Purus grietininis keksas su razinomis

AUTORIUS:
Inga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Grietininis keksas su razinomis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Minkštutėlis keksas, kurį paruošite labai greitai, o suvalgysite dar greičiau! Už šio puikaus gardėsio idėją esu labai dėkinga Minkštutėlis keksas, kurį paruošite labai greitai, o suvalgysite dar greičiau! Už šio puikaus gardėsio idėją esu labai dėkinga Loretai, kad ji prieš porą metų pasidalino savo puslapiuke. Nuo tada kai pas ją šį gardėsį atradau, jis tapo dažnas svečias mūsų namuose. Nes tikrai labai paprasta pagaminti ir be galo, be krašto skanu. (...daugiau) Inga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 stiklinė grietinės
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
2 vienetai kiaušinių
1 sauja razinų
0.5 stiklinės arbatos (stiprios)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Paprastai prieš pradėdama maišyti kekso tešlą razinas užmerkiu karštoje arbatoje. Tas nebūtina, bet man taip skaniau, nes razinos būna drėgnesnės.
2.
Kiaušinius labai gerai išplaku su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo, kol tūris padidėja 2-3 kartus. Tada šaukštu įmaišau grietinę. Beriu persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Viską atsargiai, stengdamas per daug nepermaišyti tešlos, išmaišau iki vientisos masės, kad neliktų sausų miltų gumuliukų.
3.
Razinas nusunkiu, gerai nuvarvinu, apvolioju truputyje miltų ir įmaišau į tešlą (razinų apviliojimas miltuose padeda joms tolygiau pasiskirstyti kekse). Tešlą supilu į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kekso formą.
4.
Šaunu į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepu apie 40 minučių. Ar iškepęs, patikrinu įkišdama medinį pagaliuką į kekso vidurį (jeigu ištrauktas pagaliukas neapsivėlęs tešla, keksas iškepė).
5.
Ištraukus iš orkaitės pirmiausiai leidžiu keksui pravėsti formoje, o tada galutinai atvėsinu ant grotelių. Atvėsusį galima pabarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Inga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (19)
Vida
2024-02-04 16:15
Aš miltus pamaišiau, speltos miltai ir kokoso miltai, vietoj cukraus ipyliau agavos sirupo iš akies, idėjau citrinos žievelės ir pusę citrinos sulčių, vietoj grietinės dėjau graikinio jogurto ir pašoviau, lauksiu kas gausis ATSAKYTI
Diana
2023-12-01 06:29
Grįžau dar pasakyti, kad kitą dieną jis taip pat laaaaabai skanus :) ATSAKYTI
Diana
2023-11-30 12:59
Ką tik išsikepiau, dabar galvoju kaip nesuvalgyti viso, ir palikti šeimai paragauti :))
Cukraus dėjau mažiau, ir tikrai vis tiek pakankamai saldu. Kepiau apie 1val. Nes po 40 min, vidus dar buvo neiškepęs. Razinų įdėjau 200 gr. kiek buvo pakelyje. Ar kepsiu dar? tikrai taip :) ATSAKYTI
Vanda
2023-02-10 09:54
Aš dedu medaus du šaukštus,vietoj cukraus,ir vietoj razinų spanguoles,visa kita kaip parašyta,tobulai gaunasi,iškyla puikiai.
Ačiū. ATSAKYTI
Vaida
2021-05-12 21:40
Puikus!
Aa pamazinau cukraus kiekį, dėjau be gliuteno miltus vietoj kvietinių. Viskas iškilo, skonis primena vaikyste. Kažką panašaus močiute kepdavo. Niam ATSAKYTI
Irena
2021-04-12 18:05
Ir neiškilo
ATSAKYTI
Greta
2021-04-13 10:18
Reikia dėti į jau įkaitusią orkaitę ir nepamiršti kepimo miltelių, tuomet puikiai iškils :) Dar gali būti, kad orkaitė prastai veikia ar netolygiai kaista. ATSAKYTI
Irena
2021-04-12 18:04
Jis šlapias ATSAKYTI
Irena
2021-04-12 18:04
Ar jis TIKRAI pavyksta kaip parašyta..??????? ATSAKYTI
Jūratė
2021-01-27 12:50
Ačiū už receptuką. Laaabai patiko ATSAKYTI
Vaida
2020-11-16 17:27
Dedant visą nurodytą kiekį cukraus ir razinų mūsų šeimai buvo tikrai per saldu. Šiaip skanus ir lengvas pyragiukas. ATSAKYTI
Ena
2019-02-15 21:52
Labai skanus gavosi ATSAKYTI
Irena
2018-09-22 11:11
Dekoju Jums. Labai puikus receptas - aprasymas pateiktas issamiai nieko nenusliapiant. Is pirmo karto pavyko. ATSAKYTI
Jolanta
2017-12-16 18:21
Tobulas drėgnas keksas :) mano favoritas :) ATSAKYTI
Grazina
2017-11-04 18:38
o ar nei aliejaus,nei sviesto i tesla nereikia? ATSAKYTI
Inga
2017-11-04 23:36
Ne, riebumo ir drėgmės jam suteikia grietinė :) ATSAKYTI
Ausma
2017-11-03 08:53
O ką daryti su arbata?... ATSAKYTI
Saulė
2017-11-03 10:30
Parašyta 1-ame žingsnyje - užmerkti joje razinas :) ATSAKYTI
Nijolė
2017-11-02 20:25
Niam niam, ką tik iškepiau ir paragavom, labai skanus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital