Ką įdomesnio su mėsyte - 42 skanūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-03-04
Receptai su mėsa - 42 skanūs patiekalai
@Shutterstock

Pabodo kotletai ir karbonadai, bet norisi sočiai ir skaniai su mėsyte? Apkepai, suktinukai, pyragai, kepsneliai, šašlykai orkaitėje, šonkauliukai - pasirinkimų begalė

 

Pristatome net 42 puikius receptus, iš kurių išsirinks kiekvienas! Ką gaminsite Jūs?

 

Įdomesnis maltos mėsos patiekalas - su garnyru viduje! Daržoves įdarui galima rinktis ne tik nurodytas recepte, bet ir kitokias mėgstamas, pvz., sutarkuotas ir nusunktas cukinijas, patroškintas morkas ar kopūstus. Tiekiame su šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Jei pabodo įprasti patiekalai ar net nesugalvojate, ką dar skanaus paruošti iš perlinių kruopų, ši skani ir soti sriuba puikus variantas gardiems pietums, su vištiena ji dar sotesnė ir gardesnė! Patiekiant tinka pagardinti graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Ilgai žemoje temperatūroje kepamų šonkauliukų mėsa iškepa labai minkšta - tiesiog byra nuo kaulų vos palietus šakute, rezultatas šiek tiek primena plėšytą kiaulieną. O jei dar nepatingėsite ir pagaminsite naminį barbekiu padažą, kuriuo aptepsite šonkaulius - tai tikrai bus vienas skaniausių kada nors ragautų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Nesudėtingai paruošiami, labai skanūs omleto suktinukai įdomiau - su maltos mėsos įdaru. Šis patiekalas dažnai gaminamas Rytų Europos valstybėse, ten mėgstamas pagardinti ir kitokiais priedais, pvz., pomidorais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip paruošta vištiena yra nereali - minkštutė, sultinga, norisi ją suvalgyti iki paskutinio trupinėlio. Kitaip būti ir negalėtų, nes šis patiekalas yra daugumos italų restoranų Amerikoje pasididžiavimas, žinomas "Chicken Parmigiana" vardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Puikus bulvių apkepas su malta mėsa. Sotus ir visai nesudėtingai paruošiamas. Labai skanu su grietine, pievagrybių padažu ar tiesiog vienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet ir turtingos įvairiausių skonių sriubos išvirti visai nesudėtinga. Subalansuota šaltesnėms dienoms, bet gardi visais metų laikais. Grikiai šiai sriubai išties labai tinka, bet lygiai taip pat puikią sriubą išvirsite pakeitę juos ryžiais ar perlinėmis kruopomis.

Receptą rasite čia.

Dar skanėsni nei švedų parduotuvėje! Minkšti ir labai gardūs, su puikiu padažu, ypač šeimai patinka juos valgyti su bulvių koše ir garuose virtais žirneliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutteratock

Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika ir turbūt kiekvieni namai turi savo numylėtą receptą. Šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausiu. Jis puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite be galo greitai, vos per 30-40 minučių. Sriubai galite rinktis ir naminį sultinį. Burokėlių pakepinimas paryškina jų skonį, o pomidorų pasta, žiupsnelis kajeno ir šiek tiek rūkytos paprikos suteikia, regis, tokiam pažįstamam patiekalui naujų spalvų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tai nuostabiai jaukus, šiltas ir šildantis, skonių pilnas naminis maistas. Galbūt jau matėte internete sklandančius alternatyvius lazanijų receptus, kuriuose makaronai keičiami cukinijomis, saldžiosiomis bulvėmis ar kitomis daržovėmis. Tokie sprendimai palankūs ne tik kviečių (ar apskritai makaronų) vengiantiems, bet ir naujų skonių ieškantiems, o taip pat – visiems, kurie stengiasi kiekvieną dieną valgyti daugiau daržovių.

Receptą rasite čia.

Super skanūs naminiai koldūnai - paprastai ir greitai! Koldūnų paruošti galima daugiau ir užšaldyti - tuomet užimtais vakarais galima ištraukti vakarienę iš šaldiklio ir per mažiau nei 10 minučių ji jau garuoja ant stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai ir nesudėtingai paruošiama užkandėlė - paruošti ją visai nesudėtinga, o ragauti labai gardu! Galima ruošti ir kaip užkandį, ir kaip karštą patiekalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vištiena, pievagrybiai ir grietinėlės padažas - tobulo skonio derinys! Padažas toks skanus, kad norėsite suvalgyti iki paskutinio lašelio, todėl puikus garnyras - bulvių košė ar šviežios duonos riekelė.

Receptą rasite čia.

Paruošti neužtruks, nereikia iš anksto marinuoti, todėl paruošite labai greitai. Skanu su ryžiais, daržovėmis ar, nuėmus nuo iešmelių, paruošti sumuštinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lengvai ir greitai pagaminamas, sotus ir maistingas meksikietiškas troškinys kitaip - iš bolivinės balandos. Jis puikiai tiks sušilti ir jaukiai praleisti laiką su šeima prie stalo.

Receptą rasite čia.

Įprasti, visiems puikiai pažįstami ingredientai naujai! Gardžioje vištienos ir bulvių užkepėlėje - labai paprastą po tokią "bombą" paruošti kiekvienam svečiui ir visiems draugiškai skanauti. Beje, rekomenduojame tiekti su marinuotų agurkėlių padažu, nes jis puikiam šio patiekalo skoniui tiesiog būtinas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tiems, kas mėgsta balandėlius, bet bet nenori jų ilgai ruošti, rekomenduojame išbandyti šį vienos keptuvės balandėlių receptą. Skonis labai panašus į tradicinius balandėlius, tik prireikia dvigubai mažiau laiko ir pastangų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti avinžirniais ar lengvai apkepintais tofu gabalėliais.

Receptą rasite čia.

Soti, tiršta vištienos sriuba su ryžiais, kokią vaikystėje dažnai ruošdavo mamos. Sriuba labai tiršta, šiek tiek net primena troškinį, jei norite skystesnės, galima pilti daugiau vandens.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Čachochbilis yra tradicinis Gruzijos virtuvės patiekalas. Tai vištienos, svogūnų ir pomidorų troškinys, pagardintas česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis. Siūlome išmokti gaminti šį nesudėtingą patiekalą ir kviečiame išbandyti šiuos mūsų mėgstamus čachochbilio receptus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tako yra be galo universalus patiekalas, nes įdarai gali būti patys įvairiausi - nuo mėsos iki žuvies ar net tofu. Išbandykite šį tako variantą su malta jautiena ir pupelėmis.

Receptą rasite čia.

Šie vištienos krūtinėlės kepsneliai dėl šoninės bei sūrio iškepa tobulai sultingi, atrodo labai šventiškai, o paruošti užtruksite vos 15-20 minčių. Tada pusvalandis orkaitėje ir nuostabi vakarienė garuos ant stalo. Kepsnelius pasiruošti galite ir iš vakaro - susuktus sudėkite į indelį, uždenkite dangteliu arba maistnė plėvele ir laikykite šaldytuve. Likus pusvalandžiui iki gaminimo išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų, o tada kepkite pagal nurodymus recepte. Suktinukų viršaus galima niekuo papildomai netepti, o įdarui rinktis bet kokį mėgstamą sūrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šiek tiek kitokia agurkinė sriuba, bet labai skani ir soti. Ruošiama su ypatingai skaniais mėsos kukulaičiais, todėl ji tokia soti ir net nereikės antro patiekalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puiki pietų idėja - taupu, sotu ir labai gardu. Ypatingi virtų bulvių kukuliai su mėsos įdaru ir padažiuku.

Receptą rasite čia.

Minkšti, sultingi ir visai nesudėtingai paruošiami Gustavo kepsneliai. Kepami orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Tiekiame su mėgstamais garnyrais, daržovių salotomis. Jei norite dar greičiau, masę kepsneliams galima paruošti iš vakaro, o prieš kepant ją tiesiog išdėlioti skardoje ir pašauti į orkaitę!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Minkštučiai mėsos kukuliukai kvapniame pomidorų padaže yra italų virtuvės pasididžiavimas. Jie dažniausiai valgomi užsikandant duonele ar tiekiami su spagečiais ar kitais makaronais. Pagaminami nesudėtingai, o skanu be galo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Iškepti skanų ir sultinga steiką visiškai nesudėtinga. Tiesiog vadovaukitės šiame video recepte pateiktais patarimais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jei norisi daug, skaniai ir kuo paprasčiau - šis patiekalas puikiai tiks ieškantiems nesudėtingai paruošiamos vakarienės idėjos. Sužavės kiekvieną.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena su morkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiami vištienos kepsneliai be papildomų riebalų vos per pusvalandį. Valgome su ryžiais ar daržovių salotomis, traškiomis bulvytėmis ar kuo tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas gal šiek tiek užtruks, tačiau rezultatas bus neatsivalgomas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!

Receptą rasite čia.

Taupus, nesudėtingas ir labai skanus perlinių kruopų troškinys. Galima ruošti su kiauliena, vištiena ar kalakutiena, ar net su rūkytomis dešrelėmis. Gardinkite mėgstamomis daržovėmis, pvz., paprikomis, taip pat tinka pievagrybiais, o jei turite šaldytų žirnelių, troškinimo pabaigoje tinka įdėti ir jų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Visame pasaulyje jau klasika tapęs kinų restoranų patiekalas. Greitesnė, lengvesnė ir sveikesnė alternatyva. Paruošiama vienoje skardoje. Toks variantas puikiai tinka savaitės vidurio vakarienei, kai reikia skaniai, sočiai ir maistingai, bet greitai ir be jokio vargo.

Receptą rasite čia.

Švelni ir kremiška lazanija kitaip - be raudonos mėsos - pomidorų padažo, bet su vištiena, pievagrybiais, špinatais ir daug daug sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vėrinukai ne tik gardūs, bet ir puikiai atrodo patiekti ant stalo. Beje, vėrinukus galite gaminti su kita mėsa ir kitomis daržovėmis, čia jau skonio reikalas. O dabar skubu surašyti receptuką, nors išties tai jie labai lengvai ir paprastai paruošiami: susuki, suveri ir kepi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Puikus bulvinių blynelių receptas, kuriame įprasti bulviniai blynai paįvairinami vištiena! Blyneliai sotūs ir tikrai labai skanūs! Skanaukite su grietine ir žalumynais.

Receptą rasite čia.

Žinoma, tai nėra klasikinis befstrogenas, bet tikrai be galo skani variacija befstrogeno tema. Labai greitai bei nesudėtingai paruošiama,tad būtinai pabandykite. Kaip ir klasikinį befstrogeną, šį labai skanu patiekti su bulvių koše ir raugintais ar marinuotais agurkėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar norėtumėte pikantiškų vištienos suktinukų? Jeigu taip, tai pagaminti juos daug lengviau, nei Jūs galvojate. Kartu orkaitėje kepamos daržovės garnyrui - todėl tai puikūs pietūs ar vakarienė vienoje skardoje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Sotus ir visai nesudėtingai pagaminamas apkepas, kuris puikus ir tuo, kad galima drąsiai improvizuoti. Jis ne tik puikiai tinka panaudoti grikių likučius, bet galima kepti su virtos, keptos ar rūkytos mėsos gabalėliais, taip pat tiks ir mėgstamas sūris ar net kelių mišinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Burgundiškas jautienos troškinys yra vienas populiariausių jautienos troškinių. Ypač mėgstamas JAV, kur troškinį išpopuliarino garsioji Julia Child, teigusi, kad tai pats skaniausias jautienos patiekalas. Pavadinimas galbūt skamba prabangiai ir skonis tikrai stebina, tačiau jam puikiai tiks pigi jautienos dalis ir paprasčiausias sausas raudonas vynas. Svarbiausia dalis - naudoti puodą, kuris tinka kaitinti ir orkaitėje. Daugiau garžių jautienos troškinių receptų rasite šiame straipsnyje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kol oras dar nelepina, vištienos "šašlykiukus" galima kepti ir orkaitėje! Žinoma, nebus natūralaus dūmo kvapo, bet bus taip pat labai gardu. Valgome su ryžiais ar marinuotomis daržovėmis. Beje, jei netikėtai oras pragiedrėtų ar atsirastų galimybė, taip paruoštą vištieną galima kepti ir ant grilio! Tik tuomet, žinoma, vištieną geriau maukite ant metaliniu iešmų, arba gerai išmirkytus medinius iešmelius dėkite ant grilio ir gana dažnai vartykite, kad nepradėtų svilti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lengvai apskrudę ir karamelizuoti šoninės kepsneliai, marinuoti garstyčių ir medaus marinate – tobulas šaltojo sezono patiekalas. Garstyčių grūdeliai suteiks tekstūros, medus lengvo saldumo, o ir paruošite vos per 10 minučių. Išbandykite.

Receptą rasite čia.

Greitas, skanus ir sotus patiekalas šeimos vakarienei ar draugų vakarėliui. Jei mėgstate aštriau, papildomai galite dėti aitriųjų pipirų, marinuotų jalapenų ar kitokių mėgstamų prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Pagaminti išties paprasta, nes kotletukus kepti mokame visi. Tereikia padaryti pikantišką įdarą ir gardūs pietūs ar vakarienė garantuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Vištiena minkštutėlė, o padažas fantastiško skonio! Patiekalui galite naudoti krūtinėlę, sparnelius, šlauneles ar bet kurias kitas vištos dalis. Užkepėlė tiesiog tirpsta burnoje su kiekvienu kąsniu! Rekomenduojame paragauti!

Receptą rasite čia.

Soti, sušildanti ir labai kreminė sriuba gaminama iš žiedinių kopūstų. Patiekiama su vištiena, todėl bus ypatingai soti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Sočiai vakarienei - kiaulienos kepsniai su bulvėmis. Kepsniai iškepa sultingi ir ne sausi. Šiam patiekalui pagaminti daug laiko nesugaišite ir stovėti prie viryklės nereikės. Vakare, parėjus namo po darbų, viską tik sumesit į kepimo skardą ir vuolia, tegu kepa. O vakarienė išties soti, gardi ir užteks didesnei šeimynai pamaitinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Minšti viduje, su traškia plutele išorėje - pasakiškai skanūs švilpikai. Šie patiekiami dar sočiau - užkepti su malta mėsa ir konservuotais pomidorais ir sūriu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital