Purus ir drėgnas morkų pyragas

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 94)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 94)
Morkų pyragas
@Shutterstock
Morkų pyragas
Morkų pyragas
Autorius apie receptą: Labai greitai pagaminamas, be galo skanus, minkštutis ir drėgnas pyragas, kurio receptą atradau pas Labai greitai pagaminamas, be galo skanus, minkštutis ir drėgnas pyragas, kurio receptą atradau pas Loretą. Dar į jį labai tinka įdėti porą saujų razinų arba įtarkuoti apelsino žievelės. O jeigu norisi dar kvapnesnio, aromatingesnio, įdėti šaukštelį cinamono ir žiupsnelį maltų gvazdikėlių. (...daugiau) Lina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų morkų
250 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
180 mililitrų aliejaus
50 gramų krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkas smulkiai sutarkuojame ir atidedame į šalį.
2.
Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purumo.
3.
Į kiaušinių plakinį supilame aliejų, sudedame tarkuotas morkas ir išmaišome.
4.
Į tešlą sudedame persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Išmaišome iki vientisos masės (bet nepermaišome per daug, nes permaišius pyragas blogiau kils kepant).
5.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą arba sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti reikėtų apie 40-50 minučių, bet tikslus kepimo laikas priklausys nuo kepimo formos dydžio - kuo pyragas plonesnis, tuo iškeps greičiau. Ar iškepė patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką - jeigu ištrauksite jį švarų, neapsivėlusį tešla, vadinasi pyragas iškepęs.
6.
Išėmus iš orkaitės leiskite truputį atvėsti formoje. Tada jeigu norisi galima dar papuošti cukrus pudra ir skanauti!
AUTORIUS: Lina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Edita
2018-11-03 14:55
Labai skanus! ATSAKYTI
Raminta
2018-10-19 12:46
Labai skaniu:) ATSAKYTI
jolka
2018-10-15 20:19
Ar morkų sultys nupilti , tik sausą masę dėti ATSAKYTI
Diana
2018-10-17 20:52
Jeigu pastovejus issiksyre daug sulciu, jas lengvai nuspauskite ir ju nepilkite i tesla. Bet visiskai sulciu isspausti nereikia :) ATSAKYTI
Juste
2018-10-06 10:44
Kaip tarkuojate morkas? Per burokine tarka? Ar kur cepelonam tarkuot per ta masina? ATSAKYTI
Lina
2018-10-09 12:11
As tarkuoju smulkia tarka, bet rankine, ne per cepelinams tarkuoti masina. Kur cepelinams tai sutarkuos truputi per smulkiai. ATSAKYTI
Simona
2018-10-03 23:37
Dariau viską tiksliai pagal receptą. Gavosi tobulai skanus ATSAKYTI
Marija
2018-07-09 22:59
Visai nieko, tikrai lengva pagaminti, ir greitai, pyragas lengvas, ne sausas. Prie kavos ryte tikrai tiks. Niekuo neypatingas, bet ir neprastas. As dejau daugiau morku, apie 350-400gr ir tesla nuo to nenukentejo, viskas graziai iskepe.. Aciu uz recepta! ATSAKYTI
Diana
2018-04-22 12:31
Kepiau ir pavyko :) tikrai skanu ir paprasta pasigaminti. ATSAKYTI
Sandra
2017-11-26 15:56
Laaabai laaabai skanus :) AČIŪ už skanų ir lengvai pagaminamą receptą. (tik aš vietoje aliejaus pyliau ištirpintą sviestą) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis