Kakavinis varškės pyragas su obuoliais

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Kakavinis varškės pyragas su obuoliais
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Vienas gardžiausių ragautų pyragų - skalsus, toks sodraus, bet subalansuoto skonio. Minkštas ir labai skanus, tiesiog tobulas prie kavos ar arbatos puodelio rudens popietę. Beje, Vienas gardžiausių ragautų pyragų - skalsus, toks sodraus, bet subalansuoto skonio. Minkštas ir labai skanus, tiesiog tobulas prie kavos ar arbatos puodelio rudens popietę. Beje, vietoje obuolių šiam pyragui labai tinka ir kriaušės, tik jų galite nekaramelizuoti, o tiesiog sumaišyti su trupučiu cinamono. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (šalto)
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
50 gramų graikinių riešutų (nebūtina, bet labai tinka)
40 gramų kakavos
1 šaukštas grietinės (arba šiek tiek pieno ar vandens)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Įdarui:
480 gramų varškės 9% (šlapesnės, iš kvadratinių pakelių)
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto (arba 100g grietinės+100g cukraus)
50 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kepimui:
4 vienetai obuolių
50 gramų sviesto
50 gramų cukraus
1 šaukštelis cinamono (arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Apvalią kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens, bet tinka ir 30 x 22 cm keturkampė) ištiesti kepimo popieriumi, o orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių temperatūros.
2.
Tešlai į dubenį berti miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
3.
Sviestą supjaustyti nedideliais kubeliais ir sudėti į dubenį su miltų mišiniu, tuomet įdėti grietinės ir pirštais trupinti iki trupinių masės. Tekstūra turėtų priminti duonos trupinius, bet jei tešla atrodo per sausa, įdėkite dar šiek tiek grietinės. Iš paruoštų trupinių atidėkite 2 stiklines ir juos sumaišyti su smulkintais graikiniais riešutais.
4.
Likusius trupinius suberkite į pasiruoštą kepimo formą ir paspauskite ranka iki kol sluoksnis taps vientisas.
5.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 12 - 15 minučių, tuomet kepimo formą išimkite, o orkaitės temperatūrą pamažinkite iki 170 C laipsnių temperatūros.
6.
Įdarui į dubenį dėti varškę, kondensuotą pieną, vanilinį cukrų ir sutrinti elektriniu trintuvu iki glotnios masės. Sutrinti galima ir šakute, bet vientisas sluoksnis man skanesnis. Dėti grietinę, išmaišyti šaukštu. Įmušti kiaušinį, išmaišyti šaukštu, tuomet įmušti antrą kiaušinį ir vėl išmaišyti.
7.
Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, o obuolius supjaustyti griežinėliais. Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, suberti cukrų, cinamoną ir pakaitinti iki kol cukrus ištirps, sudėti obuolius ir maišan pakepti apie 5-6 min iki šiek tiek suminkštės (bet dar laikys formą).
8.
Pusę obuolių išdėlioti ant iškepusio pagrindo, tuomet sudėti varškės masę, paskirstyti per visą plotį, sudėlioti likusius obuolius ir pabarstyti atidėtais trupiniais.
9.
Šauti į orkaitę ir kepti apie 30 minučių iki kol viršutinių trupinių sluoksnis bus sausas.
10.
Pyragą atvėsinti ir dėti į šaldytuvą bent 2 - 3 valandoms, o jei turite kantrybės, palikite ir visai nakčiai, tuomet jis bus neatsivalgomai gardus.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Ingrida
2022-10-27 10:09
Ar kepimo funkcija su vėjeliu ar ne? Ačiū ATSAKYTI
Justina
2022-10-27 10:35
Aš kepiau be vėjelio :) ATSAKYTI
Regina
2022-10-08 21:47
O kepimo miltelių gal dar reikia? ATSAKYTI
Laurinta
2022-10-10 09:32
Prie tešlos ingredientų, kepimo milteliai yra nurodyti, jų reikia vieno šaukštelio :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital