1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 190C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Į dubenį suberti miltus, cukrų ir kakavą, išmaišyti. Tuomet sudėti mažesniais gabalėliais supjaustytą šaltą sviestą ir išmaišyti, kad sviestas pasidengtų miltais. Trupinti sviestą pirštais, vis padengiant miltais, iki masė ims priminti duonos trupinius. Įmušti kiaušinį ir greitais judesiais suminkyti tešlą.
3.
Ją sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą (naudojau 24 cm). Spaudžiant rankomis tolygiai paskirstyti, suformuojant vientisą pagrindą.
4.
Pagrindą kepti įkaitintos iki 190 C orkaitės viduryje 15-20 minučių. Ištraukti iš orkaitės ir jos temperatūrą sumažinti iki 160C.
5.
Kol kepa pagrindas, pasiruošti įdarą. Šokoladą peiliu susmulkinti į labai mažus gabalėlius.
6.
Minkštą kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Tada plakant mažu greičiu ir vis nukrapštant nuo dubens sienelių įmaišyti apie ketvirtadalį kreminės varškės, dedant po 1-2 v.š. vienu kartu ir po to išplakant iki vientisumo. Tada maišant šaukštu (nebeplakant) įmaišyti likusią kreminę varškę. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno. Galiausiai suberti susmulkintą šokoladą ir išmaišyti.
7.
Paruoštą varškės masę supilti ant apkepto pyrago pagrindo, tolygiai paskirstyti. Kelis kartus švelniai stuktelėti į stalviršį, kad sutrūkinėtų oro burbuliukai.
8.
Kepti iki 160C įkaitintos orkaitės viduryje 1 valandą 30 minučių. Tikslus laikas labai priklausys nuo orkaitės. Ar iškepęs tikrinkite taip - paimkite kepimo formą už kraštelio ir lengvai kilstelkite. Pyrago kraštai turėtų būti sutvirtėję per 3-4 cm, o vidurys - tyvuliuoti lyg žele. Tada orkaitę išjungti, jos dureles vos vos praverti ir palikti varškės pyragą 1-2 valandoms lėtai atvėsti. Galiausiai išimti iš orkaitės ir leisti visiškai atvėsti.
9.
Glajui paruošti, šokoladą smulkiai sukapoti ir sudėti į dubenį. Grietinėlę pašildyti, kad būtų karšta (bet ne verdanti). Tolygiai ją užpilti ant šokolado. Palikti pastovėti 3-4 min, o tada išmaišyti (jei liko neištirpusių šokolado gabalėlių, pakaitinti 5-10 s mikrobangėje ir vėl išmaišyti).
10.
Glajų užpilti ant atvėsusio varškės pyrago. Mentele arba šaukštu tolygiai paskirstyti.
11.
Pyragą dėti į šaldytuvą bent 3-4 valandoms (arba nakčiai), nes atšalęs jis bus pats skaniausias.