Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 454)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 454)
Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
Autorius apie receptą: Šis pyragas yra adaptuotas lietuviškiems produktams pagal garsaus virtuvės ševo David Lebovitz receptą. Esu kepusi daug tikrai labai skanių šokoladinių pyragų, bet niekas dar Šis pyragas yra adaptuotas lietuviškiems produktams pagal garsaus virtuvės ševo David Lebovitz receptą. Esu kepusi daug tikrai labai skanių šokoladinių pyragų, bet niekas dar neprašė recepto tiek daug kartų, kiek prašo paragavę šio pyrago. Pabandykit ir tikrai nenusvilsit! (...daugiau) Dovilė
Redakcijos nuomonė: Fantastiškas pyragas tikriems šokoladinių pyragų mylėtojams. Kadangi redakcijoje mes būtent tokie ir esame, kepėme šį pyragą jau daugybę kartų ir kaskart jis pavykdavo Fantastiškas pyragas tikriems šokoladinių pyragų mylėtojams. Kadangi redakcijoje mes būtent tokie ir esame, kepėme šį pyragą jau daugybę kartų ir kaskart jis pavykdavo tobulai. Mums šis pyragas pats skaniausias atšalęs (daugmaž per naktį ar ilgiau pastovėjęs šaldytuve) ir supjaustytas mažais gabalėliais, nes kaip ir dauguma "brownie" tipo pyragų, yra gana saldus. Bet užtat kiekvienas mažas jo gabalėlis verta nuodėmės.

Pyragą pagaminsite labai lengvai ir greitai. Svarbiausia - jo neperkepkite. Kai pyrago viršus apkepa ir pasidengia traškiu sluoksniu, pyragą galite traukti iš orkaitės. Net jeigu atrodys, kad iškepimo dar tarsi trūksta, tiesiog leiskite pyragui atvėsti ir keletą valandų (bent 2-3) palaikykite šaldytuve. Pyragas puikiai sustings, liks burnoje tirpstančios šokoladinės tekstūros ir galėsite pjaustyti. O perkepęs jis išdžiūva ir, nors būna vis tiek skanus, bet ne toks tobulas.

Riešutai tinka bet kurie mėgiami, bet ypač - graikiški, migdolo arba lazdyno. Kartais kai patingime, migdolo bei lazdyno riešutus dedame net nepjaustytus. Susitaupo laiko ir šiame pyrage jie nesmulkinti puikiai tinka. Esame riešutų ir visai nedėję, pyragas vis tiek liko skanus. O kai pasiilgstame dar daugiau įvairovės, į šį pyragą įtarkuojame apelsino žievelės ar šiek tiek jį "pagurmaniname" žiupsneliu čili arba kardamono.
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
300 gramų juodojo šokolado
1 skardinė karamelizuoto kondensuoto pieno (ala Rududu)
3 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų riešutų (tinka migdolai, graikiniai ir kiti)
0.5 stiklinės cukraus
5 šaukštai miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šokoladą su sviestu ištirpinti mikrobangėje. Sudėti cukrų, išmaišyti. Įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti. Sudėti miltus, išmaišyti. Sudėti pasmulkinti riešutus, išmaišyti.
2.
Įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių. Skardą (naudojau 20cm x 20 cm dydžio) iškloti kepimo popieriumi. Sudėti trečdalį šokoladinės pasės ir šaukštu paskirstyti skardoje tolygiu sluoksniu. Ant jos šaukšteliu išdėlioti apie pusę indelio Rududu. Ant viršaus uždėti kitą trečdalį šokoladinės masės, šaukštu paskirstyti ir ant jos išdėlioti likusią Rududu dalį. Rududu nebijokite sudėti viso indelio, nes nors proceso eigoje gali pasirodyti, kad visos skardinės yra per daug, bet iškepus pyragą per daug tikrai nebūna :-). Ant viršaus uždėti likusią šokoladinės masės dalį ir šaukštu palyginti, kad ji daugmaž uždengtų Rududu gabaliukus.
3.
Kepti ne ilgiau kaip 30-40 min (perkepęs būna ne toks skanus). Išėmus leisti atvėsti ir prieš pjaustant palaikyti bent 3 valandas (idealu - per naktį) palaikyti šaldytuve, nes visas šio pyrago skanumas atsiskleidžia būtent atvėsus ir ašalus, karštas jis nebus toks skanus.
4.
Pjaustyti geriausiai mažais kvadračiukais, nes pyragas gana saldus, toks labiau saldainis net negu pyragas (kaip ir dauguma brownie tipo pyragų), bet užtat tame mažame gabalėlyje telpa tobulybės skonis.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (22)
GITANA
2019-02-07 14:44
Nuostabus pyragas. Valgė net tie kas nemėgsta pyragų
ATSAKYTI
Gintarė
2018-07-09 11:50
Kepu ir kepu šį pyragą! Tiesiog super. :) Visi draugai ir šeimyna jį tiesiog dievina :) ATSAKYTI
Tiande
2018-05-29 14:46
Kepiau 30 min 180 C— PERKEPĖ. Kraštai buvo sausi, vidurys liko siek tiek slapias. ATSAKYTI
Dovilė
2018-06-04 18:53
Tikslus kepimo laikas gali labai priklausyti nuo orkaitės bei nuo kepimo formos dydžio - jeigu naudosite didesnę formelę, iškeps greičiau, o orkaičių faktinė temperatūra irgi ne visada atitinka realią (ypač jeigu kepama su konvekcija). Kai pyrago viršus taip pastebimiau sutvirtėja, susiformuoja lengva plutelė, iš tiesų jį jau galima traukti iš orkaitės. Tik būtinai reikėtų leisti visiškai visiškai atvėsti prieš pjaustant (idealu - atvėsus dar ir atšaldyti šaldytuve), tada būna pats skaniausias šis pyragiukas! ATSAKYTI
Sarune
2012-03-12 22:31
as kepiau si pyraga,man labai patiko!!! nerealus,pritariu recepto savininkei skaniausias visatoje:)) po mazyti gabaleli kai labai uzsinori kazko skanaus,mmm:) ATSAKYTI
Pūkelis
2012-02-14 12:44
Iškepiau šį nuostabų pyragą pagal šį receptą. Na, aišku be riešutų. Visai šeimai labai patiko, prašė, kad dar kada visą tai pakartočiau. Beje, labai patiko pavadinimas, kad skaniausias visatoje, namiškiai taip jį ir vadina. Ačiū, recepto autorei. :) ATSAKYTI
Nikarakwua
2012-02-04 19:39
Gavosi tiesiog tobulas :)) aciu labai uz recepta. :) tiesiog kaip saldainis. Laaabaaai skanus !!!! rekomenduoju !!! ATSAKYTI
E.
2011-12-04 13:35
Tikrai skaniausias!
Ir dar labai svarbu, kad visai paprastutis :) ATSAKYTI
Vilija
2011-08-18 17:51
Neblogas tikrai vienas iš skanesnių. Džiovinti rūgštūs vaisiai ar uogos skonio tikrai nesugadintų. O rududu netikrštėja, kai kepi. Jis toks ir lieka - minkšta karamelė. Aš jau ne vieną kepinį esu kepusi su Rududu :) ATSAKYTI
Dalius
2010-12-01 17:29
Sitas pyragas tikrai labai geras, tik as dar migdolus pakepinu pries tai ir tada nesmulkintus dedu. ATSAKYTI
Ilona
2010-11-27 16:18
Labai aciu uz recepta. Pyragas tikrai fantastiskas!! ATSAKYTI
Karolina
2010-11-11 09:34
Daiva, Anglijoje daugumoje parduotuvių rasite "Dulce de Leche", t.y. tokio kaip "karvutės" saldainio konsistencijos kremo indeliuose arba stiklainiuose. Esu mačiusi Nestle ir dar įvairiausių kitų firmų. Jis labai panašus į "Rududu", esu su juo gaminusi ir gavosi puikiai :) ATSAKYTI
Simona
2010-11-08 18:56
Daiva, kondensuoto pieno Anglijoje nera? jei yra, tai ji isvirus gautumete rududu :) Jei ne, tai jusu vietoje nebijociau paeksperimentuoti - ideti karameles :) pati taip pabandysiu ir parasysiu, kas gavosi :) ATSAKYTI
Daiva
2010-11-07 02:15
O kuo Rududu butu galima pakeist? Nes Anglijoj tokio nepastebejau? ATSAKYTI
Vilma
2010-11-05 22:12
Na skanus, gardus ir nerealiai gardu prie juodos kavos...mmm...
Tik žiauriai daaaug kalorijų, bet kartais galima :D ATSAKYTI
laima
2010-10-14 13:51
Iš tikrųjų skaniausias visatoje šokoladinis pyragas. Pirmą kartą kepiau pagal receptą - niam. Antrą kartą į tešlą įpyliau šiek tiek brendžio ir įdėjau graikinių riešutų - NIAM NIAM :) ATSAKYTI
Karolina
2010-10-06 16:24
O man tai kaip tik patinka, kad rududu neissilydo :) Tada gaunasi tokie karameles kasniukai viduje - kaip kontrastas sokoladinei daliai. As rududu netepu, o tiesio saukstu isdelioju mazus gabaliukus ant teslos ir ant virsaus uztepu kita teslos sluoksni. Tada ant jo - dar rududu pakleckioju ir ant virsaus likusia tesla uztepu. Niam :) ATSAKYTI
Skanu
2010-09-24 17:17
Na, pyragas tikrai skanus :) pakankamai netradicinis. Kas nori nesaldau pyrago, sio gali nesirinkti arba nedeti papildomai cukraus, o del riebumo, viska pasako tai, kiek dedama sviesto, galima ir maziau, visiems pagal skoni :) del riesutu, as dejau ir migdolus, ir zemes riesutus, pries tai juos sutraiskiau. ATSAKYTI
Jurgita
2010-09-08 10:12
Superinis pyragas, labai saldus ir labai skanus, puikiai tinka prie puodelio juodos kavos! Tikras atradimas musu seimai! ATSAKYTI
Simona
2010-09-06 15:46
Kepinys atrodo lygiai taip pat kaip nuotraukoj :) as gal per mazai kepiau, tai gavosi per daug minkstas, bet skonis nuo to ne prastesnis :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital