Skaniausias varškės pyragas

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 419)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 419)
Kakavinis varškės pyragas
Kakavinis varškės pyragas
Kakavinis varškės pyragas
Kakavinis varškės pyragas
Autorius apie receptą: Pats skaniausias varškės pyragas, kokį man yra tekę ragauti. Visi kas paragauja, prašo recepto. O variacijų su juo irgi daug galima prisigalvoti - kartais gaminu su graikiniais Pats skaniausias varškės pyragas, kokį man yra tekę ragauti. Visi kas paragauja, prašo recepto. O variacijų su juo irgi daug galima prisigalvoti - kartais gaminu su graikiniais riešutais, kartais su migdolais, kartais visai be riešutų, kartais riešutus dedu ne į tešlą, o į varškės masę, kartais į varkšės masę pagardinimui įpilu šaukštelį brendžio arba įdedu rome pamirkytų razinų. Cukraus kiekį irgi galite varijuoti savo nuožiūra - man pyragai patinka saldūs, bet jeigu mėgstate mažiau saldžiai, pagrindui galite cukraus dėti ir mažiau. Žodžiu, laisvę fantazijai :-) (...daugiau) Kamilė
Redakcijos nuomonė: Autorė nemeluoja. Tai tikrai yra vienas skaniausių mūsų gamintų varškės pyragų. Iš tiesų beveik tortas, nes ir išvaizda, ir skoniu jam ne ką tenusileidžia. O jeigu norite Autorė nemeluoja. Tai tikrai yra vienas skaniausių mūsų gamintų varškės pyragų. Iš tiesų beveik tortas, nes ir išvaizda, ir skoniu jam ne ką tenusileidžia. O jeigu norite šį pyragą pakylėti į visišką tortiškumo lygį, mūsų patarimas būtų padidinti įdaro kiekį trečdaliu ar net dvigubai, nes tada varškės kremo sluoksnis gausis storas, kaip ir priklauso tikram tortui. Varškę skaniausia naudoti pertrintą (kuri būna parduodama kibirėliuose nesaldinta) arba patiems ją sutrinti iki kreminės konsistencijos virtuviniu kombainu arba rankiniu elektriniu trintuvu.

O jeigu užsinorėtumėte svečius nustebinti dar įspūdingesniu kepiniu, įdaro kiekį dvigubinkite, bet vietoje dalies varškės dėkite maskarponės sūrio. Maskarponė suteiks įdarui tobulos kreminės ir burnoje tirpstančios konsistencijos. Bus kaip tikras sūrio pyragas, tik dar skaniau.

Beje, į tešlą vietoje vanilinio cukraus galite pabandyti įtarkuoti apelsino žievelės, o tešlos trupinių "suklijavimui" vietoje grietinės panaudoti 1-2 šaukštus apelsinų sulčių. Tada kepant pakvips visi namai, o apelsino prieskonis čia labai tinka.
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Įdarui:
400 gramų varškės
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 vienetai kiaušinių
Tešlai:
250 gramų miltų
200 gramų sviesto (šalto)
150 gramų cukraus
0.5 stiklinės riešutų (smulkinti graikiniai, lazdyno ar migdolai)
50 gramų kakavos
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm (tinka ir 24 cm) apvalią formą, išklokite ją kepimo popieriumi.
2.
Kombaine išmaišyti miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, šaltą kubeliais supjaustytą sviestą, grietinę ir vanilinį cukrų. Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai. Arba, jei neturite kombaino, galima ingredientus kapoti peiliu irgi kol gausis trupiniai, tik kad ilgiau užtrunka. Jei tešla per sausa, įdėkite dar truputį grietinės. Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines.
3.
Likusius suberkite į kepimo formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Išėmę orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 170 laipsnių.
4.
Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius. Dar kartais įpilu porą šaukštų brendžio ar romo, labai gardų prieskonį suteikia.
5.
Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 – 7 minutes. Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.
6.
Tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 – 30 minučių, iki viršutinis trupinių sluoksnis atrodys sausas. Šio pyrago svarbu neperkepti, kad varškės įdaras neišsausėtų, jau geriau kepti truputį trumpiau negu per ilgai (vėsdamas pyragas puikiai sustingsta, net jeigu išėmus iš orkaitės ir atrodo, kad dar galėtų truputį pakepti).
7.
Visiškai ataušinkite ir bent 2 - 3 valandas (o geriausiai - per naktį) palaikykite šaldytuve, nes šis pyragas skaniausias šaltas. O skanaukite atsargiai - nenusikąskite liežuvio, nes tai tikrai pats skaniausias varškės pyragas, kokį yra tekę ragauti!
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (39)
To kamile
2020-05-10 08:41
Sveiki, gal galite patarti noriu kepti balta variantą su avieciu uogiene,deciau kondenduoto tik apie 50g ,viena tryni ir visa kiausini,ideciau papildomai maskarpones nenoriu deti nei krakmolo nei miltu, kaip manot pavyks ATSAKYTI
Ieva
2020-05-10 07:42
Labai labai skanus pyragas. Kas ragavo gyre, prase recepto. O as dar paslepiau pora gabaliuku pusryciams prie kavos. Tobula! Dariau su dalim maskarpones suriu, pagal redakcijos rekomendacija. Kas norejo daugiau nuodemes skaninosi su avieciu dzemu. Must try! ATSAKYTI
Bandziau
2020-05-04 22:25
Tikrai skanus, tik i pagrinda dar dejau 80g sokolado ir 120g sviesto ,nedejau kiausinio , sumazinau cukraus ir kondensuoto, nusprendziau kam truks tas gales papildomai pasisaldinti :) ir maskarpones papildziau :) sake skaniausias pusryciu pyragas/tortas su kava ;)aciu uz recepta ir laisve improvizuoti ATSAKYTI
Vilma
2020-03-23 15:44
Aš dedu varškės dvigubai.Superinis!!! ATSAKYTI
Vaida
2020-04-20 23:35
O kiek laiko kepat? ATSAKYTI
Birutė
2020-02-01 23:29
TIKRAI labai nesudėtingas ir TIKRAI efektingas pyragas :) Dėkui :) ATSAKYTI
Jurga
2020-02-01 22:10
Labai patiko! Šiaip nemoku net obuolių pyrago iškept, neišeina beveik niekada jokie saldūs kepiniai, bet šitas... Nuostabus. Net mano vaikas ir vyras valgė ir gyrė, nors pyragų nemėgėjai ATSAKYTI
Ema
2020-01-31 21:46
Šiandien kepiau, nuostabaus skonio!!! Varškės, kakaviniu trupinuku ir skrudintų riešutų jų ( aš dėjau lazdyno) skonis nepakartojamas. Ir varskyte tokia kremine gaunasi, niam niaaaaam! ATSAKYTI
Aušra
2020-01-20 15:29
Kažkokia tragedija, tik produktus išmečiau į balą..iš jūsų rašomo kiekio tešla gavosi sviestinė, nors ir miltų bandžiau daugiau dėt, vistiek tas pats. Pabandžiau kept, visa ta tešla išsilydė ir pradėjo varvėt per kraštus formos. Kažkada dariau tą pyragą pagal kitą receptą, superinis gavos, o čia.. ATSAKYTI
Kamilė
2020-01-20 18:13
Labai apmaudu, kad nepavyko, nes visada naudoju būtent tokius produktų kiekius, kaip užrašiau recepte. Ar sviestas tikrai buvo šaltas? Nes tešla minkšta galėjo gautis tik, jeigu sviestas per daug sušilo ir ėmė tirpti, t.y. arba buvo ne iš šaldytuvo, arba šiek tiek per ilgai tešlą pulsavote kombainu. Reikėtų pulsuoti neilgais intervalais ir tik iki trupinių tekstūros. Na ir labai svarbu, kad sviestas būtų gerai atšaldytas, jokiu būdu nepastovėjęs kambario temperatūroje. Ir žinoma, būtinai turėtų būti sviestas, o ne tepus riebalų mišinys. ATSAKYTI
A
2020-01-21 13:59
Šaldytuve tas sviestas jau visą savaitę gulėjo, tai tikrai buvo ne kambario temp. ATSAKYTI
Neringa
2019-10-04 22:18
Labai skanus! Tobulas receptas! Ačiū! ATSAKYTI
Ana
2019-08-31 20:11
Labai aciu is recepta, pyragas gavosi NUOSTABUS
Neturiu kombaino, tai tesla I trupinius sutryniau tiesiog rankomis, ir gavosi labai gerai
Tik vienas klausimas: ar butina forma isklot kepimo popierium? Be popieriaus prilips, sviesto gi daug ATSAKYTI
Greta
2019-09-02 13:11
Labai nuo formos priklauso :) Aš visuomet kloju kepimo popieriumi, kad neprikeptų :) ATSAKYTI
Kamilė
2019-09-02 19:15
Be galo gera girdėti, kad pyragas patiko! O kepimo popieriumi galima ir nekloti, tešla turi riebumo pakankamai. Bet aš visada kloju, turbūt iš įpročio ar tiesiog "dėl visa ko" :) ATSAKYTI
Ernestas
2018-10-26 12:53
Nerealus... visi kritikai uzsiciaupkite - reiskiasi nemokate laikytis taisykliu... gal jau 15 karta kepu ir vaisinu draugus... ne vieno nebuvo blogo atsiliepimo - visi klausia ir praso recepto... Aciu isradejai! ATSAKYTI
Jurate
2018-04-21 13:19
Pats skaniausias pyragas, visada visi giria.
Tik as dedu visa skardine kondensuoto pieno, nededu: grietines, kepimo milteliu. Ir kepu viska sudejus 175 laipsniu temperaturoje apie 55 min. ATSAKYTI
Diana
2018-04-18 06:45
KepiAU Šeštadienį ir žinokite buvo super, labai patiko, darysiu dar ir dar :) naudojau jau sutrintą varškę, tai nebuvo jokių gumuliukų :)
ATSAKYTI
Loreta
2017-12-19 23:19
Nieks negaminkit, sugadinsit produktus, visiskai neatitinka produktu proporcijos, slamstas... ATSAKYTI
Kamilė
2017-12-20 19:21
Loreta, gal galėtumėte patikslinti, kas jums nepavyko? Šį pyragą esu kepusi begalę kartų ir daugybei kitų žmonių jis taip pat pavyksta ir yra vienas skaniausių ir lengviausių varškės pyragų. Proporcijas irgi patikrinau - būtent tokiomis jį kepu ir būtent iš tokių kepto pyrago yra ir nuotrauka.

Liūdna, kad kažkas gaminant nepasisekė. Jeigu patikslintumėte, kas konkrečiau, galbūt galėčiau paaiškinti, kas buvo ne taip. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital