Purus ir drėgnas morkų pyragas

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 237)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 237)
Morkų pyragas
@Shutterstock
Morkų pyragas
Morkų pyragas
Autorius apie receptą: Labai greitai pagaminamas, be galo skanus, minkštutis ir drėgnas pyragas, kurio receptą atradau pas Labai greitai pagaminamas, be galo skanus, minkštutis ir drėgnas pyragas, kurio receptą atradau pas Loretą. Dar į jį labai tinka įdėti porą saujų razinų arba įtarkuoti apelsino žievelės. O jeigu norisi dar kvapnesnio, aromatingesnio, įdėti šaukštelį cinamono ir žiupsnelį maltų gvazdikėlių. (...daugiau) Lina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų morkų
250 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
180 mililitrų aliejaus
50 gramų krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkas smulkiai sutarkuojame ir atidedame į šalį.
2.
Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purumo.
3.
Į kiaušinių plakinį supilame aliejų, sudedame tarkuotas morkas ir išmaišome.
4.
Į tešlą sudedame persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Išmaišome iki vientisos masės (bet nepermaišome per daug, nes permaišius pyragas blogiau kils kepant).
5.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą arba sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti reikėtų apie 40-50 minučių, bet tikslus kepimo laikas priklausys nuo kepimo formos dydžio - kuo pyragas plonesnis, tuo iškeps greičiau. Ar iškepė patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką - jeigu ištrauksite jį švarų, neapsivėlusį tešla, vadinasi pyragas iškepęs.
6.
Išėmus iš orkaitės leiskite truputį atvėsti formoje. Tada jeigu norisi galima dar papuošti cukrus pudra ir skanauti!
AUTORIUS: Lina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (46)
Kepėja
2020-04-28 21:49
Anksčiau esu kepusi panašų pyragą, bet ne su aliejumi, o su sviestu. Išėjo rudas, o ne oranžinis. Reikės bandyt su aliejumi. ATSAKYTI
Inga
2020-04-24 16:57
Kepiau kaip keksą. Puikus : nei per sausas , nei per drėgnas, gražios spalvos. Nuo savęs pridėjau tarkuoto imbiero šaknies , citrinos ir džiovintų spanguolių. ATSAKYTI
Aušrinė
2020-04-05 21:03
Patiko visai šeimai!
Gaminome kartu su vaikais praleidome puikiai laiką, o ir rezultatas pradžiugino
Skanu
Ačiū ATSAKYTI
Laura
2020-04-04 12:11
Gaminau pagal recepta-gavosi tobulas morkų pyragas ATSAKYTI
Sandra
2020-03-27 11:57
Sveiki, sakykyt tikrai 180 ml aliejaus? Cia veik stikline ATSAKYTI
Diana
2020-03-07 18:23
Skonis puikus! Morkų dėjau daugiau, nei recepte. Tik neiškilo ATSAKYTI
Simas
2020-03-18 17:05
Rimtai? ATSAKYTI
Alina
2020-02-24 22:02
Nerealus pyragas! Dar nesu tokio skanaus iškepusi. Puikiai iškilo, nė trupučio nesukrito. Dėjau morkų tarkius, kurie liko iš po sulčiaspaudės. Tobula. Ačiū. ATSAKYTI
Indre
2020-02-10 14:12
Man gavosi labai kartus, nors dejau ir cukraus pakankamai, kaip moterys komentaruose dejau 400g morku.. kazin kodel taip gali but? ATSAKYTI
Aušrinė
2020-05-02 10:40
Kartumas galėjo atsirasti nuo morkų ( pačios morkos turèjo kartumo) . ATSAKYTI
Jolanta
2020-02-08 14:08
Labai skanus pyragas ! :-) ATSAKYTI
Ieva
2020-02-02 20:56
Išduokit paslaptį, kaip jį iškepate,kad jis nesukristų? ATSAKYTI
Ilona
2020-02-03 17:43
Reikia neskubėti ištraukti iš orkaitės, o leisti šiek tiek joje pravėsti, kad nebūtų staigios temperatūros kaitos. Jei reikia patikrinti, ar iškepęs, tai atidaryti dureles po truputį lėtai, o tuomet lėtai uždaryti. Taip pat, kaip kepa stebėti per dureles, nedarinėti jų be reikalo. Gali būti ir čia problema. :) ATSAKYTI
Rasa
2020-02-21 14:39
Kadandi, paskaptis miltų mišinį su kepimo milteliais ir krakmolu į reikia atsargiai įmaišyti, maišant iš apačios dugnu ir į viršų, neplakant ir tik rankiniu būdu. ATSAKYTI
Ona
2020-01-31 16:09
Labai skanus ir drėgnas morku pyragas super ATSAKYTI
Naja
2020-01-22 09:19
niam niam kaip skanu ATSAKYTI
Milda
2020-01-19 07:59
Kepiau šiandien, visiems labai patiko, tik dėjau morkų 400gr ir dar pabarščiau cinamonu. Skanaus ATSAKYTI
Greta
2019-12-24 12:18
Šiandien aš kepsiu šį pyragą Kūčioms ir manau svečiai tikrai apsidžiaugs !!! ATSAKYTI
Artūras
2019-12-03 14:13
Skanus pyragas, bet šitą pyragą reikia tobulinti.Pabandykite įdėti 500 gr.
morkų, ir tikrai efektas bus kitos.Sekmės ATSAKYTI
Renata
2019-11-18 21:05
Kokio dydžio forma turėtų būt? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital