Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 490)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 490)
Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
Skaniausias visatoje šokoladinis pyragas
Autorius apie receptą: Šis šokoladinis pyragas yra brownie tipo, tad nenuostabu, jog toks tobulas. Esu kepusi daug tikrai labai skanių šokoladinių pyragų, bet niekas dar neprašė recepto tiek kartų, Šis šokoladinis pyragas yra brownie tipo, tad nenuostabu, jog toks tobulas. Esu kepusi daug tikrai labai skanių šokoladinių pyragų, bet niekas dar neprašė recepto tiek kartų, kiek prašo paragavę šio garduolio. Pabandykit ir tikrai nenusvilsit! (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 gramų juodojo šokolado (naudoju 70 proc.)
300 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (ala Rududu)
150 gramų sviesto
140 gramų cukraus (trečdalį paprasto cukraus keičiau ruduoju Dansukker)
100 gramų riešutų (bet kokių mėgiamų, galima ir nedėti)
60 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių (naudojau L dydžio)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į nedidelius gabalėlius sulaužytą šokoladą ir kubeliais supjaustytą sviestą dėti į dubenį ir vis pamaišant ištirpinti virš garų vonelės (arba atsargiai mikrobangėje). Palikite masę šiek tiek pravėsti (ji turi būti šilta, bet ne karšta).
2.
Į dubenį mušti kiaušinius, berti cukrų, druską ir vanilę. Mikseriu viską labai gerai išplakti iki masė pabals ir tūris ženkliai padidės (aš plaku apie 5-6 minutes).
3.
Plaktuvo greitį sumažinti iki minimalaus ir per kelis kartus supilti šokoladinę masę. Tada plaktuvą išjungti, į tešlą suberti miltus, pasmulkintus riešutus ir viską šaukštu išmaišyti (maišyti tik tiek, kad nebeliktų matyti sausų miltų).
4.
Kepimo formą (naudojau 23cm x 23 cm) iškloti kepimo popieriumi. Sudėti trečdalį šokoladinės pasės ir šaukštu paskirstyti formoje tolygiu sluoksniu. Ant jos šaukšteliu išdėlioti apie pusę Rududu kekio. Ant viršaus uždėti kitą trečdalį šokoladinės masės, šaukštu paskirstyti ir ant jos išdėlioti likusią Rududu dalį. Ant viršaus uždėti likusią šokoladinės masės dalį ir šaukštu palyginti, kad ji daugmaž uždengtų Rududu gabaliukus.
5.
Kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min. Kai pyrago viršus apsitrauks plutele, o įbedus pagaliuką į pyrago vidurį jis bus su keliais trupinukais bet ne tarsi išmirkytas šokolade, galite traukti iš orkaitės. Geriau jau kepti trumpiau negu per ilgai, nes perkepęs šis pyragas ne toks skanus.
6.
Išėmus leisti šiek tiek atvėsti formoje, o tada perkelti ant grotelių ir palikti atvėsti visiškai.
Patarimai:
Šį šokoladinį pyragą pjaustykite nedideliais gabalėliais, nes jis, kaip ir dauguma brownie tipo pyragų, yra tikrai saldus. Bet užtat tame mažame gabalėlyje telpa tobulybės skonis.
Pyragą pagaminsite labai lengvai ir greitai. Svarbiausia - jo neperkepkite. Kai pyrago viršus apkepa ir pasidengia traškiu sluoksniu, pyragą galite traukti iš orkaitės. Net jeigu atrodys, kad iškepimo dar tarsi trūksta, tiesiog leiskite pyragui atvėsti ir sutvirtėti. Vėsdamas pyragas sutvirtės, bet liks burnoje tirpstančios šokoladinės tekstūros ir galėsite lengvai supjaustyti. O perkepęs jis išdžiūva ir, nors būna vis tiek skanus, bet ne toks tobulas.
Riešutai tinka bet kurie mėgiami, bet ypač - graikiški, migdolo arba lazdyno. Kartais kai patingiu, migdolo bei lazdyno riešutus dedu net nesmulkintus. Susitaupo laiko ir šiame pyrage jie nesmulkinti puikiai tinka. Esu riešutų ir visai nedėjusi, pyragas vis tiek liko skanus. O kai pasiilgstu įvairovės, į šį pyragą įtarkuoju apelsino žievelės ar pagardinu žiupsneliu čili arba kardamono.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (24)
Kristina
2020-11-26 15:16
Išbandžiau receptą ir pyragas gavosi puikus! Gal kiek rududu pagailėjau, kitą kart daugiau įdėsiu. Kepiau su lazdyno tiešutais, 10/10. Ačiū už receptą! ATSAKYTI
Inga
2020-10-08 19:50
Pats nuostabiausias receptas! Siandien gaminsiu dviguba porcijas, nes vienos niekad neuztenka! ATSAKYTI
Beatrice
2020-06-16 20:25
Pats skaniausias pyragas, kai norisi kazko ypatingai saldaus! :) ATSAKYTI
GITANA
2019-02-07 14:44
Nuostabus pyragas. Valgė net tie kas nemėgsta pyragų
ATSAKYTI
Gintarė
2018-07-09 11:50
Kepu ir kepu šį pyragą! Tiesiog super. :) Visi draugai ir šeimyna jį tiesiog dievina :) ATSAKYTI
Tiande
2018-05-29 14:46
Kepiau 30 min 180 C— PERKEPĖ. Kraštai buvo sausi, vidurys liko siek tiek slapias. ATSAKYTI
Dovilė
2018-06-04 18:53
Tikslus kepimo laikas gali labai priklausyti nuo orkaitės bei nuo kepimo formos dydžio - jeigu naudosite didesnę formelę, iškeps greičiau, o orkaičių faktinė temperatūra irgi ne visada atitinka realią (ypač jeigu kepama su konvekcija). Kai pyrago viršus taip pastebimiau sutvirtėja, susiformuoja lengva plutelė, iš tiesų jį jau galima traukti iš orkaitės. Tik būtinai reikėtų leisti visiškai visiškai atvėsti prieš pjaustant (idealu - atvėsus dar ir atšaldyti šaldytuve), tada būna pats skaniausias šis pyragiukas! ATSAKYTI
Sarune
2012-03-12 22:31
as kepiau si pyraga,man labai patiko!!! nerealus,pritariu recepto savininkei skaniausias visatoje:)) po mazyti gabaleli kai labai uzsinori kazko skanaus,mmm:) ATSAKYTI
Pūkelis
2012-02-14 12:44
Iškepiau šį nuostabų pyragą pagal šį receptą. Na, aišku be riešutų. Visai šeimai labai patiko, prašė, kad dar kada visą tai pakartočiau. Beje, labai patiko pavadinimas, kad skaniausias visatoje, namiškiai taip jį ir vadina. Ačiū, recepto autorei. :) ATSAKYTI
Nikarakwua
2012-02-04 19:39
Gavosi tiesiog tobulas :)) aciu labai uz recepta. :) tiesiog kaip saldainis. Laaabaaai skanus !!!! rekomenduoju !!! ATSAKYTI
E.
2011-12-04 13:35
Tikrai skaniausias!
Ir dar labai svarbu, kad visai paprastutis :) ATSAKYTI
Vilija
2011-08-18 17:51
Neblogas tikrai vienas iš skanesnių. Džiovinti rūgštūs vaisiai ar uogos skonio tikrai nesugadintų. O rududu netikrštėja, kai kepi. Jis toks ir lieka - minkšta karamelė. Aš jau ne vieną kepinį esu kepusi su Rududu :) ATSAKYTI
Dalius
2010-12-01 17:29
Sitas pyragas tikrai labai geras, tik as dar migdolus pakepinu pries tai ir tada nesmulkintus dedu. ATSAKYTI
Ilona
2010-11-27 16:18
Labai aciu uz recepta. Pyragas tikrai fantastiskas!! ATSAKYTI
Karolina
2010-11-11 09:34
Daiva, Anglijoje daugumoje parduotuvių rasite "Dulce de Leche", t.y. tokio kaip "karvutės" saldainio konsistencijos kremo indeliuose arba stiklainiuose. Esu mačiusi Nestle ir dar įvairiausių kitų firmų. Jis labai panašus į "Rududu", esu su juo gaminusi ir gavosi puikiai :) ATSAKYTI
Simona
2010-11-08 18:56
Daiva, kondensuoto pieno Anglijoje nera? jei yra, tai ji isvirus gautumete rududu :) Jei ne, tai jusu vietoje nebijociau paeksperimentuoti - ideti karameles :) pati taip pabandysiu ir parasysiu, kas gavosi :) ATSAKYTI
Daiva
2010-11-07 02:15
O kuo Rududu butu galima pakeist? Nes Anglijoj tokio nepastebejau? ATSAKYTI
Vilma
2010-11-05 22:12
Na skanus, gardus ir nerealiai gardu prie juodos kavos...mmm...
Tik žiauriai daaaug kalorijų, bet kartais galima :D ATSAKYTI
laima
2010-10-14 13:51
Iš tikrųjų skaniausias visatoje šokoladinis pyragas. Pirmą kartą kepiau pagal receptą - niam. Antrą kartą į tešlą įpyliau šiek tiek brendžio ir įdėjau graikinių riešutų - NIAM NIAM :) ATSAKYTI
Karolina
2010-10-06 16:24
O man tai kaip tik patinka, kad rududu neissilydo :) Tada gaunasi tokie karameles kasniukai viduje - kaip kontrastas sokoladinei daliai. As rududu netepu, o tiesio saukstu isdelioju mazus gabaliukus ant teslos ir ant virsaus uztepu kita teslos sluoksni. Tada ant jo - dar rududu pakleckioju ir ant virsaus likusia tesla uztepu. Niam :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital