Pyragų receptai - 41 greitas ir nesudėtingas skanumynas

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-11-04
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Pyragų receptai
@Shutterstock

Kvapnūs ir minkštučiai - obuoliniai, varškės, turpininiai, ar kvepiantys vaikyste! Mėgstate pasilepinti gabalėliu skanaus pyrago su puodeliu kvapnios arbatos ar kavos? O gal ruošiatės Pyragų dienai? Primiršusiems primename, o nežinantiems pristatome - lapkričio 5 - ąją ir 6 - ąją dienomis TV3 iniciatyva Lietuvoje bus minima Pyragų diena! Jos metu visi kviečiami kepti pyragus, jais vaišinti artimuosius ir prisidėti prie "Išsipildymo akcijos". Akcijos metu surinktos lėšos naudojamos padėti įgyvendinti vaikų svajones.

 

Pastaruosius 12 metų „Pyragų diena“ tradiciškai skatina dalintis bei kuria bendruomeniškumo jausmą. Šią dieną visi geros valios žmonės raginami iškepti pyragą ir jo gabalėlius už sutartą kainą parduoti bendradarbiams, kolegoms ar net kaimynams, o surinktas lėšas paaukoti sergančių vaikų paramos projektui „Išsipildymo akcija“. ,,Šiemet „Pyragų diena“ yra šeštadienį, todėl kviečiame ją švęsti dvi dienas – penktadienį saugiai dalinantis pyragu su kolegomis darbe, o šeštadienį – su kaimynais ir artimaisiais. Kiekvienais metais „Išsipildymo akcijos“ pradžią skelbianti „Pyragų diena“ mus visus suvienija ir skatina ištiesti pagalbos ranką patiems mažiausiems, kuriems skauda, kurie kenčia, kurie negali turėti pilnavertiškos vaikystės. Tikimės, kad taip pavyks surinkti ir daugiau lėšų geriems darbams“, – sako TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

 

Šį kartą Jums atrinkome net 41 nuostabaus pyrago receptą, kurį paruošti visai nesudėtinga, o skonis maloniai nustebins ragautojus. Skanių akimirkų!

 

Nuostabiai skanus ir labai lengvai paruošiamas obuolių pyragas, kuriam nereikia įmantrių ingredientų, bet jis yra vienas gardžiausių. Jo viršutinis sluoksnis yra tobulo traškumo, o kai dar apšlakstytas karamelės padažu....Viskas taip puikiai dera ir taip skanu, kad kitokio pyrago ir nesinori.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis sūrio pyragas yra vienas mano pačių pačiausių. Šiek tiek lengvesnės tekstūros negu klasikiniai sūrio pyragai, neįtikėtinai kremiškas, o citrinos žievelė ir sultys skonį subalansuoja tobulai. Prieš keletą metų šį receptą atradau Epicurious svetainėje ir nuo tada jis dažnas svečias mano namų virtuvėje, kai prireikia ypatingo, bet nesudėtingai pagaminamo skanėsto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tai yra pats skaniausias braunis, kokio mums kada nors teko ragauti.  Labai šokoladinis, labai drėgnas ir su idealiai traškia plutele viršuje. Po kiekvieno kąsnio jo norisi dar ir dar. Puikus tiek vienas, tiek su kaušeliu ledų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė Ramoškaitė

Ypatingas sviestinis obuolių pyragas! Drėgnas ir labai skalsus. Skoniui paįvairinti galima įtarkuoti apelsino ar citrinos žievelės, įmaišyti riešutų ar razinų, kitų mėgstamų džiovintų vaisių ar uogų gabaliukų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tiems, kas mėgsta varškės pyragus ir šokoladą, pristatome jų junginį - nuostabaus skonio pyragą su šokolado gabaliukais ir glajumi! Patikėkit, šis tikrai vertas nuodėmės. Juk kartais galima, tiesa? Be galo skanus, maloniai drėgnas, tiesiog tirpstantis burnoje. Skoniu kažkuo primenantis legendinių itališkų Stracciatella ledų bei lietuviško plombyro junginį. Vertas absoliučiai kiekvieno kąsnelio!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei mėgstate keksus ar keksiukus, šis pyragas tikrai maloniai nustebins ir patiks! Iškepa labai skanus ir tiesiog tirpstantis burnoje, o prie arbatos ar kavos puodelio tinka tiesiog tobulai, mėgausitės kiekvienu jo kąsneliu. Beje, iškeptą pyragą labai tinka apšlakstyti tirpintu pienišku ar juodu šokoladu - toks nerealus Snickers šokoladuką primenantis derinys!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis morkų keksas - labai paprastai pagaminamas, šventiškai atrodantis ir puikaus skonio. Čia pateikiame bazinį receptą, bet juo galite varijuoti - pavyzdžiui, į morkų tešlą labai tinka įmaišyti šaukštelį cinamono (arba meduolių prieskonių) ir/ar pora saujų smulkintų graikinių riešutų, o varškės masei dar daugiau skonio ir tekstūros suteiks džiovintos spanguolės ar razinos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Atrodo įmantriai, o pagaminti labai paprasta! Pyragas ne tik kremiškas, bet ir labai gaivus, citrusinis kvapas tobulai dera prie puodelio kvapnios arbatos.

Receptą rasite čia.

Niujorko sūrio pyragas - tikrų tikriausia klasika, kurios ragavę yra tikriausiai daugelis smaližių. Receptas, kuriame apstu vietos improvizacijoms - kaskart jį galima ruošti su vis kitokiomis uogomis ar vaisiais, bet pradžiai siūlome išbandyti būtent su vyšniomis, nes švelni jų rūgštelė tobulai dera su pyrago saldumu, uogos tinka ir šaldytos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tikrai nuostabaus skonio obuolių pyrags. Sodraus skonio, drėgnas, pagardintas tobulai kremišku įdaru. Šį pyragą norisi valgyti pusryčiams, pietums ir vakarienei. Tikra priklausomybė!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šis pyragas drėgnas, moliūgai jam suteikia nuostabią tekstūrą, o jų skonio visiškai nesijaučia. Varškės kremas puikiai subalansuoja šokoladiškumą. Pyragas sotus, tačiau ne per saldus. Jį iškeps net ir nepatyrusi šeimininkė, nes nėra kam nepavykti.

Receptą rasite čia.

Greitas, paprastas, bet ypatingo skonio obuolių pyragas! Nereikia jokių įmantrių ingredientų, o visi namai pakvips jaukiu saldumu. Labai skanu su ledais ar plakta grietinėle, bet galite drąsiai mėgautis ir su puodeliu šiltos arbatos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduojame išbandyti! Skanus jis ir be šokoladinio glaisto papuošimo. Beje, jei naudosite nesūdytus riešutus, labai rekomenduojame tinginio masę pasūdyti - būtent subtilus sūrumas ir karamelė padaro šį tinginį ypatingu. O jei norite mažų "triufeliukų", juos taip pat nesudėtingai suformuosite iš karamelinės tinginio masės, tuomet papildomai galima apvolioti sausainių ar vaflių trupiniuose.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos

Ruduo kvepia obuoliais ir arbata! Tradicinių, minkštutėlių obuolių pyragų esame iškepę jau labai daug! Šį kartą kiek kitoks, irgi tradicinis, bet Kroatiškas obuolių pyragas. „Međimurska gibanica“ - tai daugybės sluoksnių, drėgnas, minkštas, nuostabaus skonio pyragas, kuris tikrai patiks ir mums, lietuviams: obuoliai, varškė, aguonos ir riešutukai… Sunku atsispirti gabalėliui šio skanėsto!

Receptą rasite čia.

Šis pyragas pavyksta neįtikėtinai gardus - po vieno gabalėlio norisi antro ir trečio. Idealus kepinys mėgstantiems saldžius, bet ne per daug, tirpstančius burnoje ir išskirtinius gardumynus. O geriausia, kad nors šis pyragas atrodo žavingai, jį paruošite labai paprastai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Tikriausiai daugelis smaližių mėgsta šakotį, tačiau nedaugelis išdrįsta jį pasigaminti namuose. Siūlome paprastesnį variantą - išsikepti keksą, kuris skonis maloniai primena šakotį. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis šokoladinis pyragas, pagardintas Rududu kąsneliais, yra tobulas. Labai šokoladiškas, labai drėgnas ir saldus kaip priklauso tikram gardėsiui. Pjaustykite jį nedideliais gabalėliais ir gardžiuokitės kiekvienu kąsneliu!

Receptą rasite čia.

Tobulai skanus pyragas. Biskvitiniai tešlos sluoksniai yra nuostabiai purūs, minkštučiai ir lengvi. Obuolių sluoksnis drėgnas, kvepiantis cinamonu ir gausiai obuolinis.

Receptą rasite čia.

Šis tinginys be galo skanus, gaivus ir labai nesudėtingai pagaminamas. Dovilė jį dar pagardino riešutais bei džiovintomis spanguolėmis, bet ir be šių priedų tinginys tikrai bus puikus. Papuoštas tinginys primena tortą! Svarbiausia - gamindami neperkepkite obuolių, jie turi likti laikantys formą, nesutižę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Vienas skaniausių mūsų ragautų varškės pyragų. Fantastiškai gražiai atrodo ir yra labai lengvai pagaminamas. Jeigu dalį varškės pakeistumėte maskarponės sūriu, įdaras taptų dar kremiškesnis ir skoniu sužavėtumėte kiekvieną ragaujantį. Šis pyragas - tortas puikus tuo, kad stovėdamas tik skanėja, tad jį drąsiai galite kepti dieną ar net dvi dienas prieš ir laikyti šaldytuve.

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio obuolių pyragas, kurį labai paprasta paruošti - nereikia jokių ypatingų ingredientų ar būti patyrusiu virtuvės meistru! Pyragas su kiekvienu kąsneliu tiesiog tirpsta burnoje, o jei dar tieksite šiltą su kaušeliu ledų, atsispirti bus beveik neįmanoma!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar kada esate ragavę morkų pyrago? Jei dar ne, siūlome išbandyti šį nuostabų receptą! Pyragą pagaminsite labai greitai, o jo skonis maloniai nustebins. Pyragas minkštas ir drėgnas, kiekvienas gabalėlis tiesiog tirpsta burnoje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei neteko girdėti apie legendinį Baskų sūrio pyragą, straipsnio pavadinimas turėtų skambėti netikėtai. Kremiškas pyragas apdegusiu viršumi? Juk tikrieji sūrio pyragai kepami lėtai, ilgai, naudojant vandens vonelę. Taip, klasikiniams sūrio pyragams šios taisyklės galioja. Bet ne šiam! Receptas, kuriuo dalinamės žemiau, nėra visiškas klasikinis Baskų sūrio pyragas. Kremą papildomai gardinome trupučiu sūrio su melsvuoju pelėsiu. Jeigu nedrąsu, šio sūrio galite nedėti, tačiau užtrikiname, kad skonyje jo nesijaučia, o pyrago kremas tampa charakteringesniu, dar kremiškesniu ir tobulesniu.

Receptą rasite čia.

Tobulai saldžiarūgščiai skoniai! Gaivi, kremiška, žavingai atrodanti, saldžiai rūgšti tiek, kiek reikia. Šiai tartai naudojami tik augalinės kilmės ingredientai, tad ji draugiška veganams, bet ja gardžiai mėgausis visi, kas tik paragaus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šis dieviško skonio ir tikrai nesudėtingai pagaminamas pyragas, pasaulyje žinomas pavadinimu „Tarte Normande“, yra tradicinis daugelio prancūzų šeimose, ypač šiaurės Prancūzijoje. Žinoma, kaip su dauguma tradicinių receptų, kiekviena šeima turi savo mėgstamiausią variaciją, o aš dalinuosi savo pačia mėgstamiausia „Tarte Normande“ versija, kurią pagaminti labai paprasta, o nuo stalo ji visada tiesiog nušluojama.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Pyragas patiems tikriausiems šokolado mylėtojams. Pyragas drėgnas, sodrus ir labai labai skanus! Kiekvienas kąsnelis tirpsta burnoje ir nereikia nė truputėlio miltų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Kremiškas ir sutirpstantis burnoje su kiekvienu kąsneliu. Šis varškės pyragas mums yra vienas pačių skaniausių. Jis yra tradicinis Lenkijoje ir ten žinomas "Sernik" vardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Šis tortas puikus - tobulai kremiškas, gaivaus citrininio skonio ir labai nesudėtingai pagaminamas. Gardžiai valgomas ir tų, kurie šiaip jau skeptiškai vertina veganiškus desertus Tiks pasmaližiauti net per Kūčias!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Morkos kepiniuose turi nuostabią savybę atsiskleisti naujomis spalvomis – jos pyragui suteikia natūralaus saldumo, puikaus aromato ir labai malonaus drėgnumo. Pagardintas dar ir kokosų drožlėmis bei smulkintais graikiniais riešutais, morkų pyragas iškepa turtingo skonio bei tvirtos, sunkios, drėgnos tekstūros. Pats pyragas nėra labai saldus, todėl miltelinio cukraus glaistas pyragą ne tik papuoš, tačiau ir sukurs malonų skonių kontrastą. Vėlyviems pusryčiams, popietės desertui – šis morkų pyragas tikrai pagardins bet kurią dieną!

Receptą rasite čia.

Žinoma, jo skonis skiriasi nuo klasikinio cheesecake’o, jis toks riešutiškesnis Galima lažintis, kad valgantieji niekada neatspės, iš ko pagamintas šis garduolis, o tiesiog mėgausis kiekvienu ultra kremišku kąsneliu ir klausinės recepto.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Vienas gardžiausių ragautų pyragų - skalsus, toks sodraus, bet subalansuoto skonio. Minkštas ir labai skanus, tiesiog tobulas prie kavos ar arbatos puodelio rudens popietę. Beje, vietoje obuolių šiam pyragui labai tinka ir kriaušės, tik jų galite nekaramelizuoti, o tiesiog sumaišyti su trupučiu cinamono.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Gaminimui daug laiko ir ingredientų neprireiks, tik šiek tiek kantrybės iki kol tortas sustings šaldytuve. Tuomet beliks tik gardžiuotis prie kavos ar arbatos puodelio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Skanutėlis karamelinis tinginys, kurį paruošite be galo paprastai ir net nereikės kaisti viryklės. Jo skonis mus kažkuo nukelia į vaikystę ir pažadina pačius jaukiausius prisiminimus. Recepte šis tinginys stingdomas silikoninėje kekso formoje, bet drąsiai naudokite bet kokią turimą (jeigu ji ne silikoninė, prieš tai išklokite kepimo popieriumi) ar tiesiog formuokite rankomis kaip klasikinį tinginį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Pasakiško skonio, dailiai atrodantis ir labai skanus pyragas. Tikriausiai daugeliui žinomas, klasikinis derinys - šokoladas ir vyšnios šįkart į skonių derinį priimą ir kremišką varškę. Pyragas tikrai labai skanus ir vertas išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Moliūgų tyrė, įmaišyta į sūrio kremą drauge su prieskoniais ir kava, sukuria nuostabų aromatą ir su niekuo nesumaišomą skonį. Neverta jaudintis dėl to, kad moliūgas yra daržovė, nes desertuose jis atsiskleidžia visiškai kitomis spalvomis ir poskoniais. Kaip ir daugelis kepinių su moliūgais, taip ir šis pyragas – švelnus, rudeniškas ir labai jaukus.

Receptą rasite čia.

Šio pyrago recepte susijungia net trys klasikiniai, pamėgti skoniai - varškės, obuolių ir trupininio pyrago. Drėgnas obuolinis sluoksnis su varške ir nuostabiai traškus viršus - tikras atradimas smaližiams.

Receptą rasite čia.

Klasikinis ir tikriausiai daugelio ragautas, senoviškas pyragas su varške. Uogienės pertepimui rinkitės mėgstamiausią, rūgštesnę, labai tiks serbentų ar vyšnių. Labai skanus, sotus, didelis.

Receptą rasite čia.

Minkštas ir labai skanus keksas, kurį paruošite greitai, o nuo stalo išgaruos dar greičiau! Keksas drėgnas ir purus, gardinti galima razinomis, džiovintomis vyšniomis, spanguolėmis, slyvomis, persikais ar abrikosais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Apple crumble yra super pyragas ypač turint obuolių perteklių, bet neturint per daug laiko gaminimui. Be to, tai toks paprastas reikalas kai nebaisu, kad kažkas gali nepavykti. Supjaustai obuolius, sutrini sviestą su miltais ir cukrum ir voila, belieka tik iškepti.

Receptą rasite čia.

Minkštas, purus, su švelniu varškės, uogų sluoksniu ir su traškiais kokosiniais trupinukais. Pjaustome visiškai atvėsusį! Pyragui tinka naudoti šviežios uogos ar vaisiai, konservuoti vaisiai, net ir šaldytos uogos.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate pyragus, kuriuose yra daug, labai daug, obuolių, šis tradicinis olandiškas obuolių pyragas Jums tikrai patiks. Trapios tešlos krepšelyje obuolių sukritę beveik kilogramas!

Receptą rasite čia.

Labai skanus, kvapnus ir sodraus skonio pyragas. Labai tinka su džiovintomis slyvomis, vynuogėmis (net rūgštesnėmis iš lietuviško sodo), avietėmis. Pyragas tiesiog akimirksniu po gabalėlį išgaruoja nuo stalo!

Receptą rasite čia.

Natalija dalinasi kitokio nei tradicinis pyrago receptu ir savo sugalvotu kokosiniu ožkos sūrio pertepimu. Pirmą kartą kepant neeksperimentuokite, viską sverkite labai tiksliai, nes prisijaukinti kokosų miltus virtuvėje gali būti tikras iššūkis.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingai paruošiamas, minkštas ir purus varškės keksas. Į tešlą labai tinka įmaišyti mėgstamų uogų - tiks net šaldytos, tik jas reikėtų prieš tai atitirpinti ir nupilti skystį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus ir paprastas pyragėlis, kuris tikrai nesudėtingas ir jį gali išsikepti kiekvienas. Ruošti galima ne tik su konservuotais persikais, bet ir kitais mėgstamais vaisiais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai greitas ir paprastas pyragas visiems, kas turi šaldytų ar šviežių uogų, jos čia taip pat labai tinka! Pyragas labai originalaus, neįprasto ir gardaus skonio - tešla primena ir paprastą biskvitą, ir drėgno kekso skonį. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Drėgnas marmurinis keksas kitaip - su morkomis! Pyragą tikrai labai paprasta pagaminti, o visi ragaujantieji bus nustebinti jo dailumu ir puikiu skoniu. Išlieka drėgnas net atvėsęs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Obuoliai ir karamelė gali pasirodyti neįprastu deriniu, bet rekomenduojame išbandyti - skonis tiesiog puikus. Pyragas drėgnas, minkštas, o ir paruošimas ir iškepimas labai greitas.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital