Skaniausias varškės pyragas

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 350)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 350)
Kakavinis varškės pyragas
Kakavinis varškės pyragas
Kakavinis varškės pyragas
Kakavinis varškės pyragas
Autorius apie receptą: Pats skaniausias varškės pyragas, kokį man yra tekę ragauti. Visi kas paragauja, prašo recepto. O variacijų su juo irgi daug galima prisigalvoti - kartais gaminu su graikiniais Pats skaniausias varškės pyragas, kokį man yra tekę ragauti. Visi kas paragauja, prašo recepto. O variacijų su juo irgi daug galima prisigalvoti - kartais gaminu su graikiniais riešutais, kartais su migdolais, kartais visai be riešutų, kartais riešutus dedu ne į tešlą, o į varškės masę, kartais į varkšės masę pagardinimui įpilu šaukštelį brendžio arba įdedu rome pamirkytų razinų. Cukraus kiekį irgi galite varijuoti savo nuožiūra - man pyragai patinka saldūs, bet jeigu mėgstate mažiau saldžiai, pagrindui galite cukraus dėti ir mažiau. Žodžiu, laisvę fantazijai :-) (...daugiau) Kamilė
Redakcijos nuomonė: Autorė nemeluoja. Tai tikrai yra vienas skaniausių mūsų gamintų varškės pyragų. Iš tiesų beveik tortas, nes ir išvaizda, ir skoniu jam ne ką tenusileidžia. O jeigu norite Autorė nemeluoja. Tai tikrai yra vienas skaniausių mūsų gamintų varškės pyragų. Iš tiesų beveik tortas, nes ir išvaizda, ir skoniu jam ne ką tenusileidžia. O jeigu norite šį pyragą pakylėti į visišką tortiškumo lygį, mūsų patarimas būtų padidinti įdaro kiekį trečdaliu ar net dvigubai, nes tada varškės kremo sluoksnis gausis storas, kaip ir priklauso tikram tortui. Varškę skaniausia naudoti pertrintą (kuri būna parduodama kibirėliuose nesaldinta) arba patiems ją sutrinti iki kreminės konsistencijos virtuviniu kombainu arba rankiniu elektriniu trintuvu.

O jeigu užsinorėtumėte svečius nustebinti dar įspūdingesniu kepiniu, įdaro kiekį dvigubinkite, bet vietoje dalies varškės dėkite maskarponės sūrio. Maskarponė suteiks įdarui tobulos kreminės ir burnoje tirpstančios konsistencijos. Bus kaip tikras sūrio pyragas, tik dar skaniau.

Beje, į tešlą vietoje vanilinio cukraus galite pabandyti įtarkuoti apelsino žievelės, o tešlos trupinių "suklijavimui" vietoje grietinės panaudoti 1-2 šaukštus apelsinų sulčių. Tada kepant pakvips visi namai, o apelsino prieskonis čia labai tinka.
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Įdarui:
400 gramų varškės
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
2 vienetai kiaušinių
Tešlai:
250 gramų miltų
200 gramų sviesto (šalto)
150 gramų cukraus
0.5 stiklinės riešutų (smulkinti graikiniai, lazdyno ar migdolai)
50 gramų kakavos
1 šaukštas grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm (tinka ir 24 cm) apvalią formą, išklokite ją kepimo popieriumi.
2.
Kombaine išmaišyti miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, šaltą kubeliais supjaustytą sviestą, grietinę ir vanilinį cukrų. Maišyti pulso režimu, kol pasidarys trupiniai. Arba, jei neturite kombaino, galima ingredientus kapoti peiliu irgi kol gausis trupiniai, tik kad ilgiau užtrunka. Jei tešla per sausa, įdėkite dar truputį grietinės. Iš gautų trupinių kiekio atidėkite 2 stiklines.
3.
Likusius suberkite į kepimo formą ir paspausti ranką, kad gautųsi vientisas sluoksnis. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Išėmę orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 170 laipsnių.
4.
Tuo metu pasiruošti įdarą: išplakite varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinius. Dar kartais įpilu porą šaukštų brendžio ar romo, labai gardų prieskonį suteikia.
5.
Gautą masę užpilkite ant apkepto pagrindo ir kepkite 5 – 7 minutes. Kremas šiek tiek sutirštės ir tuomet bus galima užberti likusius trupinius, sumaišytus su riešutais.
6.
Tada vėl dėti į orkaitę ir kepti dar 25 – 30 minučių, iki viršutinis trupinių sluoksnis atrodys sausas. Šio pyrago svarbu neperkepti, kad varškės įdaras neišsausėtų, jau geriau kepti truputį trumpiau negu per ilgai (vėsdamas pyragas puikiai sustingsta, net jeigu išėmus iš orkaitės ir atrodo, kad dar galėtų truputį pakepti).
7.
Visiškai ataušinkite ir bent 2 - 3 valandas (o geriausiai - per naktį) palaikykite šaldytuve, nes šis pyragas skaniausias šaltas. O skanaukite atsargiai - nenusikąskite liežuvio, nes tai tikrai pats skaniausias varškės pyragas, kokį yra tekę ragauti!
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (23)
Jurate
2018-04-21 13:19
Pats skaniausias pyragas, visada visi giria.
Tik as dedu visa skardine kondensuoto pieno, nededu: grietines, kepimo milteliu. Ir kepu viska sudejus 175 laipsniu temperaturoje apie 55 min. ATSAKYTI
Diana
2018-04-18 06:45
KepiAU Šeštadienį ir žinokite buvo super, labai patiko, darysiu dar ir dar :) naudojau jau sutrintą varškę, tai nebuvo jokių gumuliukų :)
ATSAKYTI
Loreta
2017-12-19 23:19
Nieks negaminkit, sugadinsit produktus, visiskai neatitinka produktu proporcijos, slamstas... ATSAKYTI
Kamilė
2017-12-20 19:21
Loreta, gal galėtumėte patikslinti, kas jums nepavyko? Šį pyragą esu kepusi begalę kartų ir daugybei kitų žmonių jis taip pat pavyksta ir yra vienas skaniausių ir lengviausių varškės pyragų. Proporcijas irgi patikrinau - būtent tokiomis jį kepu ir būtent iš tokių kepto pyrago yra ir nuotrauka.

Liūdna, kad kažkas gaminant nepasisekė. Jeigu patikslintumėte, kas konkrečiau, galbūt galėčiau paaiškinti, kas buvo ne taip. ATSAKYTI
Milda
2017-05-09 15:39
Man kažkodėl sukrito - gal per greit iš orkaitės ištraukiau. Bet skonis dėl to tikrai nenukentėjo:) Valgė net tie, kurie pyragų nemėgsta.
Tiesa, paskaičius komentarus, ir aš cukraus dėjau mažiau - pasiteisino. ATSAKYTI
Kamilė
2017-05-11 12:33
Šis pyragas, kaip ir kiti sūrio pyragai, išėmus aukščio praranda, tas visiškai normalu, nes varškės sluoksnis sunkus. Tas sluoksnis kepdamas pakyla, bet vėsdamas grįžta į buvusį aukštį. Reikia tiesiog leisti pyragui ramiai susistovėti, atvėsti, tada idealu jeigu dar pabūti porą valandėlių šaldytuve, ir tada jau mėgautis :-) Labai smagu, jog pyragas patiko :) ATSAKYTI
Rimante
2016-12-16 19:48
Labai labai skanus. Norejau, kad butu labiau kaip tortas, tai dariau pagal redakcijos patarima - idaro daugiau, vietoje dalies varskes dejau maskarpones surio (idaras toks gavosi - 600g pertrintos varskes, 250 g maskarpones, 4 kiausiniai ir indelis kondensuoto pieno). Kepiau 26 cm formoje is vakaro ir per nakti laikiau saldytuve. Nu zinokit pasaka o ne tortas buvo. Kepsiu vel butinai ATSAKYTI
Natalija
2016-11-27 22:01
Gaminau šį pyragą, t.y. beveik tortą. Tikrai skanus. Rekomenduoju! Ačiū už receptą! ATSAKYTI
Milana
2016-11-22 20:15
Tikrai gera pasidaryti. Ir ne per daug ingredientu reikia, ir greit paruosiamas ir zinoma skanus labai :) ATSAKYTI
Toma
2016-06-18 08:34
Labai skanus varskes pyragas ir jau keptas ne karta. Jei mano uosvienei patiko, tai reiskia, kad tikrai geras :) Rekomenduoju! ATSAKYTI
Kepeja
2016-04-15 09:11
Pats nuostabiausias ir visos šeimos mėgiamiausias!!!Jau kokis 5 metus:) Miltų dedu daugiau, kad trupiniai būtų gan sausi ir gerai trupintųsi. Pagrindui cukraus dedu 1-2 šaukštus, saldumo ir taip pakanka. Jokių esencijų ar kepimo miltelių net neprireikia:) ATSAKYTI
Arunas
2016-04-06 22:09
Puikus receptas. Tik aš riešutus dėjau į masę ir papildomai įdėjau banano, skonis pasakiškas. Ačiū:) ATSAKYTI
Aurinta
2016-03-04 16:19
Išbandžiau šį receptą. Super. Labai skanus gavosi. Nerealaus skonio. ATSAKYTI
jurgita
2015-02-21 15:34
Karta iskepus negaliu sustot. Visada gaunasi skanus. Tik man patinka su pekano riesutais. Kiek zmoniu yra ragave si pyraga, visi giria, kad skanus. Cukru gali reguliuoti pats jei kam per saldu. Tikrai geras receptas,pyragas labai skanus. Net yra draugiu,kurios praso pamokyti issikepti, jei butu neskanus, neprasytu. Manau cia skonio reikalas, o ne is karto pulti rasyti koks jis neskanus. ATSAKYTI
Justina
2011-04-15 13:28
Pyragas gavosi liuksiškas :) Labai skanus :) Buvo didelis niaaam :) ATSAKYTI
Miglė
2011-02-04 22:50
siandien kepiau, tikrai labai skanus pyragas ir lengvai gaminasi! acu uz toki puiku recepta :) ATSAKYTI
Birutė
2010-10-07 12:34
Pats skaniausias varškės pyragas kokį esu kepusi ir ragavusi! Visi, kas ragavo, sakė jog skaniau nei tortas. Į varškės įdarą pagardinimui šliukšteliu vis kitokio alkoholinio gėrimo, kiekvieną syk rezultatas puikus. Ačiū už šį puikų receptą! ATSAKYTI
Gintare
2010-09-12 19:17
Labai skanus pyragas. :} viska dariau lygiai taip pat kaip parasyta ir gavosi super. Tik gal kiek saldokas. :) ATSAKYTI
Kriste
2010-06-16 19:14
Tikrai pats skaniausias!!! Kai tik noriu ko nors skanaus, ar laukiuy sveciu - kepu sita pyraga. Silta valgom su ledais, o saltas ir vienas labai skanus :) ATSAKYTI
Giedre
2009-11-24 10:10
Super.....as simtus varskes pyragu receptu jau bandziau, bet sis tikrai vertas demesio.
As truputeli patinginiavau ir naudojau gaidelio sausainius pagrindui...na kaip dauguma cheescake darosi.Taigi idejau geros kakavos , sviesto ir pagrindas gavosi super ir trupiniams ant virsaus liko...tiesiog 5 min. darbas , o rezultatas stulbinantis.
Dekui dar karteli. Tikrai vertas demesio. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis