Šakočio skonio keksas

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 175)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 175)
Šakočio skonio keksas
@Shutterstock
Šakočio skonio keksas
Šakočio skonio keksas
Autorius apie receptą: Šį keksą mes šeimoje taip praminėme, nes mums skoniu jis kažkuo priminė šakotį :-) Ar primins jums, nežinau, bet kad keksas labai skanus, tą galiu užtikrinti tikrai! Šį keksą mes šeimoje taip praminėme, nes mums skoniu jis kažkuo priminė šakotį :-) Ar primins jums, nežinau, bet kad keksas labai skanus, tą galiu užtikrinti tikrai! Lina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų miltų
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
200 gramų cukraus
5 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą mikseriu gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Po vieną trynį įmaišykite į sviesto ir cukraus masę.
2.
Į tešlą pamažu įmaišykite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinio baltymus.
3.
Masę supilkite į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35-40 minučių (kol medinis pagaliukas ištraukus bus švarus, neapsivėlęs tešla).
4.
Išėmus iš orkaitės leiskite keksui pirmiausia šiek tiek atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių. Atvėsusį galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
AUTORIUS: Lina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (34)
Neringa
2020-04-05 19:08
Labai, Labai skanus, dejau 200 gr grietines . Lb Aciu Lina ATSAKYTI
Linutė
2020-02-12 15:29
Kad tešla gautųsi skystesnė, dar reikia dėti grietinės. Juk į šakočio tešlą yra dedama ir grietinė, tada keksas bus minkštas. Pabandykit nesigailėsit. Dėkit 200 gr. grietinės. skanaus ATSAKYTI
Rasita
2020-03-26 11:31
Dejau grietines bet neisiplake baltymas kad su saukstu kabinti eitu kazi gausis kazkas ar nelabai?:)tesla gavos ne kieta grietines tirstumo mazdaug ATSAKYTI
Virginija
2020-02-08 16:14
Neturėjau laiko žaisti, tad sviestą (ėmiau kepinių) sublenderiavau su cukrum ir van.cukrum iki purios masės, tada po keletą trynių dėjau ir blend, paskui dėjau miltus iki pamačiau, kad tešlą taps minkoma, o ne maišoma :), tada be ceremonijų supyliau baltymus ir toliau blenderiavau. Iškepė per 30 minučių. Apie valandą vėso, 5 minutės ir pyrago neliko. :) Skonis biskvito, bet mum tiko, nes reikėjo greitai paruošiamo pyrago, o šis labai tiko. Ačiū ATSAKYTI
Inga
2019-12-08 17:55
Nusivyliau... ATSAKYTI
Rima
2019-12-09 10:06
Kas nepavyko? Gal pavyktų kažką patarti :) ATSAKYTI
Linutė
2020-02-12 15:32
reikėjo dėti grietinės 200 gr. ATSAKYTI
Jolanta
2019-03-24 22:56
Kekso ingradientu proporcijos labai geros,tik as ipilu pieno, nes Tesla gaunasi kietoka ir darau viena sluoksni su kakava ,visi mano produktai organic,tai tikrai primena senovini sakoti, Aciu uz recepta! ATSAKYTI
Linutė
2020-02-12 15:33
Pieno nereikia o grietinės 200 g. Ir viskas bus ok.:) ATSAKYTI
NERIJUS
2018-12-17 16:36
Super keksiukas, aišku sakocio neprimena, bet kepu dažnai, nes labai skanus ATSAKYTI
Justina
2018-10-30 12:10
Labai skanus, nors ir nepriminė šakočio skonio ir gavosi labiau panašus į biskvitą ATSAKYTI
Redas
2018-05-31 16:50
Hmmm Iskepiau keksa ir man labai patiko! Kaip vienuolikmeciui GERAI PAVYKO! ATSAKYTI
Laima
2018-06-01 09:05
Redai, labai smagu, kad pavyko :) Šaunuolis, taip ir toliau! ATSAKYTI
Dalia
2018-05-24 18:46
Siandien bandau kepti ,tesla isejo tirstoka bet baltymus ismaisiau visus iskarto ziuresiu ksip gausis ATSAKYTI
Cikiriukas
2018-05-14 17:12
Gavosi tikrai puikus ir nuostabus keksas,plius kai pačiai pyragai nedraugiški :) bet sis gavosi tikrai super!!! ATSAKYTI
valentina
2018-04-02 12:49
Nesuprantu kaip jus galejote iskepti minksta keksa, kai tokia kieta tesla susimaise ir kaip baltyma isplakta sugebejote i tokia kieta tesla imaisyti.gal galit paaiskinti? ATSAKYTI
Liana
2018-04-02 13:58
Nepasakyčiau, kad man tešla buvo labai kieta, na tokia tiršta, bet ne kieta. Ar miltus tiksliai svėtėte? Dar galbūt jūsų kiaušiniai labai maži? Jeigu maži, tada gali reikėti šiek tiek mažiau miltų arba papildomą kiaušinį įmušti. Arba gal sviestą per trumpai plakėte, irgi gali būti priežastis. Į šį keksą baltymus geriausia dėti pamažu - aš pirma įdedu ketvirtadalį, išmaišiau taip mažiau atsargiai, kad tiesiog atskiesti tešlą, o tada likusius baltymus jau labai gražiai, atsargiai išmaišau. Tešla gaunasi gana tiršta, bet tikrai ne kieta. Tikrai nuostabus keksas šitas yra. ATSAKYTI
Linutė
2020-02-12 15:37
Dėkite grietinės 200 gr. O išplaktus baltymus reikia įmaišyti su šaukštu atsargiai o ne su plaktuvu ir viskas bus gerai. ATSAKYTI
GINTARE
2020-03-21 21:55
Su plaktuvu visas oras is teslos issimustu, todel ir reikia atsargiai imaisyti juos i tesla ATSAKYTI
Rita
2018-04-01 08:38
Nuostabus skonis ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
salotos, mišrainės
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital