Purus ir drėgnas morkų pyragas

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 275)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 275)
Morkų pyragas
@Shutterstock
Morkų pyragas
Morkų pyragas
Autorius apie receptą: Labai greitai pagaminamas, be galo skanus, minkštutis ir drėgnas pyragas, kurio receptą atradau pas Labai greitai pagaminamas, be galo skanus, minkštutis ir drėgnas pyragas, kurio receptą atradau pas Loretą. Dar į jį labai tinka įdėti porą saujų razinų arba įtarkuoti apelsino žievelės. O jeigu norisi dar kvapnesnio, aromatingesnio, įdėti šaukštelį cinamono ir žiupsnelį maltų gvazdikėlių. (...daugiau) Lina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų morkų
250 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
180 mililitrų aliejaus
50 gramų krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkas smulkiai sutarkuojame ir atidedame į šalį.
2.
Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purumo.
3.
Į kiaušinių plakinį supilame aliejų, sudedame tarkuotas morkas ir išmaišome.
4.
Į tešlą sudedame persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Išmaišome iki vientisos masės (bet nepermaišome per daug, nes permaišius pyragas blogiau kils kepant).
5.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą arba sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti reikėtų apie 40-50 minučių, bet tikslus kepimo laikas priklausys nuo kepimo formos dydžio - kuo pyragas plonesnis, tuo iškeps greičiau. Ar iškepė patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką - jeigu ištrauksite jį švarų, neapsivėlusį tešla, vadinasi pyragas iškepęs.
6.
Išėmus iš orkaitės leiskite truputį atvėsti formoje. Tada jeigu norisi galima dar papuošti cukrus pudra ir skanauti!
AUTORIUS: Lina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (50)
A
2020-10-18 18:24
Man labai skanus pyragas. Toks kaip keksas. Jau kepiau kelis kartus, krakmolą naudoju kukurūzų ATSAKYTI
JC
2020-10-09 16:27
Man atrodo, kad recepte yra stipriai per daug cukraus. Aš dėjau 300g morkų ir 120g cukraus. Krakmolo nedėjau, nes neturėjau. Gavosi skaniai. Mano morkos saldžios. ATSAKYTI
Dauma
2020-07-30 19:53
Turėjau daugiau morkų tai dariau dvigubos normos tešlą. Tik cukraus vietoj 400 dėjau tą pačią 200g normą. Kepiau 160 laipsnių tik cirkuliacinio oro funkcija viduriniame orkaitės aukštyje 45min. Pavyko super. Labai gerai iškilo. Su ledais mmm! ATSAKYTI
Kepėja
2020-04-28 21:49
Anksčiau esu kepusi panašų pyragą, bet ne su aliejumi, o su sviestu. Išėjo rudas, o ne oranžinis. Reikės bandyt su aliejumi. ATSAKYTI
Inga
2020-04-24 16:57
Kepiau kaip keksą. Puikus : nei per sausas , nei per drėgnas, gražios spalvos. Nuo savęs pridėjau tarkuoto imbiero šaknies , citrinos ir džiovintų spanguolių. ATSAKYTI
Aušrinė
2020-04-05 21:03
Patiko visai šeimai!
Gaminome kartu su vaikais praleidome puikiai laiką, o ir rezultatas pradžiugino
Skanu
Ačiū ATSAKYTI
Laura
2020-04-04 12:11
Gaminau pagal recepta-gavosi tobulas morkų pyragas ATSAKYTI
Sandra
2020-03-27 11:57
Sveiki, sakykyt tikrai 180 ml aliejaus? Cia veik stikline ATSAKYTI
Diana
2020-03-07 18:23
Skonis puikus! Morkų dėjau daugiau, nei recepte. Tik neiškilo ATSAKYTI
Simas
2020-03-18 17:05
Rimtai? ATSAKYTI
Alina
2020-02-24 22:02
Nerealus pyragas! Dar nesu tokio skanaus iškepusi. Puikiai iškilo, nė trupučio nesukrito. Dėjau morkų tarkius, kurie liko iš po sulčiaspaudės. Tobula. Ačiū. ATSAKYTI
Indre
2020-02-10 14:12
Man gavosi labai kartus, nors dejau ir cukraus pakankamai, kaip moterys komentaruose dejau 400g morku.. kazin kodel taip gali but? ATSAKYTI
Aušrinė
2020-05-02 10:40
Kartumas galėjo atsirasti nuo morkų ( pačios morkos turèjo kartumo) . ATSAKYTI
Jolanta
2020-02-08 14:08
Labai skanus pyragas ! :-) ATSAKYTI
Ieva
2020-02-02 20:56
Išduokit paslaptį, kaip jį iškepate,kad jis nesukristų? ATSAKYTI
Ilona
2020-02-03 17:43
Reikia neskubėti ištraukti iš orkaitės, o leisti šiek tiek joje pravėsti, kad nebūtų staigios temperatūros kaitos. Jei reikia patikrinti, ar iškepęs, tai atidaryti dureles po truputį lėtai, o tuomet lėtai uždaryti. Taip pat, kaip kepa stebėti per dureles, nedarinėti jų be reikalo. Gali būti ir čia problema. :) ATSAKYTI
Rasa
2020-02-21 14:39
Kadandi, paskaptis miltų mišinį su kepimo milteliais ir krakmolu į reikia atsargiai įmaišyti, maišant iš apačios dugnu ir į viršų, neplakant ir tik rankiniu būdu. ATSAKYTI
Ona
2020-01-31 16:09
Labai skanus ir drėgnas morku pyragas super ATSAKYTI
Naja
2020-01-22 09:19
niam niam kaip skanu ATSAKYTI
Milda
2020-01-19 07:59
Kepiau šiandien, visiems labai patiko, tik dėjau morkų 400gr ir dar pabarščiau cinamonu. Skanaus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital