Šokoladinis varškės pyragas su vyšniomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Šokoladinis varškės pyragas su vyšniomis
Šokoladinis varškės pyragas su vyšniomis
Šokoladinis varškės pyragas su vyšniomis
Šokoladinis varškės pyragas su vyšniomis
Šokoladinis varškės pyragas su vyšniomis
Autorius apie receptą: Idealaus skonio, žaviai atrodantis, kvepiantis šokoladu ir vyšniomis pyragas. Stiprus šokolado skonis su gaivia vyšnių rūgštele ir švelniu varškės kremu. Vienu žodžiu - Idealaus skonio, žaviai atrodantis, kvepiantis šokoladu ir vyšniomis pyragas. Stiprus šokolado skonis su gaivia vyšnių rūgštele ir švelniu varškės kremu. Vienu žodžiu - šis pyragas NEREALUS. Vos tik pamačiusi jo receptą tinklaraštyje "Bon Appetit", iškart supratau, kad kepsiu, ir tikrai nesigailėjau. (...daugiau) Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
225 gramai miltų
150 gramų juodojo šokolado
180 gramų sviesto
50 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
Varškės kremui:
500 gramų kreminės varškės
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas krakmolo (su kaupu)
Įdarui:
400 gramų vyšnių (be kauliukų, tinka ir šaldytos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį dedame pasmulkintą šokoladą ir kubeliais supjaustytą sviestą. Dubenį statome virš garų vonelės ir vis pamaišydami ištirpiname, iki šokoladinė masė bus vientisa. Paliekame pravėsti.
2.
Kitame dubenyje suplakame tešlai skirtus kiaušinius ir cukrų bei vanilinį cukrų. Plakant supilame atvėsusią šokolado masę. Galiausiai įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
3.
Kreminę varškę suplakame su varškės kremui skirtais kiaušiniais ir cukrumi. Įsijojame krakmolą ir gerai išmaišome.
4.
Kepimo formą (naudojau 26 centimetrų skersmens apvalią nuimamais kraštais) išklojame kepimo popieriumi. Dedame trečdalį tešlos, išlyginame paviršių. Tada dedame pusę varškės kremo ir išdėliojam pusę vyšnių. Ant viršaus paskirstome pusę likusios tešlos, dedame varškę, vyšnias ir galiausiai - likusią tešlą.
5.
Pyragą šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50 - 60 minučių.
6.
Iškepiasiam pyragui prieš pjaustant leidžiame visiškai atvėsti, kad sutvirtėtų. Pastovėjęs per naktį šaldytuve jis bus dar skanesnis.
Patarimai:
Jeigu naudosite šaldytas vyšnias, jas pirmiausia atitirpinkite ir nupilkite atsiradusį skystį.
Vietoje kreminės varškės tinka ir paprasta varškė. Kreminę varškę iš paprastos akimirksniu pasiruošite pagal šį receptą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (13)
Rita
2019-09-07 17:42
Puikus receptas!Toks skanus ,kad seimyna suvalge iskarto. ATSAKYTI
Edita
2018-10-13 20:17
Nupirko vyras maskarpone,iseis man iš jos padaryti? ATSAKYTI
Toma
2018-10-15 18:00
Tikrai pavyks, bus netgi dar skanesnis, kremiškesnis su maskarpone ATSAKYTI
Agnė
2018-08-17 09:43
Labai skanus pyragas, vyšnių, šokolado ir varškės derinys super :) ATSAKYTI
Dovilė
2018-07-10 19:35
Super, kas mėgsta šokoladinius ATSAKYTI
Rita
2018-07-06 16:56
Superinis pyragas! ATSAKYTI
daiva
2018-07-06 14:34
manyčiau šviežios vyšnios irgi tiks? ATSAKYTI
Laima
2018-07-09 10:57
Tikrai puikiai tiks, tik nepamirškite kauliukų išimti :) ATSAKYTI
Rasa
2018-07-05 19:33
O kokią čia tą varškę kreminę reikia dėt? ATSAKYTI
Laura
2018-07-12 14:08
Būna tokia parduodama kibirėliuose, kartais vadinasi "varškė pyragams". O jeigu tokios nerandate, galite tiesiog blenderiu sutrinti paprastą varškę, įpylę 3-4 šaukštus pieno, tiesiog reikia, kad varškytė būtų vientisa, be grūdelių ATSAKYTI
Kuni
2018-07-04 19:59
Man taip pat vos vos, bet uzmirsus buvau kad ant virsaus juostelem buvo deta. Bet vistiek isejo tobulas. Bobytes darbe per keliolika min patvarke. ATSAKYTI
Rolandas
2018-07-01 18:23
Ar man kas paaiskins, kaip jums uztenka teslos 3 sluoksniams, nes man sunkiai uzteko apaciai ir virsui? ATSAKYTI
Eglė
2018-07-01 21:23
Sluoksnius darykite labai labai plonus. Aš tik apačią vientisu tešlos sloksniu ištepiau, o kitus du dariau tokiais tešlos gabalėliais, kaip ir autorės nuotraukose kad parodyta, t.y. vientiso sluoksnio nebūtina daryti. O pyragas dieviškas!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital