Morkų pyragas - purus ir drėgnas

AUTORIUS:
Lina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 500)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 500)
Morkų pyragas
@Shutterstock
Morkų pyragas
Morkų pyragas
Autorius apie receptą: Labai greitai pagaminamas, be galo skanus, minkštutis ir drėgnas pyragas, kurio receptą atradau pas Labai greitai pagaminamas, be galo skanus, minkštutis ir drėgnas pyragas, kurio receptą atradau pas Loretą. Dar į jį labai tinka įdėti porą saujų razinų arba įtarkuoti apelsino žievelės. O jeigu norisi dar kvapnesnio, aromatingesnio, įdėti šaukštelį cinamono ir žiupsnelį maltų gvazdikėlių. (...daugiau) Lina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų morkų
250 gramų miltų
4 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus (arba pagal skonį)
180 mililitrų aliejaus
50 gramų krakmolo
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkas smulkiai sutarkuojame ir atidedame į šalį.
2.
Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purumo.
3.
Į kiaušinių plakinį supilame aliejų, sudedame tarkuotas morkas ir išmaišome.
4.
Į tešlą sudedame persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais. Išmaišome iki vientisos masės (bet nepermaišome per daug, nes permaišius pyragas blogiau kils kepant).
5.
Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą arba sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą ir šauname į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti reikėtų apie 40-50 minučių, bet tikslus kepimo laikas priklausys nuo kepimo formos dydžio - kuo pyragas plonesnis, tuo iškeps greičiau. Ar iškepė patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką - jeigu ištrauksite jį švarų, neapsivėlusį tešla, vadinasi pyragas iškepęs.
6.
Išėmus iš orkaitės leiskite truputį atvėsti formoje. Tada jeigu norisi galima dar papuošti cukrus pudra ir skanauti!
AUTORIUS: Lina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (108)
Giedre
2024-02-25 19:42
Tobulas ATSAKYTI
Saulius
2024-01-09 14:54
Gavosi skanus pyragas. Idealus receptas! ATSAKYTI
elena
2023-11-25 17:46
labai skanus pyragas išėjo ATSAKYTI
Laura
2023-11-06 22:04
Pyragas labai skanus,bet reikia pasirinkti kuo platesnę formą,kad pyragas būtų plonesnis,nes kepant mažesnėje formoje ir stora pyragą viršus gerokai apdega,o vidurys lieka neiškepęs ATSAKYTI
Irena
2023-10-24 19:48
Kokio diametro forma naudojote, noriu iškepti pagal Jūsų receptą, ačiū už atsakymą ATSAKYTI
Inesa
2023-10-21 17:02
Cukraus deciau maziau, bet kol atveso nebeliko. O morku dejau daugiau visvien skanus ATSAKYTI
Lilija
2023-09-20 21:22
Aš vietoje aliejaus sviestą panaudojau, visai neblogai gavosi ATSAKYTI
Renata
2023-09-11 16:17
O su kokia tarka tarkuojat morkas? ATSAKYTI
Laura
2023-09-13 09:54
Kadangi reikia smulkiai, tai per smulkesnę nei burokinę. ATSAKYTI
Dovilė
2023-04-26 21:18
O kam krakmolas reikalingas? Ar pavyktų kepti be jo? ATSAKYTI
Jūratė
2023-04-11 10:04
puikus receptas, kepiau ne pyragą, o keksiukus, gavosi 36 vnt. visi buvo labai patenkinti. ATSAKYTI
Greta
2023-07-27 18:08
Pagal šita recepta kepti? ATSAKYTI
Rasa
2023-04-10 07:50
Tobulas pyragas! Kiek kepiau -pavyko puikiai. Kepiau ir Velykoms, ir kolegas darbe vaišinau - gyrė, kad labai skanus pyragas. Išnykdavo greitai. :) Net nežinau - ne visai mano nuopelnai - receptas ne mano :) ATSAKYTI
Vitalija
2023-02-18 12:20
Į šio pyrago puikų receptą dedu 400 g morkų ir daugiau nieko nekeičiu pyragas dregnas ir skanus. Ačiū už receptą ATSAKYTI
Severina
2022-11-19 20:31
Kepiau morkų pyraga labai puikiai iškilo bet kažkodėl labai sausas. ATSAKYTI
Inga
2022-11-21 15:03
Pyragų svarbiausia neperkepti, orkaitė orkaitei nelygu, vienos kaitresnės, kitos mažiau kaitrios, tai kai gražiai paauksuoja pyrago viršus arba pagaliukas jau švarus, reikėtų ir traukti :) ATSAKYTI
Birutė
2023-01-26 20:03
Gal aliejų pamiršot? ATSAKYTI
Meda
2022-11-02 20:43
man pyragas buvo tamsesnis ir beveik neiškilo, bet vis tiek tai buvo beprotiškai skanus ir labai tinka ledai, beje gvazdikėliai su cinamonu labai tinka ATSAKYTI
RADVILĖ
2022-10-20 22:13
Pavyko tobulai :) ATSAKYTI
Valentina
2022-04-25 00:26
Sunku pamatyt, proporcijų vnt ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital