Purus kokosinis pyragas be kvietinių miltų

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Kokosinis pyragas biskvitas be miltų
Kokosinis pyragas biskvitas be miltų
Kokosinis pyragas biskvitas be miltų
Kokosinis pyragas biskvitas be miltų
Kokosinis pyragas biskvitas be miltų
Kokosinis pyragas biskvitas be miltų
Kokosinis pyragas biskvitas be miltų
Autorius apie receptą: Vis gaunu užklausų apie kepinius be miltų ir be migdolų miltų. Tačiau prisijaukinti kokosų miltus – man didis iššūkis. Pirmą kartą kepant neeksperimentuok. Pasiimk Vis gaunu užklausų apie kepinius be miltų ir be migdolų miltų. Tačiau prisijaukinti kokosų miltus – man didis iššūkis. Pirmą kartą kepant neeksperimentuok. Pasiimk svarstykles ir viską sverki gramas į gramą. Šiandien dalinuosi pačio kekso / pyrago receptu ir savo sugalvotu kokosiniu ožkos sūrio pertepimu. (...daugiau) Natalija, MagicMint.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
260 mililitrų kokosų kremo (žr. patarimus)
4 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušinių baltymų (nebūtina, šaltų)
85 gramai kokosų miltų
50 gramų kokosų aliejaus (ar kitokio aliejaus, ar ghi sviesto)
4 šaukštai saldiklio (ar pagal skonį, žr. patarimus)
1 šaukštas kepimo miltelių (nubraukto)
3 lašai vanilės esencijos
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek sviesto (ar aliejaus formai patepti)
Kremui:
200 gramų tepamas ožkos sūris
150 mililitrų kokosų kremo (žr. patarimus)
3 šaukštai kokosų sviestas
3 šaukšteliai saldiklio (ar pagal skonį, žr. patarimus)
1 vienetas žaliųjų citrinų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitinau orkaitę iki 170C.
2.
Kokosų aliejų ištripki prikaistuvyje ar mikrobangėje, ar įdėjus dubenėlį į karštą orkaitę. Tada atidėjau į šoną, kad šiek tiek atvėstų, kol maišau tešlą.
3.
4 kiaušinius sumušiau į dubenį, lengvai išplakiau. Sudėjau saldumą (ksilitolį), supyliau kokosų kremą, vanilę, įbėriau žiubsnį druskos. Išplakiau (bet nepersistengiam makaluodami).
4.
Kokosų miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir sukrečiau į masę. Išmaišiau.
5.
Supyliau kokosų aliejų, išmaišiau.
6.
Šito daryti nėra būtina, bet pastebėjau, jog pyragas gaunasi puresnis - baltymus išplakiau iki standumo (apvertus jie neišslysta iš dubens). Ir labai atsargiau įmaišiau į kekso tešlą.
7.
Viską sudedam į kepimo formą (prieš tai ją sutepame sviestu ar aliejumi, ant dugno galima padėti sviestinio popieriaus apskritimą).
8.
Nu ir pašauname į 170 orkaitę 30-35min (priklauso nuo orkaitės, iš esmės pyrago viršus turi iškepti - tapti auksinės spalvos).
9.
Paliekame vėsti pravėrę orkaitės duris, o kai bus įmanoma - išimame iš kepimo formos ir padedame ant grotelių.
10.
Kremui kokosų aliejų ištripki ir paliki vos vos pravėsti (maždaug tokios temperatūros, kada leistum įmerkti pirštą vaikui). Tada visus ingredientus sudedam ir išplakam.
11.
Paragaukite, jeigu norisi: galima išspausti žaliosios citrinos sulčių ir patarkuoti žievelės. Suteiks pikantiškumo ir gaivos.
12.
Keksą perpjaunam išilgai ir sutepam vidų, išorę ir ką tik norisi. Puošiam kaip patinka.
Patarimai:
Pirmą kartą kepant neeksperimentuok. Pasiimk svarstykles ir viską sverki gramas į gramą.
Kokosų kremas - tiršta kokosų pieno dalis. Kremui, kadangi gaminamas su tepamu ožkos sūriu, didelės reikšmės neturi ar pieną naudosite, ar nugriebtą nuo viršaus kremą, nes konsistencija vis tiek bus gana tiršta. Pertepimui kokosų kremui (tešlai) kokosų pieną dėti į šaldytuvą ir nugriebti.
Rekomenduoju nebandyti tokių kremų variantų, nes jie nepavyks: Kokosų pienas išplaktas su tirpintu kokosų sviestu – NEPAVYKS. Pradžioje lyg ir gaunasi nebloga grietinėlė-kremas, bet vėstant sviestui skystis atsiskia ir nugula žemyn. Paviršiuje turite tokia plutelę; Kokosų pienas išplaktas su tirpintu kakavos sviestu – NEPAVYKS. Pradžioje gaunasi labai nais grietinėlė-kremas, skonis nerealus – kakaviškai kokosinis – vau… Bet vėstant sviestas sušoka į trupinius ir viso kremo tekstūra pasidaro kaip koks kūno šveitiklis.
Kekso galite ir nepertepinėti, o valgyti kaip pusrytį – derinti su arbata, užsitepti uogienės ar sviesto.
Naudojau gana mažą, 18cm formą, tad jis gavos aukštesnis, bet nedidukas.
Saldumas. Kol kas mėginau tik su cukraus pakaitalu ksilitoliu. Tai birus, konsistencija labai panašus į cukrų saldiklis. Tačiau jis yra saldesnis nei paprastas cukrus. Galite keisti paprastu, kokosų cukrumi, tikriausiai ir su sirupais tiks. Tačiau turėkite omeny, jog pačio kekso spalva gali nebebūti snieginio baltumo.
KAIP JUO DŽIAUGTIS ILGIAU? Laikykite šaldytuve, tiek suteptą, tiek "nuogą pyragą". Būtinai įdėkite į sandarų indą. Keksą supjaustykite gabaliukais ir užšaldykite - išmėginta - atitirpęs kambario temp. vis dar išlieka puikaus skonio.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital