Morkų pyragas be glitimo - drėgnas ir labai skanus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Morkų pyragas be glitimo
Morkų pyragas be glitimo
Morkų pyragas be glitimo
Morkų pyragas be glitimo
Morkų pyragas be glitimo
Autorius apie receptą: Morkos kepiniuose turi nuostabią savybę atsiskleisti naujomis spalvomis – jos pyragui suteikia natūralaus saldumo, puikaus aromato ir labai malonaus drėgnumo. Pagardintas dar Morkos kepiniuose turi nuostabią savybę atsiskleisti naujomis spalvomis – jos pyragui suteikia natūralaus saldumo, puikaus aromato ir labai malonaus drėgnumo. Pagardintas dar ir kokosų drožlėmis bei smulkintais graikiniais riešutais, morkų pyragas iškepa turtingo skonio bei tvirtos, sunkios, drėgnos tekstūros. Pats pyragas nėra labai saldus, todėl miltelinio cukraus glaistas pyragą ne tik papuoš, tačiau ir sukurs malonų skonių kontrastą. Vėlyviems pusryčiams, popietės desertui ar artėjančių šv. Velykų stalui – šis morkų pyragas tikrai pagardins bet kurią dieną! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
400 gramų morkų (tarkuotų)
200 gramų sviesto (minkšto)
150 gramų migdolų miltų
150 gramų ryžių miltai
100 gramų kokoso drožlių
150 gramų kokosų žiedų cukraus (arba rudojo cukraus)
65 gramai graikinių riešutų (smulkintų)
125 mililitrai kokosų pieno (galima keisti paprastu pienu arba grietinėle)
4 vienetai kiaušinių (didelių arba 5 mažų)
2 šaukšteliai cinamono
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
0.5 šaukštelio malto muskato
1/4 šaukštelio druskos
1 šaukštelis apelsino žievelės (tarkuotos)
Glajui:
125 gramai cukraus pudros
2 šaukštai kokosų pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 11x35 cm dydžio kekso kepimo formą.
2.
Dideliame dubenyje minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su kokosų žiedų cukrumi, kol cukrus ištirps. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno vis išplakdami. Supilkite kokosų pieną, vanilės ekstraktą ir dar kartą išplakite. Atidėkite į šalį.
3.
Kitame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, ryžių miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir muskatą. Suberkite į plakinį ir lengvais judesiais išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4.
Galiausiai įmaišykite tarkuotas (smulkia morkine tarka) morkas, kokosų drožles, smulkintus riešutus ir nutarkuotą apelsino žievelę taip, kad tolygiai pasiskirstytų tešloje.
5.
Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą, paviršių išlyginkite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių, kol keksas gražiai iškils ir bus iškepęs. Ar jis jau iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas iš pyrago centro, jis turi būti švarus.
6.
Iškepusį pyragą apie pusę valandos vėsinkite kepimo formoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti iki kambario temperatūros.
7.
Glaistui cukraus pudrą išplakite su kokosų pienu iki vientisos tekstūros. Glaistu apliekite atvėsusį pyragą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital