Veganiškas citrininis tortas - kremiškas ir tirpstantis burnoje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Veganiškas citrininis tortas be kiaušinių pieno
Veganiškas citrininis tortas be kiaušinių pieno
Veganiškas citrininis tortas be kiaušinių pieno
Veganiškas citrininis tortas be kiaušinių pieno
Autorius apie receptą: Šis tortas puikus - tobulai kremiškas, gaivaus citrininio skonio ir labai nesudėtingai pagaminamas. Gardžiai valgomas ir tų, kurie šiaip jau skeptiškai vertina veganiškus Šis tortas puikus - tobulai kremiškas, gaivaus citrininio skonio ir labai nesudėtingai pagaminamas. Gardžiai valgomas ir tų, kurie šiaip jau skeptiškai vertina veganiškus desertus :) (...daugiau) Dovilė, BeDietu.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
200 gramų avižinių dribsnių (paprastų, ne greito paruošimo)
180 gramų šviežių datulių
1 šaukštas kokosų aliejaus
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
300 gramų anakardžių riešutų
120 gramų kokosų aliejaus
6 šaukštai klevų sirupo
5 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukšteliai citrinos žievelės (tarkuotos)
1 šaukštelis vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Anakardžius užpilu karštu vandeniu ir palieku bent dvi valandas (galima ir ilgiau) išbrinkti ir suminkštėti. Išbrinkusius nusunkiu.
2.
Torto pagrindui į trintuvą dedu avižinius dribsius, smulkiai tarkuotą citrinos žievelę ir žiupsnelį druskos. Sutrinu iki rupių miltų konsistencios. Beriu šviežias datules (prieš tai išimu kauliukus), pilu šaukštą kokosų aliejaus (ištirpinto, kad būtų skystas) ir trinu nedideliu greičiu iki susidarys lipni masė. Jeigu datulės sausesnės, gali reikėti įpilti vieną-du šaukštus vandens.
3.
Avižinių dribsnių masę beriu į apvalią formą (naudojau 20 cm skersmens gana negilią išimamu dugnu) ir spausdama rankomis suformuoju pagrindą bei kraštelius. Padedu į šaldytuvą, kad truputį sutvirtėtų, kol ruošiu kremą.
4.
Kremui į trintuvą beriu išmirkusius anakardžius, pilu citrinos sultis, klevų sirupą, tarkuotą citrinos žievelę ir vanilės esenciją. Iš pradžių trinu nedideliu greičiu, vis nubraukdama riešutus nuo sienelių link trintuvo ašmenų. Kai masė tampa vientisesnė, greitį padidinu. Trinti reikia iki vientisos, glotnios konsistencijos. Tai šiek tiek užtrunka, būkite kantrūs :)
5.
Trintuvo varikliui tebesisukant pamažu pilu kokosų aliejų (ištirpintą, bet jokiu būdu ne karštą). Supylus kremas sutirštėja, taip ir turi būti. Paragauju, ar patinka skonis. Jeigu norisi saldžiau ar rūgščiau, galima įpilti dar šiek tiek klevų sirupo ar citrinos sulčių.
6.
Kremą supilu ant torto pagrindo. Mentele išlyginu paviršių ir dedu tortą į šaldytuvą bent 6-7 valandoms (geriausia - nakčiai), kad sustingtų.
7.
Sustingusį tortą galite puošti kaip tik norisi - aš papuošiau citrinų riekelėmis, kokosų drožlėmis ir smulkintais riešutais. Bet net ir be papuošimų tortas be galo skanus!
Patarimai:
Tortą laikykite šaldytuve, nes ilgiau pastovėjęs kambario temperatūroje jis, kaip ir dauguma kremiškų natūralių tortų, suminkštėja.
Jeigu klevų sirupą keistumėte kietesės konsistencijos medumi, kokosų aliejaus galite dėti šiek tiek mažiau.
Jeigu didintumėte klevų sirupo ir/ar citrinų sulčių kiekį, proporcingai padidinkite ir kokosų aliejaus kiekį, jog tortas gerai sustingtų.
RECEPTO DRAUGAS: Bosch
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Sabina
2018-12-14 16:33
Atrodo nerealiai!!’ ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis