Ką įdomesnio su mėsyte - 42 skanūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-03-03
Receptai su mėsa - 42 skanūs patiekalai
@Shutterstock

Pabodo kotletai ir karbonadai, bet norisi sočiai ir skaniai su mėsyte? Apkepai, suktinukai, pyragai, kepsneliai, šašlykai orkaitėje, šonkauliukai - pasirinkimų begalė!

 

Pristatome net 42 puikius receptus, iš kurių išsirinks kiekvienas! Ką gaminsite Jūs?

 

Jei pabodo įprasti patiekalai ar net nesugalvojate, ką dar skanaus paruošti iš perlinių kruopų, ši skani ir soti sriuba puikus variantas gardiems pietums, su vištiena ji dar sotesnė ir gardesnė! Patiekiant tinka pagardinti graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Nesudėtingai paruošiami, labai skanūs omleto suktinukai įdomiau - su maltos mėsos įdaru. Šis patiekalas dažnai gaminamas Rytų Europos valstybėse, ten mėgstamas pagardinti ir kitokiais priedais, pvz., pomidorais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus bulvių apkepas su malta mėsa. Sotus ir visai nesudėtingai paruošiamas. Labai skanu su grietine, pievagrybių padažu ar tiesiog vienas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet ir turtingos įvairiausių skonių sriubos išvirti visai nesudėtinga. Subalansuota šaltesnėms dienoms, bet gardi visais metų laikais. Grikiai šiai sriubai išties labai tinka, bet lygiai taip pat puikią sriubą išvirsite pakeitę juos ryžiais ar perlinėmis kruopomis.

Receptą rasite čia.

Dar skanėsni nei švedų parduotuvėje! Minkšti ir labai gardūs, su puikiu padažu, ypač šeimai patinka juos valgyti su bulvių koše ir garuose virtais žirneliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutteratock

Tai nuostabiai jaukus, šiltas ir šildantis, skonių pilnas naminis maistas. Galbūt jau matėte internete sklandančius alternatyvius lazanijų receptus, kuriuose makaronai keičiami cukinijomis, saldžiosiomis bulvėmis ar kitomis daržovėmis. Tokie sprendimai palankūs ne tik kviečių (ar apskritai makaronų) vengiantiems, bet ir naujų skonių ieškantiems, o taip pat – visiems, kurie stengiasi kiekvieną dieną valgyti daugiau daržovių.

Receptą rasite čia.

Greitai ir nesudėtingai paruošiama užkandėlė - paruošti ją visai nesudėtinga, o ragauti labai gardu! Galima ruošti ir kaip užkandį, ir kaip karštą patiekalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nesudėtingai paruošiama ir labai skani, kvapni vištiena. Marinuota sūryme su citrinomis, skaniausia marinuoti pernakt, bet pakaks ir poros valandų. Tiekiame su ryžiais, bulvytėmis ar kitokiu mėgstamu garnyru.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Įdomesnis maltos mėsos patiekalas - su garnyru viduje! Daržoves įdarui galima rinktis ne tik nurodytas recepte, bet ir kitokias mėgstamas, pvz., sutarkuotas ir nusunktas cukinijas, patroškintas morkas ar kopūstus. Tiekiame su šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Vištiena, pievagrybiai ir grietinėlės padažas - tobulo skonio derinys! Padažas toks skanus, kad norėsite suvalgyti iki paskutinio lašelio, todėl puikus garnyras - bulvių košė ar šviežios duonos riekelė.

Receptą rasite čia.

Cukinijų lazanijoje įprasti lazanijos lakštai - makaronai, keičiami plonai pjaustytomis cukinijų juostelėmis, tuo tarpu kiti lazanijos ingredientai išlieka. Todėl savo skoniu šis patiekalas primena klasikinę lazaniją, bet maistinėmis savybėmis yra gerokai vertingesnis, turi ženkliai mažiau kalorijų ir daugiau naudingųjų medžiagų. Žinoma, būtų naivu tikėtis identiško skonio - visgi cukinijos tekstūra kitokia negu makaronų. Šis lazanijos variantas daržoviškesnis, gaivesnis, vandeningesnis, bet tikrai labai gardus!

Receptą rasite čia.

Paruošti neužtruks, nereikia iš anksto marinuoti, todėl paruošite labai greitai. Skanu su ryžiais, daržovėmis ar, nuėmus nuo iešmelių, paruošti sumuštinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Lengvai ir greitai pagaminamas, sotus ir maistingas meksikietiškas troškinys kitaip - iš bolivinės balandos. Jis puikiai tiks sušilti ir jaukiai praleisti laiką su šeima prie stalo.

Receptą rasite čia.

Įprasti, visiems puikiai pažįstami ingredientai naujai! Gardžioje vištienos ir bulvių užkepėlėje - labai paprastą po tokią "bombą" paruošti kiekvienam svečiui ir visiems draugiškai skanauti. Beje, rekomenduojame tiekti su marinuotų agurkėlių padažu, nes jis puikiam šio patiekalo skoniui tiesiog būtinas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tiems, kas mėgsta balandėlius, bet bet nenori jų ilgai ruošti, rekomenduojame išbandyti šį vienos keptuvės balandėlių receptą. Skonis labai panašus į tradicinius balandėlius, tik prireikia dvigubai mažiau laiko ir pastangų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Soti, tiršta vištienos sriuba su ryžiais, kokią vaikystėje dažnai ruošdavo mamos. Sriuba labai tiršta, šiek tiek net primena troškinį, jei norite skystesnės, galima pilti daugiau vandens.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šiek tiek kitokia agurkinė sriuba, bet labai skani ir soti. Ruošiama su ypatingai skaniais mėsos kukulaičiais, todėl ji tokia soti ir net nereikės antro patiekalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Čachochbilis yra tradicinis Gruzijos virtuvės patiekalas. Tai vištienos, svogūnų ir pomidorų troškinys, pagardintas česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis. Siūlome išmokti gaminti šį nesudėtingą patiekalą ir kviečiame išbandyti šiuos mūsų mėgstamus čachochbilio receptus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai minkšti ir sultingi, gardūs maltos mėsos kukulaičiai. Graikiškai jie vadinami Soutzoukakia, dažniausiai ruošiami iš jautienos, bet galima maišyti perpus su kiauliena ar ruošti vien iš liesesnės kiaulienos. Jei ruošite su šviežiais pomidorais, reikėtų jų viršūnėles įpjauti "kryželiu", nuplikyti ir nulupti, o toliau viską ruošti pagal receptą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena su morkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.

Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!

Receptą rasite čia.

Visame pasaulyje jau klasika tapęs kinų restoranų patiekalas. Greitesnė, lengvesnė ir sveikesnė alternatyva. Paruošiama vienoje skardoje. Toks variantas puikiai tinka savaitės vidurio vakarienei, kai reikia skaniai, sočiai ir maistingai, bet greitai ir be jokio vargo.

Receptą rasite čia.

Taupus, nesudėtingas ir labai skanus perlinių kruopų troškinys. Galima ruošti su kiauliena, vištiena ar kalakutiena, ar net su rūkytomis dešrelėmis. Gardinkite mėgstamomis daržovėmis, pvz., paprikomis, taip pat tinka pievagrybiais, o jei turite šaldytų žirnelių, troškinimo pabaigoje tinka įdėti ir jų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Švelni ir kremiška lazanija kitaip - be raudonos mėsos - pomidorų padažo, bet su vištiena, pievagrybiais, špinatais ir daug daug sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Musaka – tai baklažanų ir mėsos apkepas su baltu padažu. Bene didžiausias nesutarimas - ar dėti bulves į Musaką. Kadangi Baltijos šalyse bulvės labai populiarios - bulvės yra ingredientų sąraše. Labai sotus patiekalas, kuriame susijungia baklažanų ir jautienos skoniai, o juos pabrėžia Persiladas (petražolės) ir čiobreliai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Puikus bulvinių blynelių receptas, kuriame įprasti bulviniai blynai paįvairinami vištiena! Blyneliai sotūs ir tikrai labai skanūs! Skanaukite su grietine ir žalumynais.

Receptą rasite čia.

Idealus patiekalas skubantiems ar nemėgstantiems užsibūti virtuvėje. Tortilijos Jus ir vėl išgelbės! Siūlome pasigaminti sveikesnį įdarą. Jautiena – neriebi mėsa, o kartu su pomidorais, mocarela ir trupučiu baziliko pavyks puikus skonis. Galima valgyti karštą, bet skanu ir kaip šaltas patiekalas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Žinoma, tai nėra klasikinis befstrogenas, bet tikrai be galo skani variacija befstrogeno tema. Labai greitai bei nesudėtingai paruošiama,tad būtinai pabandykite. Kaip ir klasikinį befstrogeną, šį labai skanu patiekti su bulvių koše ir raugintais ar marinuotais agurkėliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar norėtumėte pikantiškų vištienos suktinukų? Jeigu taip, tai pagaminti juos daug lengviau, nei Jūs galvojate. Kartu orkaitėje kepamos daržovės garnyrui - todėl tai puikūs pietūs ar vakarienė vienoje skardoje!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Sultingi mėsos kukuliai, kuriems nepakartojamą skonį suteiks pomidorų ir žaliųjų pipirų padažas. Džiūvėsėliai bei pienas recepte nebūtini, juos galite pakeisti į masę įmaišę virtų ryžių. Patiekti tinka su šviežiomis bulvytėmis ar bulvių koše, ryžiais, makaronais ar tiesiog duonos riekele. Jeigu gaminsite su šviežiais pomidorais, jų viršūnėles kryžmai įpjaukite, nuplikykite, nulupkite ir toliau gaminkite, kaip nurodyta recepte.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Santa Maria

Sotus ir visai nesudėtingai pagaminamas apkepas, kuris puikus ir tuo, kad galima drąsiai improvizuoti. Jis ne tik puikiai tinka panaudoti grikių likučius, bet galima kepti su virtos, keptos ar rūkytos mėsos gabalėliais, taip pat tiks ir mėgstamas sūris ar net kelių mišinys.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @ Shutterstock

Mėsos suktinukai su švelnios tekstūros ir malonų grybų prieskonį turinčiu varškės įdaru. Toks patiekalas kuo puikiausiai tiks šventiniams šeimos pietums ar vakarienei. Prie jo patiekti tiks bulvių košė, ryžiai ar kitoks mėgstamas garnyras. Jei nenorite labai ilgai suktis prie viryklės, suktinukus galite trumpai apkepti iš visų pusių, o tuomet sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir baigti kepti orkaitėje. Keptuvėje trumpai apkeptus suktinukus baigti kepti reikėtų iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 minučių (tikrinkite, ar įpjovus iš mėsos bėga skaidrios sultys).

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Burgundiškas jautienos troškinys yra vienas populiariausių jautienos troškinių. Ypač mėgstamas JAV, kur troškinį išpopuliarino garsioji Julia Child, teigusi, kad tai pats skaniausias jautienos patiekalas. Pavadinimas galbūt skamba prabangiai ir skonis tikrai stebina, tačiau jam puikiai tiks pigi jautienos dalis ir paprasčiausias sausas raudonas vynas. Svarbiausia dalis - naudoti puodą, kuris tinka kaitinti ir orkaitėje. Daugiau garžių jautienos troškinių receptų rasite šiame straipsnyje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kol oras dar nelepina, vištienos "šašlykiukus" galima kepti ir orkaitėje! Žinoma, nebus natūralaus dūmo kvapo, bet bus taip pat labai gardu. Valgome su ryžiais ar marinuotomis daržovėmis. Beje, jei netikėtai oras pragiedrėtų ar atsirastų galimybė, taip paruoštą vištieną galima kepti ir ant grilio! Tik tuomet, žinoma, vištieną geriau maukite ant metaliniu iešmų, arba gerai išmirkytus medinius iešmelius dėkite ant grilio ir gana dažnai vartykite, kad nepradėtų svilti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Užteks visos šeimos sotiems, skaniems pusryčiams ar draugų vakarėliui. Sužavės visus, o pagaminti visiškai nesudėtinga. Rasite ir kaip paruošti plėšytą kiaulieną, o ji tinka ne tik į suvožtinius, bet ir su makaronais ir dar daug daug kur!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti avinžirniais ar lengvai apkepintais tofu gabalėliais.

Receptą rasite čia.

Lengvai apskrudę ir karamelizuoti šoninės kepsneliai, marinuoti garstyčių ir medaus marinate – tobulas šaltojo sezono patiekalas. Garstyčių grūdeliai suteiks tekstūros, medus lengvo saldumo, o ir paruošite vos per 10 minučių. Išbandykite.

Receptą rasite čia.

Puikūs, nuostabiai kvepiantys ir itin gardžiai atrodantys šonkauliukai su puikia kavos nata. Jei turite laiko, rekomenduojama kurį laiką šonkauliukus palikti pasimarinuoti gerai įtrynus su prieskoniais. Patiks visiems šonkauliukų mėgėjams, nes jų mėsytė iškepa sultinga, minkšta ir tobulo skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Greitas, skanus ir sotus patiekalas šeimos vakarienei ar draugų vakarėliui. Jei mėgstate aštriau, papildomai galite dėti aitriųjų pipirų, marinuotų jalapenų ar kitokių mėgstamų prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Pagaminti išties paprasta, nes kotletukus kepti mokame visi. Tereikia padaryti pikantišką įdarą ir gardūs pietūs ar vakarienė garantuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Vištiena minkštutėlė, o padažas fantastiško skonio! Patiekalui galite naudoti krūtinėlę, sparnelius, šlauneles ar bet kurias kitas vištos dalis. Užkepėlė tiesiog tirpsta burnoje su kiekvienu kąsniu! Rekomenduojame paragauti!

Receptą rasite čia.

Ši nachos lėkštė idealiai tinka artimųjų pasisėdėjimui. Patogu valgyti, greita ir skanu. Patiekiant tinka pabarstyti šviežiais žalumynais. Šalia taip pat tinka patiekti avokadų padažo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Soti, sušildanti ir labai kreminė sriuba gaminama iš žiedinių kopūstų. Patiekiama su vištiena, todėl bus ypatingai soti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Sočiai vakarienei - kiaulienos kepsniai su bulvėmis. Kepsniai iškepa sultingi ir ne sausi. Šiam patiekalui pagaminti daug laiko nesugaišite ir stovėti prie viryklės nereikės. Vakare, parėjus namo po darbų, viską tik sumesit į kepimo skardą ir vuolia, tegu kepa. O vakarienė išties soti, gardi ir užteks didesnei šeimynai pamaitinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Minšti viduje, su traškia plutele išorėje - pasakiškai skanūs švilpikai. Šie patiekiami dar sočiau - užkepti su malta mėsa ir konservuotais pomidorais ir sūriu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital