Senoviškas pyragas "Draugystė"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 122)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 122)
Pyragas Draugystė
Pyragas Draugystė
Pyragas Draugystė
Pyragas Draugystė
Pyragas Draugystė
Pyragas Draugystė
Pyragas Draugystė
Autorius apie receptą: Pats pats pačiausias. Mano mėgiamiausias pirktinis pyragas nuo vaikystės. Pati pabandžiau pirmą kartą, bet ne paskutinį. Labai skanus, sotus, didelis. Pats pats pačiausias. Mano mėgiamiausias pirktinis pyragas nuo vaikystės. Pati pabandžiau pirmą kartą, bet ne paskutinį. Labai skanus, sotus, didelis. Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
600 gramų miltų
180 gramų kepinių margarino (galima pakeisti sviestu)
150 gramų sviesto
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių (su kaupu)
Įdarui:
540 gramų varškės 9%
3 vienetai kiaušinių
100 gramų uogienės (tirštos, naudojau juoduosius serbentus)
80 gramų cukraus
2 šaukštai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą ir margariną išsukam su cukrumi, tada po vieną įsukam kiaušinius, įmaišom grietinę. Pabaigoje suberiam miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkom tešlą.
2.
Tešlą dalinam pusiau, aš vieną pusę palikau truputį didesnę. Didesnę dalį iškočiojam, dedam į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir padarom neaukštus kraštelius. Likusią tešlą dedam į šaldytuvą.
3.
Kepam 180 C laipsnių orkaitėje ir apie 20 minučių, kol gražiai pagelsta. Išimam iš orkaitės ir paliekam atvėsti.
4.
Įdarui į dubenį dedam varškę, 2 trynius, cukrų, vanilinį cukrų ir labai gerai išmaišom. Pabaigoje įmaišom iki standumo išplaktus 3 baltymus. Atvėsusį padą aptepam uogiene, sukrečiam paruoštą varškę, išlyginam.
5.
Iškočiojam likusią tešlą, užvyniojam ant kočėlo ir atsargiai perdedam ant pyrago. Kiek išeina, prispaudžiam kraštelius, aptepam paviršių tryniu, šakute padarome dryželius.
6.
Paruoštą pyragą dedam į iki 180 C įkaitintą orkaitę. Kepam apie 40 minučių, kol gražiai parunda. Pilnai atvėsinam ir ragaujam.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (27)
Vilte
2020-04-10 17:17
Sveiki, kokio storio tešlą iškočiojate kepimui? ATSAKYTI
Irina
2020-03-21 12:01
Atsiradus laikui, lieka pyragai. Ačiū už receptą. Labai skanus. ATSAKYTI
Rada
2020-03-01 19:07
Superinis pyragas, kepu iš eilės jau penktą, ir niekas nesako kad atsibodo. Pavyks pagaminti ir "naujoms" seimininkems:) ATSAKYTI
Laima
2020-02-25 08:33
Fantastiškas pyragas ačiū už receptą ATSAKYTI
raminta
2020-01-27 14:23
Tobulas pyragas! Pats skaniausias - 10 balu ATSAKYTI
Daiva
2020-02-10 23:48
Tikrai taip!Jau kepu keletą metų pagal šį receptą.Tikrai verta. ATSAKYTI
Monica
2020-01-20 14:43
O iš tokios kaip desertine varškė gautųsi? Nes nėra pas mus tokios varškės kaip lt. ATSAKYTI
Diana
2020-01-20 18:14
Skonis būtų truputį kitoks, bet turėtų pavykti - tiesiog į varškės masę papildomai įdėkite 2-3 šaukštus krakmolo, kad sugertų drėgmę (desertinė varškė drėgnesnė). Arba galite lengvai pasigaminti naminę varškę iš paprasto pieno (receptas čia) - tokia varškė tobulai tiks pyragui. ATSAKYTI
Inesa
2020-04-01 17:34
Taip, kepiau iš lenkiškos desertines varškės kur kibiriukuose pardavinėja, gavosi labai neblogai ATSAKYTI
Monica
2020-04-07 22:58
Ačiū ATSAKYTI
Renata
2019-07-23 13:47
Į kokio dydzio dedat skardą? ATSAKYTI
Diana
2020-01-20 18:23
Aš kepu tokioje didelėje, kur prie orkaitės būna. Bet tikslus dydis nėra labai svarbus, tiesiog kepimo laikas gali būti truputį trumpesnis arba ilgesnis. ATSAKYTI
Daiva
2019-05-25 22:26
TOBULAS!!!!P atikėkit, kepkit ir neiškokit kitų receptų - geresnio nerasit! ATSAKYTI
Irena
2019-05-23 10:25
Labai skanus pyragas primena vaikystę ,ačiu už receptūrą. ATSAKYTI
Reda
2019-03-25 16:20
Dariau kaip trupininį pyraga, ir įdarui ir tešlai mažinau cukrų(ruda dėkau) po 20gr.,nes uogienės truputį daugiau įdėjau☺️ Gavosi pasaka ATSAKYTI
Elena
2020-05-03 11:44
Pritariu! Puikus pyragas. Cukraus dedu mažiau, tešlos nekočioju, o išdelioju į formą, grietinės ir margarino nedėjau tik sviesto pakelis. Ogienės neturėjau ir nedėjau. Skanu, paprasta ir greit. ATSAKYTI
Rasa
2019-03-07 16:02
O kokia bleka naudojat? ATSAKYTI
Gražina
2020-01-16 13:14
Sveiki,manau reikėtų 26\21,nes aš dėjau į mazesne tai man favors labai aukštas ATSAKYTI
Violeta
2019-03-07 00:05
Man tesla gavosi skystoka. Nejo iskocioti. Buvo normaliai, kol neidejau grietines :( ATSAKYTI
Greta
2019-03-07 10:18
O viską tiksliai svėrėte? Gal grietinės per daug įdėjote (su dideliu kaupu) ar labai skysta buvo? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital