Šakočio skonio keksas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 271)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 271)
Šakočio skonio keksas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Šakočio skonio keksas
Šakočio skonio keksas
Šakočio skonio keksas
Šakočio skonio keksas
Autorius apie receptą: Šį keksą mes šeimoje taip praminėme, nes mums skoniu jis kažkuo primena šakotį, ypač kai pagamintas iš tikrų kaimiškų ingredientų., Ar primins jums, nežinau, bet kad Šį keksą mes šeimoje taip praminėme, nes mums skoniu jis kažkuo primena šakotį, ypač kai pagamintas iš tikrų kaimiškų ingredientų., Ar primins jums, nežinau, bet kad keksas labai skanus, tą galiu užtikrinti tikrai! (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
250 gramų kvietinių miltų (naudojau EKSTRA a.r. 405D)
200 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
200 gramų cukraus
100 gramų grietinės
5 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą mikseriu gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė taps puri.
2.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Po vieną trynį įmaišykite į sviesto ir cukraus masę.
3.
Į tešlą pamažu įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tada įmaišykite grietinę.
4.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
5.
Tešlą supilkite į sviestu pateptą ir miltais pabarstyta (arba kepimo popieriumi išklotą) kekso formą ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.
6.
Kepkite apie 40-50 minučių (kol medinis pagaliukas ištraukus bus švarus, neapsivėlęs tešla).
7.
Išėmus iš orkaitės leiskite keksui pirmiausia šiek tiek atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių. Atvėsusį galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (26)
Deima
2021-05-07 18:56
Dariau, super skonis! ATSAKYTI
Judita
2021-04-20 11:01
Tobulas! Greitai iškepa, skanus. Ačiū. ATSAKYTI
Romas
2020-12-09 08:41
Atrodo skaniai...!
ATSAKYTI
Greta
2020-05-13 15:41
Skanus keksas. Aš dar įdedu šokolado gabaliukų į vidų. Skanu ir pačiai ir į svečius ne gėda nusivežt :D ATSAKYTI
Elžbieta
2020-05-02 16:48
Ačiū, labai skanus išėjo. ATSAKYTI
Aiva
2020-04-14 14:30
Sveiki! Tikrai visiems rekomenduoju, nedėjau jokių papildomų produktų, išskyrus cinamoną, nes labai jau didelė mėgėja, tai kaip tik ATSAKYTI
Jule
2020-04-13 19:41
Puikus receptas. Keksas isejo labai skanus, kvapnus, minkstas, nesausas. Dar dejau svarainiu. Kepsiu dar karta :) ATSAKYTI
Virginija
2020-02-08 16:14
Neturėjau laiko žaisti, tad sviestą (ėmiau kepinių) sublenderiavau su cukrum ir van.cukrum iki purios masės, tada po keletą trynių dėjau ir blend, paskui dėjau miltus iki pamačiau, kad tešlą taps minkoma, o ne maišoma :), tada be ceremonijų supyliau baltymus ir toliau blenderiavau. Iškepė per 30 minučių. Apie valandą vėso, 5 minutės ir pyrago neliko. :) Skonis biskvito, bet mum tiko, nes reikėjo greitai paruošiamo pyrago, o šis labai tiko. Ačiū ATSAKYTI
Jolanta
2019-03-24 22:56
Kekso ingradientu proporcijos labai geros, darau viena sluoksni su kakava ,visi mano produktai organic,tai tikrai primena senovini sakoti, Aciu uz recepta! ATSAKYTI
NERIJUS
2018-12-17 16:36
Super keksiukas, aišku sakocio neprimena, bet kepu dažnai, nes labai skanus ATSAKYTI
Justina
2018-10-30 12:10
Labai skanus, nors bent man nepriminė šakočio :) ATSAKYTI
Redas
2018-05-31 16:50
Hmmm Iskepiau keksa ir man labai patiko! Kaip vienuolikmeciui GERAI PAVYKO! ATSAKYTI
Laima
2018-06-01 09:05
Redai, labai smagu, kad pavyko :) Šaunuolis, taip ir toliau! ATSAKYTI
Dalia
2018-05-24 18:46
Siandien bandau kepti ,tesla isejo tirstoka bet baltymus ismaisiau visus iskarto ziuresiu ksip gausis ATSAKYTI
Cikiriukas
2018-05-14 17:12
Gavosi tikrai puikus ir nuostabus keksas,plius kai pačiai pyragai nedraugiški :) bet sis gavosi tikrai super!!! ATSAKYTI
Rita
2018-04-01 08:38
Nuostabus skonis ATSAKYTI
Vita
2018-03-06 17:41
Ar reikia sviesta dar patirpinti mikrobangeje? ATSAKYTI
Lina
2018-03-30 12:20
Ne, sviestą tiesiog apie valandą palaikykite kambario temperatūroje (jeigu sviestas iš šaldiklio išimtas, tada palaikykite šiek tiek ilgiau). Kad jis būtų minkštas, toks pirštu įspaudžiamas, nes neištižęs. Virš kaitros jo netirpinkite, nes pasikeis konsistencija. ATSAKYTI
Reda
2018-03-02 22:49
Nuostabus keksas pavyko, ačiū labai labai, kad pasidalinote receptu ATSAKYTI
Renata
2017-11-26 21:52
Labai patiko keksas, labai skanus ir skonis tikrai panašus į šakočio. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital