Senoviniai biskvitiniai grybukai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Senoviniai biskvitiniai grybukai
Senoviniai biskvitiniai grybukai
Senoviniai biskvitiniai grybukai
Senoviniai biskvitiniai grybukai
Senoviniai biskvitiniai grybukai
Senoviniai biskvitiniai grybukai
Senoviniai biskvitiniai grybukai
Senoviniai biskvitiniai grybukai
Senoviniai biskvitiniai grybukai
Autorius apie receptą: Minkšti ir drėgni biskvitiniai grybukai pagal seną, paveldėtą receptą. Minkšti ir drėgni biskvitiniai grybukai pagal seną, paveldėtą receptą. Ieva, Skanūs kąsneliai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
400 gramų miltų
300 gramų cukraus
200 gramų sviesto
200 gramų grietinės
6 vienetai kiaušinių trynių
3 vienetai kiaušinių baltymų
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis cinamono
1 žiupsnelis malto muskato
1 žiupsnelis maltų gvazdikėlių
Papuošimui:
šiek tiek aguonų
šiek tiek kokoso drožlių
šiek tiek valgomųjų dažų (raudonų)
Glajui:
200 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
1 šaukštelis citrinų sulčių
Šokoladiniam kremui:
100 gramų juodojo šokolado
1 šaukštas aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Šaukštas cukraus padeginama keptuvėje ir užpilama apie 3 v.š. vandens. Kiaušinių baltymai ir tryniai gerai išplakami su likusiu cukrumi. Sviestas ištirpdomas ir kiek atvėsinamas. Soda sumaišoma su grietine (nugesinama) ir dedama į kiaušinių masę, sudedamas sviestas, pilamas padegintas cukrus, dedami prieskoniai. Beriami miltai, jų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio. Masė turi būti riebios grietinės konsistencijos. Gerai išmaišoma.
2.
Kepama specialioje formoje ant dujinės viryklės. Keptuvė įkaitinama, patepama aliejumi. Dedama po šaukštelį tešlos, forma uždaroma ir apverčiama. Kepama ant vidutinės ugnies(vartant), kol grybukai pasidaro rudos spalvos, atšoka iš keptuvės.
3.
Glazūravimas: Baltai glazūrai baltymą išsukti šaukštu su cukraus pudra ir lašeliu citrinos. Masė turi būti dantų pastos tirštumo.
4.
Grybukų kotukai aptepami glazūra, pats galiukas pabarstomas kokosu ar aguonomis ir pastatomi džiūti. Grybukus galima įstatyti į padėklą, kuriame pripilta kruopų (grikių ar ryžių). Likusi balta masė nudažoma maistiniais dažais. Šaukštas baltos masės pasiliekamas musmirių taškams. Nudžiūvus kotukams dažomos kepuraites ir dekoruojamos taškais.
5.
Šokoladiniai glazūrai ištirpdomas šokoladas įstačius dubenį su šokoladu į puodą su verdančiu vandeniu. Įpilamas aliejus. Iš karto aptepamos grybukų kepurėlės. Džiovinama.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Alma
2017-11-16 10:55
Tikruose senuose grybukuose nebuvo šokolado, o kepurėlės "dažomos" pagamintu glajumi su kakava: jis TIKRAS ir autentiškas ( skanesnis). ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis