Autorius apie receptą:
Šis pyragas be miltų, kažkuo primena sūrio pyragą, tik šokoladinį. Juodojo šokolado mėgėjams jis tikrai labai patiks. Ingredientai tik keli, tad juos naudokite geriausios
Šis pyragas be miltų, kažkuo primena sūrio pyragą, tik šokoladinį. Juodojo šokolado mėgėjams jis tikrai labai patiks. Ingredientai tik keli, tad juos naudokite geriausios kokybės. Kepiau 18 cm skermens atsegamoje apvalioje formoje.
(...daugiau)(...mažiau)Bake In Heels
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 vienetai
kiaušinių
140 gramų
juodojo šokolado
55 gramai
sviesto
40 gramų
cukraus
0.5 šaukšto
kavos
(stiprios)
0.5 šaukštelio
vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkatinkite orkaitę iki 170 C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.
2.
Šokoladą ir sviestą ištirpinkite garų vonelėje, nuolat maišykite, kol turėsite vientisą masę.
3.
Kitame dubenyje išplakite baltymus iki minkštų putų, berkite vieną šaukštą cukraus ir plakite toliau, iki putos išlaikys savo formą.
4.
Atskirai išplakite kiaušinių trynius su likusiu cukrumi ir vanilės ekstraktu, kol tryniai taps šviesūs, tai užtruks kelias minutes. Į tirpinto šokolado masę atsargiai supilkite trynių masę, kavą ir gerai išmaišykite. Dėkite pusę išplaktų baltymų ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite likusius baltymus ir maišykite, kol šie pasiskirstys tešloje.
5.
Tešlą supilkite į kepimo formą (naudojau 18 cm skersmens apvalią) ir kepkite apie 20 minučių, kol pyrago viršus sukeps, bet bus dar pakankamai minkštas. Traukite pyragą iš orkaitės ir pilnai atvėsinkite skardoje, o tada ragaukite!
Galima vietoje juodo šokolado dėti pieninį?
ATSAKYTI
Oks
2020-03-06 10:10
Labai skanus :) tobulas
ATSAKYTI
marija
2019-11-06 19:52
Skanumynas, bandziau jau daug kartu
ATSAKYTI
ALF’e
2019-10-19 14:04
Antra katra kepdama idejau sauksta grietines. Gavosi dar skaniau
ATSAKYTI
Margarita
2018-07-12 17:27
Dangiškas skonis :)
ATSAKYTI
GITANA
2018-06-24 20:17
Labai skanus pyragas
ATSAKYTI
Evelina
2018-06-22 11:03
Neiškilo :/
ATSAKYTI
Sandra
2018-06-22 13:35
Šio pyrago iškilimas labai priklauso nuo to, ar gerai išplakti baltymai. Bet pyragas ar taip, ar taip nėra iš labai kylančių, jis toks drėgnesnis, sunkus, ypač vėsdamas.
ATSAKYTI
Dovilė
2018-06-30 18:28
Evelina, šis pyragas ir neturi labai iškilti. Tiksliau - kepdamas jis iškyla, o po to pamažu sukrenta,bet taip ir turi būti, toks šio pyrago tipas. Jį tiesiog iškepusį atvėsinkite (idealu - atšaldyti šalytuve), o tada atsipjaukite ir suprasite, kad jis kuo puikiausiai pavyko :)
ATSAKYTI
Anonimas
2022-03-15 19:19
Mano iškilo, bet sukrito visiškai ...
ATSAKYTI
To zivile
2018-04-14 21:34
O kiek dejote stevios?
ATSAKYTI
Valerija
2017-12-01 13:26
Nuostabaus skonio pyragas
ATSAKYTI
nija
2017-11-27 12:50
Nuostabiai skanu :) AČIŪ ATSAKYTI
Nijolė
2017-11-13 14:46
Kavą reikėtų naudoti tirpią? O gal tiktų kakava?
ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-11-15 14:42
Šiame recepte naudojama jau paruošta kava (tiesiog iš puodelio:), bet galite naudoti ir šaukštelį tirpios kavos vietoje skystos. O kakava jau kitokį prieskonį duotų, ji labiau susilietų su šokolado skoniu. Beje, šis pyragas bus labai skanus, net jeigu kavos nedėsite ir visai, išbandyta ;)
ATSAKYTI
Giedre
2020-10-30 12:27
Truputėlį trūksta informacijos dėl kavos. Recepte rašoma dėti kavą. Tai suprasčiau, jog dėti sausą sumaltą kavą. Komentare parašėte, jog paruoštą. Bet tas šaukštas kavos ant kokio kiekio vandens skaičiuojamas?
ATSAKYTI
Zivile
2017-11-12 18:52
Nerealus. Isbandziau ir pirstus galima apsilaizyt. Tik vietoj cukraus dejau stevia
ATSAKYTI
Audrone
2018-11-06 22:04
Mano mama dar pertepdavo kremu citrininiu! Fantastiskas!
ATSAKYTI