Senoviškas pyragas "Draugystė"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 211)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 211)
Pyragas Draugystė
Pyragas Draugystė
Pyragas Draugystė
Pyragas Draugystė
Pyragas Draugystė
Pyragas Draugystė
Pyragas Draugystė
Autorius apie receptą: Pats pats pačiausias. Mano mėgiamiausias pirktinis pyragas nuo vaikystės. Pati pabandžiau pirmą kartą, bet ne paskutinį. Labai skanus, sotus, didelis. Pats pats pačiausias. Mano mėgiamiausias pirktinis pyragas nuo vaikystės. Pati pabandžiau pirmą kartą, bet ne paskutinį. Labai skanus, sotus, didelis. Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
600 gramų miltų
180 gramų kepinių margarino (galima pakeisti sviestu)
150 gramų sviesto
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių (su kaupu)
Įdarui:
540 gramų varškės 9%
3 vienetai kiaušinių
100 gramų uogienės (tirštos, naudojau juoduosius serbentus)
80 gramų cukraus
2 šaukštai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą ir margariną išsukam su cukrumi, tada po vieną įsukam kiaušinius, įmaišom grietinę. Pabaigoje suberiam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkom tešlą.
2.
Tešlą dalinam pusiau, aš vieną pusę palikau truputį didesnę. Didesnę dalį iškočiojam, dedam į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir padarom neaukštus kraštelius. Likusią tešlą dedam į šaldytuvą.
3.
Kepam 180 C laipsnių orkaitėje ir apie 20 minučių, kol gražiai pagelsta. Išimam iš orkaitės ir paliekam atvėsti.
4.
Įdarui į dubenį dedam varškę, 2 trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir labai gerai išmaišom. Pabaigoje įmaišom iki standumo išplaktus 3 baltymus. Atvėsusį padą aptepam uogiene, sukrečiam paruoštą varškę, išlyginam.
5.
Iškočiojam likusią tešlą, užvyniojam ant kočėlo ir atsargiai perdedam ant pyrago. Kiek išeina, prispaudžiam kraštelius, aptepam paviršių tryniu, šakute padarome dryželius.
6.
Paruoštą pyragą dedam į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepam apie 40 minučių, kol gražiai parunda. Pilnai atvėsinam ir ragaujam.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (46)
laura
2024-03-28 17:14
Vaikystes kulinariniu uzeigu skonis! Jaunimo pageidavimu, cukraus ispjauta per puse, ir vistiek skonis buvo tas, senoviskas. Tikrai vertas demesio receptas. Aciu! ATSAKYTI
Kristina
2024-03-26 19:45
Puikus receptas! Kepiau jau daug kartų, formą naudojau 40x26 ATSAKYTI
Jurga
2023-09-12 08:51
Gavosi skanus taciau per aukstas-storas.Neparasyta recepte kokio dydzio kepimo forma naudoti. ATSAKYTI
Daiva
2023-04-16 17:15
Ilgai bijojau šį pyragą kept. Šis receptas geras, gavosi iš pirmo karto. Ačiū ATSAKYTI
Rita
2022-09-20 10:36
Fantastiškas skonis, primena vaikystę. Nieko nekeičiau, skonis nuostabus. ATSAKYTI
Lilija
2022-05-06 11:36
Kokio dydžio forma naudojote? Arba kokio plonumo turėtų būti iškočuoti tešlos lakštai? ATSAKYTI
Lilija
2022-05-06 11:37
*iškočioti ATSAKYTI
Stasė
2022-03-28 19:47
Labai geras receptas, pyragas gaunasi superinis. ATSAKYTI
Kepėja
2021-11-04 17:44
Kepiau iš pusės normos, kepinių margarino nedėjau visai, tik 150g sviesto. Pertepimui naudojau spanguolių uogienę. Tikrai skanu, geras receptas. Beje, kepiau senoviškoje dujinėje orkaitėje, kurioje net temperatūros nepareguliuosi, tačiau kaitaliojant aukštį, kuriame padėta formelė (pirmą sluoksnį kepi žemiau, o jau su priedais - aukščiau), pyragas iškepa ir nesudega. ATSAKYTI
Ingrida
2021-10-19 18:23
Jomajo,recepte tik 2 kiausiniai,kurie sueina I varske,tai kiek ju teslai reikia??? ATSAKYTI
Ieva
2021-10-20 09:49
Įdėmiau skaitykit, prie tešlos ingredientų parašyti 2 kiaušiniai, o įdarui 3 :) ATSAKYTI
Lina
2021-09-12 09:48
Ačiū. Labai labai skanus! ATSAKYTI
Rita
2021-03-28 11:11
Aciu uz recepta , isejo labai skaniai.
ATSAKYTI
Inga
2021-03-11 16:39
Ačiū už puikų receptą. Džiaugiuosi viskas paviko. Labai skanus. Dėjau bruknių uogiene, puikai derėjo prie varškės sluoksnio. ATSAKYTI
Videle
2020-12-03 16:45
Labai skanus pyragas
Dėkoju už nuostabų receptą ATSAKYTI
Ina
2020-11-18 14:25
Toks, kokio ir norėjau ATSAKYTI
Liucija
2020-11-03 20:45
TOBULAS pyragas!!! ATSAKYTI
Deimante
2020-10-17 17:01
Vaikystės pyragas. Ji mociute kepdavo krosnyje.Aciu uz recepta ir vaikystes prisiminimus ❤️ ATSAKYTI
Vilte
2020-04-10 17:17
Sveiki, kokio storio tešlą iškočiojate kepimui? ATSAKYTI
Irina
2020-03-21 12:01
Atsiradus laikui, lieka pyragai. Ačiū už receptą. Labai skanus. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital