Mano skaniausias varškės keksas

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Varškės keksas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šis keksas yra mano mylimiausias. Lengvai pagaminamas, purus ir drėgnas, saldus būtent tiek kiek reikia, o jeigu į jį įdėsite dar ir saujelę šaldytų arba šviežių uogų - jų Šis keksas yra mano mylimiausias. Lengvai pagaminamas, purus ir drėgnas, saldus būtent tiek kiek reikia, o jeigu į jį įdėsite dar ir saujelę šaldytų arba šviežių uogų - jų rūgštelė čia įsikomponuos tobulai. Kai vaikai užprašo, kad mamytė iškeptų keksą, žinau, jog mintyje jie turi būtent šį keksą :) Beje, jeigu neturite krakmolo, galite jį pakeisti miltais, tiesiog su krakmolu man šis keksas gaunasi tvirtesnės tekstūros, dar gražiau iškyla. (...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų varškės
200 gramų cukraus
200 gramų miltų
120 gramų sviesto
50 gramų krakmolo (galima pakeisti miltais)
3 vienetai kiaušinių (didesnių)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis citrinos žievelės (galima ir nedėti)
1 sauja uogų (naudojau šaldytus juoduosius serbentus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę pertrinkite per sietelį arba eletriniu trintuvu, kad būtų vientisos konsistencijos. Šio žingsnio jokiu būdu nepraleiskite, nes kitaip kekse jausis varškės grūdeliai.
2.
Dubenyje minkštą, kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo (galima tą padaryti mikseriu). Sudėkite pertrintą varškę ir gerai išmaišykite. Tada po vieną muškite kiaušinius, po kiekvieno įmušto gerai išmaišydami (jau šaukštu, nebe mikseriu, kad nepermaišyti tešlos).
3.
Tada sudėkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir krakmolu, ir atsargiai išmaišykite. Stenkitės nepermaišyti, tiesiog kad tešla būtų vientisa ir tiek. Tešla turėtų gautis tirštoka. Atsargiai įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę ir uogas (jeigu naudojate šaldytas uogas, prieš tai jų atitirpinti nereikia). Beje, jeigu uogų nemėgstate, ar neturite, jų galima ir nedėti, keksas vis tiek bus skanus.
4.
Tešlą supilkite į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Jeigu norite, kad kepdamas keksas gražiai viršuje įskiltų, per tešlos vidurį išilgai perbraukite vandenyje suvilgytu peiliu ar mediniu pagalėliu, padarydami tokį tarsi nedidelį griovelį.
5.
Keksą šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40-50 minučių (iki ikišus medinį pagaliuką į kekso vidurį jis bus neapsivėlęs tešla).
6.
Išėmus iš orkaitės pirmiausia leiskite keksui apie pusvalanduką pravėsti formoje, o tada išimkite ir galutinai atvėsinkite ant grotelių. Leiskite keksui ten visiškai atvėsti, o tada skanaukite ir mėgaukitės!
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (47)
Indre
2022-03-14 17:12
Gavosi puikiai, nors ir dariau iš portugalisku produktų ir varškės įdėjau 400 g ir kepiniai man dažniausiai nesigauna ATSAKYTI
Daiva
2022-02-13 15:31
Labai skanus ATSAKYTI
Oksana
2021-11-09 17:30
Na super receptas.Gavosi labai purus.Vietoj uogu pridejau obuoliu ir kokosu drozliu,nes labai megstu.Ir vistiek viskas pavyko. Kepiau apvalioje kekso formoje su skyle viduje.
Aciu uz recepta. ATSAKYTI
Vytautas
2021-11-07 20:21
Geras receotas, ačiū:) ATSAKYTI
Aure
2021-09-04 17:31
Man tešla įtartinai tiršta gavosi , nezinau kaip čia gausis. Bent keksiukus kai kepu tau darau skystesne. Kad galima tešla supilti į forma. O čia šaukštais dėjau ATSAKYTI
Evanlina Dilgelė
2021-08-09 08:28
Padariau keksą - gavosi TOBULAS! Visiem kas valgė labai buvo skanu!... ATSAKYTI
Aurelija
2021-03-14 20:14
Labai skanus ir purus keksas gavosi ATSAKYTI
Elvyra
2021-02-21 17:16
Tikrai skanus keksas. ATSAKYTI
Aistė
2021-01-30 17:36
Kepiau 40min,180° temp, viršus gerokai tamsesnis nei turi būti,beveik apdegęs,o vidurys dar lipnus,t.y. neiškepęs ATSAKYTI
Konditeris
2022-01-06 07:19
Na tai sveikinu :) Reikia neskubėti, neuždeginti viršaus, stebėti, keisti skardos poziciją orkaitėje, pastebėjus, jog viršus dega - pridengti folija. Nes kai apdega viršus, tai sunkiau ir vidus kepa, t.y. sunkiau patenka aukšta temperatūra ir sunkiau pasišalina drėgmė iš vidaus. Receptuose kepimo laikas ir temperatūra ir tik orientaciniai skaičiais, kiekvienas pečius ir orkaitė skirtinga, pirmais kartais reikia tiesiog daugiau atidumo :) Sėkmės! ATSAKYTI
Agne
2020-12-05 09:39
Šitas keksas mano atradimas, kepu su mėlynėm. Pirmus kartus dėjau varškę iš kibiriuko (president arba pilos kepinių varškė), tai keksas buvo kiek sukritęs, tankus, bet vis tiek skanus. Paskutini kartą dėjau paprastą varškę iš pokelio (žemaitijos), tai žymiai geriau - keksas labai purus, bet kartu ir tvirtas. Super. Ačiū už receptą ATSAKYTI
Elena
2020-11-20 12:19
Ačiū, puikus receptas! ATSAKYTI
Regina
2020-11-15 18:25
Ačiū, keksas puikus. Tačiau turiu klausimą -man dažnai tokie kepiniai "sukrenta", net nežinau, kur ir kada darau klaidą, nors viską darau pagal aprašymą. Patarkite, prašau. Ačiū, kolegės ATSAKYTI
Jolita
2020-08-02 17:01
Labai skanus keksas , kepiau su šaldytom mėlynėm , būtinai įtrauksiu į savo kepinių sąrašą , ačiū už receptą :-) ATSAKYTI
Kriste
2020-05-07 20:01
Labai skanus, ačiū ATSAKYTI
GITANA
2020-04-19 13:48
Labai skanus. Tikrai verta kepti ATSAKYTI
Sandra
2020-04-08 09:38
Kokia forma naudojat? ATSAKYTI
Aga
2020-04-06 17:12
Nesigavo. Matyt dėjau per daug šaldytų uogų. Pyragas sukrito, nors viską dariau pagal receptą.. ATSAKYTI
Vilma
2020-04-05 15:42
Skanus paprastas keksas! Kepsiu antrą kart! Ačiū už receptą! ATSAKYTI
Amelija
2020-04-03 13:30
labai skanus pyragas , su mama dariau tai visiems patiko. Nuostabu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital