Purus grietininis keksas su razinomis

AUTORIUS:
Inga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Grietininis keksas su razinomis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Minkštutėlis keksas, kurį paruošite labai greitai, o suvalgysite dar greičiau! Už šio puikaus gardėsio idėją esu labai dėkinga Minkštutėlis keksas, kurį paruošite labai greitai, o suvalgysite dar greičiau! Už šio puikaus gardėsio idėją esu labai dėkinga Loretai, kad ji prieš porą metų pasidalino savo puslapiuke. Nuo tada kai pas ją šį gardėsį atradau, jis tapo dažnas svečias mūsų namuose. Nes tikrai labai paprasta pagaminti ir be galo, be krašto skanu. (...daugiau) Inga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 stiklinė grietinės
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė miltų
2 vienetai kiaušinių
1 sauja razinų
0.5 stiklinės arbatos (stiprios)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Papuošimui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Paprastai prieš pradėdama maišyti kekso tešlą razinas užmerkiu karštoje arbatoje. Tas nebūtina, bet man taip skaniau, nes razinos būna drėgnesnės.
2.
Kiaušinius labai gerai išplaku su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo, kol tūris padidėja 2-3 kartus. Tada šaukštu įmaišau grietinę. Beriu persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Viską atsargiai, stengdamas per daug nepermaišyti tešlos, išmaišau iki vientisos masės, kad neliktų sausų miltų gumuliukų.
3.
Razinas nusunkiu, gerai nuvarvinu, apvolioju truputyje miltų ir įmaišau į tešlą (razinų apviliojimas miltuose padeda joms tolygiau pasiskirstyti kekse). Tešlą supilu į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą kekso formą.
4.
Šaunu į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepu apie 40 minučių. Ar iškepęs, patikrinu įkišdama medinį pagaliuką į kekso vidurį (jeigu ištrauktas pagaliukas neapsivėlęs tešla, keksas iškepė).
5.
Ištraukus iš orkaitės pirmiausiai leidžiu keksui pravėsti formoje, o tada galutinai atvėsinu ant grotelių. Atvėsusį galima pabarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Inga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Ena
2019-02-15 21:52
Labai skanus gavosi ATSAKYTI
Irena
2018-09-22 11:11
Dekoju Jums. Labai puikus receptas - aprasymas pateiktas issamiai nieko nenusliapiant. Is pirmo karto pavyko. ATSAKYTI
Jolanta
2017-12-16 18:21
Tobulas drėgnas keksas :) mano favoritas :) ATSAKYTI
Grazina
2017-11-04 18:38
o ar nei aliejaus,nei sviesto i tesla nereikia? ATSAKYTI
Inga
2017-11-04 23:36
Ne, riebumo ir drėgmės jam suteikia grietinė :) ATSAKYTI
Ausma
2017-11-03 08:53
O ką daryti su arbata?... ATSAKYTI
Saulė
2017-11-03 10:30
Parašyta 1-ame žingsnyje - užmerkti joje razinas :) ATSAKYTI
Nijolė
2017-11-02 20:25
Niam niam, ką tik iškepiau ir paragavom, labai skanus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital