Šakočio skonio keksas

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 85)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 85)
Šakočio skonio keksas
@Shutterstock
Šakočio skonio keksas
Šakočio skonio keksas
Autorius apie receptą: Šį keksą mes šeimoje taip praminėme, nes mums skoniu jis kažkuo priminė šakotį :-) Ar primins jums, nežinau, bet kad keksas labai skanus, tą galiu užtikrinti tikrai! Šį keksą mes šeimoje taip praminėme, nes mums skoniu jis kažkuo priminė šakotį :-) Ar primins jums, nežinau, bet kad keksas labai skanus, tą galiu užtikrinti tikrai! Lina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų miltų
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
200 gramų cukraus
5 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą mikseriu gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Po vieną trynį įmaišykite į sviesto ir cukraus masę.
2.
Į tešlą pamažu įmaišykite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinio baltymus.
3.
Masę supilkite į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35-40 minučių (kol medinis pagaliukas ištraukus bus švarus, neapsivėlęs tešla).
4.
Išėmus iš orkaitės leiskite keksui pirmiausia šiek tiek atvėsti formoje, o tada galutinai atvėsinkite ant grotelių. Atvėsusį galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
AUTORIUS: Lina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (21)
Redas
2018-05-31 16:50
Hmmm Iskepiau keksa ir man labai patiko! Kaip vienuolikmeciui GERAI PAVYKO! ATSAKYTI
Laima
2018-06-01 09:05
Redai, labai smagu, kad pavyko :) Šaunuolis, taip ir toliau! ATSAKYTI
Dalia
2018-05-24 18:46
Siandien bandau kepti ,tesla isejo tirstoka bet baltymus ismaisiau visus iskarto ziuresiu ksip gausis ATSAKYTI
Cikiriukas
2018-05-14 17:12
Gavosi tikrai puikus ir nuostabus keksas,plius kai pačiai pyragai nedraugiški :) bet sis gavosi tikrai super!!! ATSAKYTI
valentina
2018-04-02 12:49
Nesuprantu kaip jus galejote iskepti minksta keksa, kai tokia kieta tesla susimaise ir kaip baltyma isplakta sugebejote i tokia kieta tesla imaisyti.gal galit paaiskinti? ATSAKYTI
Liana
2018-04-02 13:58
Nepasakyčiau, kad man tešla buvo labai kieta, na tokia tiršta, bet ne kieta. Ar miltus tiksliai svėtėte? Dar galbūt jūsų kiaušiniai labai maži? Jeigu maži, tada gali reikėti šiek tiek mažiau miltų arba papildomą kiaušinį įmušti. Arba gal sviestą per trumpai plakėte, irgi gali būti priežastis. Į šį keksą baltymus geriausia dėti pamažu - aš pirma įdedu ketvirtadalį, išmaišiau taip mažiau atsargiai, kad tiesiog atskiesti tešlą, o tada likusius baltymus jau labai gražiai, atsargiai išmaišau. Tešla gaunasi gana tiršta, bet tikrai ne kieta. Tikrai nuostabus keksas šitas yra. ATSAKYTI
Rita
2018-04-01 08:38
Nuostabus skonis ATSAKYTI
Lucy
2018-03-30 12:16
Kokio skersmens forma ? ATSAKYTI
Lina
2018-03-30 12:19
As naudoju standartine silikonine kekso forma su skyle viduryje, berods 22 cm skersmens. Bet pailgoje kekso formoje irgi tinka kepti. ATSAKYTI
Vita
2018-03-06 17:41
Ar reikia sviesta dar patirpinti mikrobangeje? ATSAKYTI
Lina
2018-03-30 12:20
Ne, sviestą tiesiog apie valandą palaikykite kambario temperatūroje (jeigu sviestas iš šaldiklio išimtas, tada palaikykite šiek tiek ilgiau). Kad jis būtų minkštas, toks pirštu įspaudžiamas, nes neištižęs. Virš kaitros jo netirpinkite, nes pasikeis konsistencija. ATSAKYTI
Reda
2018-03-02 22:49
Nuostabus keksas pavyko, ačiū labai labai, kad pasidalinote receptu ATSAKYTI
Indre
2017-12-16 21:26
Na ismeginau ir as ta isgirta keksa... neprimine jis jokio sakocio ir per sausas jis man, kazkaip tikejausi dregnesnio truputi... na, bet gal biski dasidejo tai kad forma platesne turejau tad gavos neaukstas... tad minkstimo maziau na, bet su uogiene ir pienuku sueis.... Ir dar, nors ir sviestas buvo kambario temperaturos su mikseriu buvo neymanoma plakt tad teko imt lauk ir su rankom ta padaryt.
.. Kept tikrai nekepsiu daugiau :-) Cia tiesiog skonio reikalas. Aciu uz recepta :-) ATSAKYTI
Lina
2017-12-17 09:20
Na skoniai mūsų skirtingi, tad tiesiog receptus reikia išbandyti ir pasirinkti sau tinkamus, ką ir darome :) Tik iš to, ką rašote, atrodo, jog ir kepimo būdas galėjo įtakos turėti, nes forma kekso skoniui labai priduoda, ypač tos drėgmės ir minkštumo. Kepant aukštoje, keksui skirtoje formoje kepinys daug mažiau išdžiūva ir būtent dėl to jūsų minimas sausumas galėjo atsirasti. Jeigu jau keptumėte platesnėje formoje, reikėtų būtinai kepti trumpiau (tikrinti mediniu pagaliuku ir traukti iš orkaitės iškart, kai tik jis bus švarus) ir vis tiek skonis bus ne visai toks, kaip kepant kekso formoje.

Sviestas tekstūrai irgi įtakos turi. Kambario temperatūrą sviestas įgauna tik pastovėjęs joje apie porą valandų (jeigu ištraukėte iš šaldiklio, tada ir dar ilgiau). Jis turėtų būti minkštas, toks pirštais labai lengvai suspaudžiamas, beveik kaip kremas. Tada jis gerai išsiplaks mikseriu ir tolygiai pasiskirstys tešloje. O jeigu nepasiskirstė tolygiai, tas irgi galėjo prie skonio prisidėti.

Beje, šis keksas, kaip ir visi kiti keksai, pats skaniausias būna tik kai visiškai visiškai atvėsta (nebūna net vos vos šiltas), o dar geriau - jeigu kepamas iš vakaro. Nes pastovėdamas jis tarsi subręsta, sviestas jame tolygiai pasiskirsto ir drėgmė susibalansuoja. ATSAKYTI
Renata
2017-11-26 21:52
Labai patiko keksas, labai skanus ir skonis tikrai panašus į šakočio. ATSAKYTI
Julija
2017-11-06 22:51
Viskas pavyko puikiai ir visiems labai patiko! ATSAKYTI
Milda
2017-11-02 19:43
Labai skanus. As tik klaida padariau ir idejau kepimo milteliu su kaupeliu. Siek tiek jautesi, taigi kitakart maziau desiu. Laaaaaaaaabai skanus pyragiukas ir taip paprasta iskepti. Aciu uz recepta! ATSAKYTI
Audra
2017-10-30 10:02
labai skanus,kepu ir kepu ATSAKYTI
Jolanta
2017-10-19 10:04
Isbandziau ir as, labai patiko, ir sakoti primine :) ATSAKYTI
Vitalija
2011-11-15 12:54
Labai skanus keksas, super receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis