Mano skaniausias varškės keksas

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
Varškės keksas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šis keksas yra mano mylimiausias. Lengvai pagaminamas, purus ir drėgnas, saldus būtent tiek kiek reikia, o jeigu į jį įdėsite dar ir saujelę šaldytų arba šviežių uogų - jų Šis keksas yra mano mylimiausias. Lengvai pagaminamas, purus ir drėgnas, saldus būtent tiek kiek reikia, o jeigu į jį įdėsite dar ir saujelę šaldytų arba šviežių uogų - jų rūgštelė čia įsikomponuos tobulai. Kai vaikai užprašo, kad mamytė iškeptų keksą, žinau, jog mintyje jie turi būtent šį keksą :) Beje, jeigu neturite krakmolo, galite jį pakeisti miltais, tiesiog su krakmolu man šis keksas gaunasi tvirtesnės tekstūros, dar gražiau iškyla. (...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų varškės
200 gramų cukraus
200 gramų miltų
120 gramų sviesto
50 gramų krakmolo (galima pakeisti miltais)
3 vienetai kiaušinių (didesnių)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis citrinos žievelės (galima ir nedėti)
1 sauja uogų (naudojau šaldytus juoduosius serbentus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Varškę pertrinkite per sietelį arba eletriniu trintuvu, kad būtų vientisos konsistencijos. Šio žingsnio jokiu būdu nepraleiskite, nes kitaip kekse jausis varškės grūdeliai.
2.
Dubenyje minkštą, kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo (galima tą padaryti mikseriu). Sudėkite pertrintą varškę ir gerai išmaišykite. Tada po vieną muškite kiaušinius, po kiekvieno įmušto gerai išmaišydami (jau šaukštu, nebe mikseriu, kad nepermaišyti tešlos).
3.
Tada sudėkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir krakmolu, ir atsargiai išmaišykite. Stenkitės nepermaišyti, tiesiog kad tešla būtų vientisa ir tiek. Tešla turėtų gautis tirštoka. Atsargiai įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę ir uogas (jeigu naudojate šaldytas uogas, prieš tai jų atitirpinti nereikia). Beje, jeigu uogų nemėgstate, ar neturite, jų galima ir nedėti, keksas vis tiek bus skanus.
4.
Tešlą supilkite į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą. Jeigu norite, kad kepdamas keksas gražiai viršuje įskiltų, per tešlos vidurį išilgai perbraukite vandenyje suvilgytu peiliu ar mediniu pagalėliu, padarydami tokį tarsi nedidelį griovelį.
5.
Keksą šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 40-50 minučių (iki ikišus medinį pagaliuką į kekso vidurį jis bus neapsivėlęs tešla).
6.
Išėmus iš orkaitės pirmiausia leiskite keksui apie pusvalanduką pravėsti formoje, o tada išimkite ir galutinai atvėsinkite ant grotelių. Leiskite keksui ten visiškai atvėsti, o tada skanaukite ir mėgaukitės!
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (18)
Jolanta
2019-08-07 17:57
Man nelabai patiko, gavosi slapokas nuo tos varskes. ATSAKYTI
Diana
2019-08-08 10:44
Galbūt varškę naudojote labai šlapią ar uogų daug įdėjote ir keksas per daug apsunko? Nes kiek kepiau, man šis keksas visada pavyksta labai skanus. Bet žinoma, skonio reikalas gali būti, nes varškės keksai būna drėgnesni už tradicinius. ATSAKYTI
Giedrė
2019-05-22 22:30
Nerealus!! Tik dejau maziau krakmolo ir daugiau miltu vietoj to. Buvo labai skanus be uogu ir citrinos, ypac kita diena. Dekoju uz recepta! :) ATSAKYTI
Vaida
2019-02-24 21:40
Labai skanus, kartoju jau kelintą kartą.Vietoj uogų pamėginau dėti koncervuotus persikus, gavosi super. ATSAKYTI
Regina
2019-02-23 16:21
Meginu kepti,o vietoi uogu idejau razinu ATSAKYTI
Viktorija
2019-01-24 11:37
Kuo būtų galima pakeisti kiaušinius? Nevartojame. ATSAKYTI
Sandra
2019-01-24 13:39
Tokio tipo keliniuose sunkokia kiaušinius pakeisti, nes jie duoda tešlai ir sukibimo, ir tekstūros. Geriau ieškoti būtent tokio recepto, kuriame nenaudojami kiaušiniai, pvz., kaip šis, šis, ar šis. ATSAKYTI
vilma
2018-08-15 14:03
Einu kepti antra karta. Tikrai demesio vertas keksas. Dregnas, netrupantis labai gardus gaminys :) ATSAKYTI
Sandra
2018-07-11 18:17
Labai skanus keksas! ATSAKYTI
keksų gerbėja :)
2018-07-11 13:38
Puikus keksas ATSAKYTI
As
2018-07-09 18:59
Neblogas - l. purus, minkštas ir skanus. Tešla saldi, tad rūgštūs j. serb. l. tinka:-) tik man truputį gaila varškę maišyti į tešlą;-D ATSAKYTI
Jolia
2018-07-03 23:00
Labai patiko, butinai kartosiu ATSAKYTI
Kotryna
2018-07-01 22:07
Labai skanus keksas ATSAKYTI
Danute
2018-03-03 20:19
Labai skanus keksas! ATSAKYTI
Liuda
2017-11-26 13:13
Labai skanu, dekui uz recepta. Ne pirma karta valgome. ATSAKYTI
Eglė Žal
2017-11-10 17:52
bus labai skanu ATSAKYTI
Aura
2017-11-08 08:57
Labai skanus :) ATSAKYTI
Agnė
2017-11-05 14:37
Ačiū, labai skanu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital