Citrininė tarta be pieno produktų

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Citrininė tarta be pieno produktų
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Citrininė tarta be pieno produktų
Citrininė tarta be pieno produktų
Citrininė tarta be pieno produktų
Citrininė tarta be pieno produktų
Citrininė tarta be pieno produktų
Citrininė tarta be pieno produktų
Citrininė tarta be pieno produktų
Citrininė tarta be pieno produktų
Citrininė tarta be pieno produktų
Citrininė tarta be pieno produktų
Citrininė tarta be pieno produktų
Citrininė tarta be pieno produktų
Citrininė tarta be pieno produktų
Autorius apie receptą: Kadangi labai mėgstu saldžiarūgščius skonius, ši citrininė tarta man yra tobula. Gaivi, kremiška, žavingai atrodanti, saldžiai rūgšti tiek, kiek reikia. Šiai tartai Kadangi labai mėgstu saldžiarūgščius skonius, ši citrininė tarta man yra tobula. Gaivi, kremiška, žavingai atrodanti, saldžiai rūgšti tiek, kiek reikia. Šiai tartai naudojami tik augalinės kilmės ingredientai, tad ji draugiška veganams, bet pažadu, kad ja gardžiai mėgausis visi, kas tik paragaus. Gamindama šį gardumyną aš dažniausiai renkuosi kokosų kremo ir migdolų gėrimo (dar vadinamo pienu) derinį, nes kokosų kremas suteikia nuostabios konsistencijos, o migdolų gėrimas - dar daugiau skonio natų, bet vietoje šių dviejų ingredientų galite naudoti ir tiesiog kokybišką pilno riebumo (bent 17%) kokosų gėrimą (dar vadinamo pienu). (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
200 gramų miltų (naudojau „Bauck Hof“ šviesius speltų miltus, bet tinka ir paprasti kvietiniai)
100 gramų kokosų aliejaus (šalto, naudojau „Bio Planete“)
20 gramų klevų sirupo (arba kitokio saldiklio, naudojau „Vertmont“ ekologišką klevų sirupą)
50 mililitrų vandens (iki 70 ml, labai šalto)
Kremui:
70 mililitrų citrinų sulčių (iki 100 ml, iš daugmaž dviejų didelių citrinų)
200 gramų kokosų kremo (naudojau „Clearspring“, tirštą kokosų kremą)
200 mililitrų migdolų gėrimo (arba kitokio augalinio gėrimo dar vadinamo pienu)
100 mililitrų klevų sirupo (arba kitokio saldiklio)
25 gramai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis agar agaro (2 g)
0.5 šaukštelio ciberžolės (nebūtina, bet suteikia spalvą)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į elektrinio kombaino indą suberiame miltus ir nedideliais gabalėliais sulaužytą šaltą kokosų aliejų. Pulsuodami triname apie 15-20 s iki konsistencija ims priminti duonos trupinius.
2.
Supilame klevų sirupą ir 50 ml kuo šaltesnio vandens. Dar patriname keliolika sekundžių iki masė suspaudus ją pirštais sulimpa. Jei atrodo per biru, įpilkite dar šiek tiek vandens ir patrinkite (pilkite labai nedaug, po 1-2 šaukštelius vienu kartu).
3.
Sparčiai suspauskite tešlą į kamuolį, jį šiek tiek paplokštinkite (neminkykite, nes kokosų aliejus ims tirpti). Suvyniokite į maistinę plėvelę (ar bičių vaško plėvelę) ir padėkite į šaldytuvą 10-15 minučių, jog truputį sutvirtėtų (ilgiau nelaikykite, nes sukietės per daug).
4.
Sutvirtėjusią tešlą dėkite ant trupučiu miltų pabarstyto paviršiaus ir iškočiokite į šiek tiek už kepimo formą didesnį diską. Jei kočiojant tešla įplyštų, nieko tokio, tiesiog suklijuokite ją pirštais.
5.
Tešlą užneškite ant kepimo formos ir lengvai spausdami rankomis suformuokite dugną bei kraštelius. Tada spausdami tešlą į formos kraštą nupjaukite išsikišusius likučius. Jei tešla kažkur plyštų, nesijaudinkite - paimkite atlikusį gabaliuką ir juo užklijuokite.
6.
Dugną subadykite šakute. Tada uždenkite kepimo popieriaus lapu ir uždėkite svorių (tiks pupelės, žirniai, ryžiai ar kt.) - tai padės tartos pagrindui nesideformuoti kepant.
7.
Pagrindą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių (vidurinėje lentynoje, kepimo režimas viršus+apačia). Tada kepimo popierių su svoriais nuimkite, orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir pakepkite dar 7-10 minučių iki pyrago dugnas šiek tiek apkeps. Ištraukite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti.
8.
Kol pagrindas vėsta, pasiruoškite citrininį kremą. Visus kremo ingredientus, išskyrus citrinų sultis, sudėkite į nedidelį puodą (krakmolą prieš tai išmaišykite su dalimi augalinio gėrimo (dar vadinamo pienu), jog nesušoktų) ir kaitinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami.
9.
Kai šiek tiek sušils, supilkite citrinos sultis. Jų pilkite tiek, kad skonis būtų maloniai saldžiarūgštis, ne per rūgštu (skirtingų citrinų rūgštumas varijuoja). Pakaitinkite iki masė užvirs. Tada maišydami pavirkite 1-2 minutes, kad kremas sutirštėtų (užvirinimas taip pat aktyvuos agar agarą).
10.
Citrininį kremą iškart pilkite ant tartos pagrindo ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Kai atvės, padėkite į šaldytuvą bent 2-3 valandoms (arba nakčiai).
11.
Sutvirtėjusią tartą galima (bet tikrai nebūtina) papuošti kaip tik norisi - aš užbėriau saujelę šilauogių ir keletą mėtų lapelių. O tada metas pjauti ir mėgautis!
Patarimai:
Nenustebkite tarp ingredientų pamatę ciberžolę - skonyje jos nejausite, bet būtent ji tartai suteikia žavią geltoną spalvą. Visgi jei ciberžolės nemėgstate, galite šį ingredientą praleisti.
Beje, svarbus momentas - citrinų sulčių kiekį būtinai koreguokite pagal savo skonį. Į kaitinamą kremą pirmiausia įpilkite apie trečdalį viso recepte nurodyto sulčių kiekio, o tada vis ragaudami pilkite iki skonis džiugins. Skirtingų citrinų rūgštingumas labai varijuoja, o ir kiekvieno mūsų saldžiarūgščio tobulumo balansas yra individualu.
RECEPTO DRAUGAS:
LIVIN
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Aleksandra
2022-08-21 18:10
Sveiki, kokio skersmens formą naudojote? ATSAKYTI
Dovilė
2022-09-09 18:31
20 cm ATSAKYTI
Emilija
2022-02-18 10:17
Sveiki, o ar būtų galima naudoti miltus be glitimo?
Ačiū! ATSAKYTI
Aura
2022-08-22 11:39
Manyčiau, kad galima :) ATSAKYTI
Dovilė
2022-09-09 18:32
Nebandžiau, reikėtų testuoti, su tokiais pagrindas galėtų gautis biresnis ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital