Mano skaniausias varškės keksas

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Varškės keksas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šis keksas yra mano mylimiausias. Lengvai pagaminamas, purus ir drėgnas, saldus būtent tiek kiek reikia, o jeigu į jį įdėsite dar ir saujelę šaldytų arba šviežių uogų - jų Šis keksas yra mano mylimiausias. Lengvai pagaminamas, purus ir drėgnas, saldus būtent tiek kiek reikia, o jeigu į jį įdėsite dar ir saujelę šaldytų arba šviežių uogų - jų rūgštelė čia įsikomponuos tobulai. Kai vaikai užprašo, kad mamytė iškeptų keksą, žinau, jog mintyje jie turi būtent šį keksą :) Beje, jeigu neturite krakmolo, galite jį pakeisti miltais, tiesiog su krakmolu man šis keksas gaunasi tvirtesnės tekstūros, dar gražiau iškyla. (...daugiau) Kamilė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų varškės
200 gramų cukraus
200 gramų miltų
120 gramų sviesto
50 gramų krakmolo (galima pakeisti miltais)
3 vienetai kiaušinių (didesnių)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis citrinos žievelės (galima ir nedėti)
1 sauja uogų (naudojau šaldytus juoduosius serbentus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę pertrinkite per sietelį arba eletriniu trintuvu, kad būtų vientisos konsistencijos. Šio žingsnio jokiu būdu nepraleiskite, nes kitaip kekse jausis varškės grūdeliai.
2.
Dubenyje minkštą, kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo (galima tą padaryti mikseriu). Sudėkite pertrintą varškę ir gerai išmaišykite. Tada po vieną muškite kiaušinius, po kiekvieno įmušto gerai išmaišydami (jau šaukštu, nebe mikseriu, kad nepermaišyti tešlos).
3.
Tada sudėkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir krakmolu, ir atsargiai išmaišykite. Stenkitės nepermaišyti, tiesiog kad tešla būtų vientisa ir tiek. Tešla turėtų gautis tirštoka. Atsargiai įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę ir uogas (jeigu naudojate šaldytas uogas, prieš tai jų atitirpinti nereikia). Beje, jeigu uogų nemėgstate, ar neturite, jų galima ir nedėti, keksas vis tiek bus skanus.
4.
Tešlą supilkite į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Jeigu norite, kad kepdamas keksas gražiai viršuje įskiltų, per tešlos vidurį išilgai perbraukite vandenyje suvilgytu peiliu ar mediniu pagalėliu, padarydami tokį tarsi nedidelį griovelį.
5.
Keksą šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40-50 minučių (iki ikišus medinį pagaliuką į kekso vidurį jis bus neapsivėlęs tešla).
6.
Išėmus iš orkaitės pirmiausia leiskite keksui apie pusvalanduką pravėsti formoje, o tada išimkite ir galutinai atvėsinkite ant grotelių. Leiskite keksui ten visiškai atvėsti, o tada skanaukite ir mėgaukitės!
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Eglė Žal
2017-11-10 17:52
bus labai skanu ATSAKYTI
Aura
2017-11-08 08:57
Labai skanus :) ATSAKYTI
Agnė
2017-11-05 14:37
Ačiū, labai skanu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis