvyra
2018-11-29 20:54
Yra senukuose.aviteloje vilniuje.yra internetu ATSAKYTI
Lora
2018-11-06 08:36
Fui, neskanūs :( ATSAKYTI
Inga
2018-11-06 08:58
O ragavot? Mūsų šeimoje šie grybukai labai mėgstami, kur kas labiau už meduolinius, nes šie yra labai minkšti :) ATSAKYTI
Jurgita
2018-08-22 17:10
Patariu gaminti, tikrai skanus grybukai :) ATSAKYTI
Sandra
2018-04-26 18:55
Labas. Noriu kepti iš dvigubos normos. Nu niekaip nebesuprantu del tu kiaušiniu. Ar pagal recepta reikia suprasti, kad deti 3pilnus kiaušinius ir 3trynius? Nes tada gaunas 6tryniai ir 3baltymai. O kaip dviguboj normoj? ATSAKYTI
Rasa
2018-04-27 10:43
Taip, teisingai, tešlai 3 kiaušiniai + 3 papildomi tryniai, tai dvigubai normai bus 6 kiaušiniai + 6 papildomi tryniai. ATSAKYTI
Skaiste
2018-04-02 13:37
Receptas saunus,tik gaila pas mane ne dyjine vyrykle:( ATSAKYTI
Jolanta
2018-03-23 08:30
Dziovinimui labai tinka kiausiniu padeklas - nupjaut virsu ir graziai susistato. ATSAKYTI
Alma
2017-11-16 10:55
Tikruose senuose grybukuose nebuvo šokolado, o kepurėlės "dažomos" pagamintu glajumi su kakava: jis TIKRAS ir autentiškas ( skanesnis). ATSAKYTI
Giedre
2018-02-19 13:40
Tai kodel nepasidalinate tuo autentisku glajumi? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2018-02-19 15:02
Senoviško kakavinio glajaus grybukams receptą bei gaminimą esame aprašę šiame straipsnyje. Galbūt pravers :) ATSAKYTI
Giedre
2018-02-24 21:37
Aciu, kol kas isbandziau tik si recepta. Jis puikus. Buvo daug dziaugsmo vaikams. Kepsiu dar ne karta :) ATSAKYTI
Ona
2018-11-18 20:21
Tikrai taip ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis