Morkų pyragas - purus ir drėgnas

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 391)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 391)
Morkų pyragas
@Shutterstock
Morkų pyragas
Morkų pyragas
Autorius apie receptą: Labai greitai pagaminamas, be galo skanus, minkštutis ir drėgnas pyragas, kurio receptą atradau pas Labai greitai pagaminamas, be galo skanus, minkštutis ir drėgnas pyragas, kurio receptą atradau pas Loretą. Dar į jį labai tinka įdėti porą saujų razinų arba įtarkuoti apelsino žievelės. O jeigu norisi dar kvapnesnio, aromatingesnio, įdėti šaukštelį cinamono ir žiupsnelį maltų gvazdikėlių. (...daugiau) Lina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų morkų
250 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
180 mililitrų aliejaus
50 gramų krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkas smulkiai sutarkuojame ir atidedame į šalį.
2.
Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purumo.
3.
Į kiaušinių plakinį supilame aliejų, sudedame tarkuotas morkas ir išmaišome.
4.
Į tešlą sudedame persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Išmaišome iki vientisos masės (bet nepermaišome per daug, nes permaišius pyragas blogiau kils kepant).
5.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą arba sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti reikėtų apie 40-50 minučių, bet tikslus kepimo laikas priklausys nuo kepimo formos dydžio - kuo pyragas plonesnis, tuo iškeps greičiau. Ar iškepė patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką - jeigu ištrauksite jį švarų, neapsivėlusį tešla, vadinasi pyragas iškepęs.
6.
Išėmus iš orkaitės leiskite truputį atvėsti formoje. Tada jeigu norisi galima dar papuošti cukrus pudra ir skanauti!
AUTORIUS: Lina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (88)
Valentina
2022-04-25 00:26
Sunku pamatyt, proporcijų vnt ATSAKYTI
Karolina
2022-03-25 20:22
Pavyko tobulai, tik man gal cukraus biški per daug, saldokas gavos, bet ypač su ledais, tobulas ATSAKYTI
Rasa
2022-03-13 20:40
Pavyko
Ačiū už nuostabų ,paprasta -nesudetinga receptą ATSAKYTI
Viktorija
2022-02-21 19:32
Skanus, purus, neriebus keksas ATSAKYTI
Nijole
2021-11-15 20:42
Puikaus skonio pyragas ATSAKYTI
Edita
2021-11-08 11:53
O jeigu morkas pakeisčiau moliūgu? :) ATSAKYTI
Diana
2021-11-07 17:10
Tobulai pavyko, ačiū už receptą ATSAKYTI
Pyragėlis
2021-11-05 20:52
Pyragas pavyko gerai, bet man pritrūko sodresnio skonio. Kita kart dėčiau kokios citrinos ar apelsino žievelės ATSAKYTI
2021-10-21 13:34
O morkas per bulviu smulkiausa tarka, tarkuoti, kad mase butu kaip bulvinių blynų.? ATSAKYTI
Greta
2021-10-21 15:16
Kuo smulkiau sutarkuosit - tuo skaniau bus, nebus morkų gabaliukų tešloj :) ATSAKYTI
Regina
2021-10-18 19:13
Puikus receptų kas, ačiū ATSAKYTI
Edita
2021-09-18 17:28
Tobulas pyragas.Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Hmmm
2021-08-27 22:03
O kodėl nuotraukos iš Shutterstock? Kelia įtarimų, kad autorius nepabandęs siūlomo recepto. ATSAKYTI
Karina
2021-06-27 18:42
Nuostabus pyragas, skonis pasakiškas ATSAKYTI
Audrone
2021-05-09 11:38
Labai skanus pyragas. Aciu uz puiku recepta. ATSAKYTI
Veronika
2021-04-27 16:57
Toks purus ir drėgnas ATSAKYTI
Vilita
2021-04-04 10:58
Labai vykęs receptas. Papildomai dariau pertepima su philadelphia sūriu. ATSAKYTI
Alma
2021-04-01 04:33
Kvailas klausimas- ar morkas dedat nevirtas ? ATSAKYTI
Ieva
2021-04-01 09:39
Morkos nevirtos (žalios) :) ATSAKYTI
Lina
2021-03-16 14:31
Nu jau sviesto tai tikrai per daug. Gavosi labai riebus. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital