Lenkiškas varškės pyragas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Lenkiškas varškės pyragas
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Lenkiškas varškės pyragas
Lenkiškas varškės pyragas
Lenkiškas varškės pyragas
Lenkiškas varškės pyragas
Autorius apie receptą: Kremiškas ir sutirpstantis burnoje su kiekvienu kąsneliu. Šis varškės pyragas man yra vienas pačių skaniausių. Jis yra tradicinis Lenkijoje ir ten žinomas "Sernik" vardu. Kremiškas ir sutirpstantis burnoje su kiekvienu kąsneliu. Šis varškės pyragas man yra vienas pačių skaniausių. Jis yra tradicinis Lenkijoje ir ten žinomas "Sernik" vardu. Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
700 gramų kreminės varškės (nesaldintos)
170 gramų sviesto
170 gramų cukraus (arba pagal skonį)
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo (galima keisti riebia grietine)
4 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
3 šaukštai bulvių krakmolo
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
2.
Minkštą kambario temperatūros sviestą išpakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
3.
Toliau plakant dėti po vieną trynį. Tada plakant jau truputį lėčiau supilti grietinėlę ir įsijoti krakmolą. Sukrėsti kreminę varškę ir šaukštu išmaišyti.
4.
Baltymus išplakti iki standumo (kad apvertus dubenį iš jo nekristų) ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
5.
Kepimo formą (naudojau apvalią 24 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi. Kraštus patepti trupučiu sviesto.
6.
Į formą sukrėsti varškės masę. Šauti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę.
7.
Kepti apie 50-60 minučių iki pyragas sutvirtės. Jeigu pyrago viršus imtų ruduoti, kol laikas dar nepraėjo, sumažinkite orkaitės temperatūrą 10-20 laipsnių.
8.
Tada orkaitę išjunkite, o dureles šiek tiek praverkite. Leiskite pyragui visiškai atvėsti.
9.
Galite skanauti iškart, bet man šis pyragas pats skaniausias, kai per naktį pastovi šaldytuve.
10.
Patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
Labai rekomenduoju šį pyragą kepti būtent su kremine varške ir nekeisti jos paprasta varške, nes pyrago tekstūra bus ne tokia kremiška ir labiau primins varškės apkepą. Kreminės varškės rasite daugelyje didesnių prekybos centrų. Ji dažniausiai parduodama kibirėliuose, kartais dar vadinama "varške pyragams".
Nesijaudinkite, kad pyragas kepdamas šiek tiek pakils, o vėsdamas sukris - taip ir turi būti :)
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Monika G.
2020-06-16 18:33
Šiandien kepiau. Dar neragavom. Vėsta. Tikiuosi, kad puikiai pavyko. ATSAKYTI
Gintare
2020-05-17 19:38
Pasakiskas pyragas! Puikiai pavyko! Dariau su virtuves kombainu - permaliau ir kremine varske ir tada dar cukraus/sviesto/kiausiniu/grietineles mase. Rezultatas tai toks pyragas kad tikraja to zidzio prasme tirpsta burnoje . Be galo minkstas ir purus ! Aciu! ATSAKYTI
Dovilė
2020-05-19 15:10
Labai labai smagu, kad patiko. Man jis irgi vienas pačių pačiausių varškės pyragų :) ATSAKYTI
Mėgėja
2020-09-25 09:44
O tikrai tik trys šaukštai krakmolo?miltų nereikia? ATSAKYTI
Mėgėja
2020-09-25 09:44
O tikrai tik trys šaukštai krakmolo?miltų nereikia? ATSAKYTI
Gintare
2020-10-07 01:05
tikrai nereikia :) ATSAKYTI
Neda
2020-01-12 18:54
Kaip suprasti kremine varske ? ATSAKYTI
Lina
2020-01-13 09:23
Kreminė varškė tai tokia labai vientisa, drėgna varškė, dažnai būna parduotuvėse po 1 kg kibirėliuose :) Arba galima pasidaryti naminės. ATSAKYTI
Ruta
2020-01-20 22:59
Aciu uz varskes recepta, pas mus tokios ir nera pirkti. ATSAKYTI
Asta
2020-01-09 19:09
Teko ragauti, labai skanus pyragas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital