Veganiškas šokoladinis tortas

AUTORIUS:
Gintautė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Veganiškas šokoladinis tortas
Veganiškas šokoladinis tortas
Veganiškas šokoladinis tortas
Autorius apie receptą: Gaminimui daug laiko ir ingredientų neprireiks, tik šiek tiek kantrybės iki kol tortas sustings šaldytuve. Tuomet beliks tik gardžiuotis prie kavos ar arbatos puodelio. Gaminimui daug laiko ir ingredientų neprireiks, tik šiek tiek kantrybės iki kol tortas sustings šaldytuve. Tuomet beliks tik gardžiuotis prie kavos ar arbatos puodelio. Gintautė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
200 gramų sausainių
150 gramų datulių (išmirkytų vandenyje, kad būtų labai minkštos)
100 gramų migdolų miltų
25 gramai kokosų aliejaus
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
400 mililitrų kokosų pieno (bent 18 proc. riebumo)
300 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius susmulkinti iki trupinių (patogiausia - elektriniu trintuvu). Berti migdolų miltus, mirkytas maltas datules, ištirpintą kokosų aliejų bei žiupsnelį druskos. Masę gerai išminkyti.
2.
Masę sudėti į apvalią formą (naudojau 24 cm skersmens) ir spaudžiant rankomis suformuoti torto pagrindą ir kraštus. Dėti į šaldiklį bent 30 min pastingti.
3.
Šokoladą smulkiai sukapoti.
4.
Kokosų pieną pakaitinti ir karštą pilti ant šokolado, kad apsemtų. Palaikyti 10 minučių. Tada masę išmaišyti ir supilti ant torto pagrindo.
5.
Tortą dėti į šaldytuvą bent 3 valandoms (o dar geriau - nakčiai), kad sustingtų.
6.
Patiekdami mes tortą papuošėme braškėmis, skrudintais pekano riešutais ir jūros druskos dribsniais, bet drąsiai galite puošti savo nuožiūra.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Tortą laikykite šaldytuve, nes stovėdamas kambario temperatūroje jis suminkštėja.
AUTORIUS: Gintautė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital