Ką įdomesnio su mėsyte - 42 skanūs receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-03-19
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 46)
Receptai su mėsa - 42 skanūs patiekalai
@Shutterstock

Pabodo kotletai ir karbonadai, bet norisi sočiai ir skaniai su mėsyte? Apkepai, suktinukai, pyragai, kepsneliai, šašlykai orkaitėje, šonkauliukai - pasirinkimų begalė!

 

Pristatome net 42 puikius receptus, iš kurių išsirinks kiekvienas! Ką gaminsite Jūs?

 

Taip paruošta vištiena puiki - kreminė, soti, tačiau tuo pačiu ir gaivi. Šiam skonių deriniui mus įkvėpė garsusis toskanietiškas padažas, tik špinatus keitėme dar daugiau skonio bei spalvų suteikiančiais brokolių žiedynais. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Taip paruošta vištiena yra nereali - minkštutė, sultinga, norisi ją suvalgyti iki paskutinio trupinėlio. Kitaip būti ir negalėtų, nes šis patiekalas yra daugumos italų restoranų Amerikoje pasididžiavimas, žinomas "Chicken Parmigiana" vardu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Šie kepsniukai pavyksta minkšti, sultingi, o pagaminami itin paprastai ir vos iš kelių ingredientų. Prieš kepant mums juos patinka aptepti garstyčių ir medaus mišiniu, suteikiančiu dar daugiau skonio, bet jei skubate, bus puiku ir be šio pagardinimo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Soti, be galo skani ir kremiška sriuba. Ji - puikus pasirinkimas šeimos pietums, kuriais visi tikrai pasimėgaus. Sriuba ruošiama viename puode, tad po gaminimo daug indų plauti irgi nereikės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Be galo gardūs kepsneliai, kuriems tiesiog sunku atsispirti. Jie švelnaus skonio, kreminis padažas padengia kiekvieną gabalėlį lyg kviesdamas į tikrą skonių puotą. Beje, šis receptas tinka ir vištienai - naudokite krūtinėles ir jas perpjaukite išilgai pusiau, kad kepsniukai būtų plonesni.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tirštos ir sočios, labai paprastos, bet ir turtingos įvairiausių skonių sriubos išvirti visai nesudėtinga. Subalansuota šaltesnėms dienoms, bet gardi visais metų laikais. Grikiai šiai sriubai išties labai tinka, bet lygiai taip pat puikią sriubą išvirsite pakeitę juos ryžiais ar perlinėmis kruopomis.

Receptą rasite čia.

Įdomesnis maltos mėsos patiekalas - su garnyru viduje! Daržoves įdarui galima rinktis ne tik nurodytas recepte, bet ir kitokias mėgstamas, pvz., sutarkuotas ir nusunktas cukinijas, patroškintas morkas ar kopūstus. Tiekiame su šviežiomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Jei pabodo įprasti patiekalai ar net nesugalvojate, ką dar skanaus paruošti iš perlinių kruopų, ši skani ir soti sriuba puikus variantas gardiems pietums, su vištiena ji dar sotesnė ir gardesnė! Patiekiant tinka pagardinti graikišku jogurtu ar grietine.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Ilgai žemoje temperatūroje kepamų šonkauliukų mėsa iškepa labai minkšta - tiesiog byra nuo kaulų vos palietus šakute, rezultatas šiek tiek primena plėšytą kiaulieną. O jei dar nepatingėsite ir pagaminsite naminį barbekiu padažą, kuriuo aptepsite šonkaulius - tai tikrai bus vienas skaniausių kada nors ragautų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kristina, Ant medinės lentelės

Dar skanėsni nei švedų parduotuvėje! Minkšti ir labai gardūs, su puikiu padažu, ypač šeimai patinka juos valgyti su bulvių koše ir garuose virtais žirneliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutteratock

Ši greitai paruošiama Tex Mex vištiena - tobula išeitis, kai norisi skonių fiestos nepraleidžiant valandų virtuvėje. Vienas tų genialių patiekalų, puikiai tinkančių tiek įdomesnei vakarienei, tiek vakarui su draugais ar įsidėti į pietų dėžutę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Šis jautienos troškinys yra vienas iš tų genialių receptų, kurie darbo reikalauja minimaliai (tik šiek tiek kantrybės, kol troškinys burbuliuos ant viryklės), o skonis pavyksta gurmaniškai tobulas. Tobulo skonio padažas kvieste kviečia į jį merkti ir dažyti baltą duoną, kad lėkštėje neliktų nė lašelio!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Sparneliai karšto oro gruzdintuvėje - TOBULI! Darbo 5 minutės, 25 minutės gruzdintuvėje ir viskas, ragaujam! Populiarėjant oro gruzdintuvėms, šį puikų receptą nutarėme išbandyti ir mes, o dabar juos kepam ir kepam. Taip ruošiamų sparnelių privalumas - nereikia iš anksto marinuoti. Sparneliai sūroki, kiek aitrūs, bet būtent dėl prieskonių kiekio jų nereikia marinuoti.

Receptą rasite čia.

Jei citrinos ir makaronų derinys jums skamba neįprastai, pažadame, taip bus tik iki pirmo šių itin kremiškų makaronų kąsnio. Jų skonio ypatingumas - būtent švelni citrinos nata, kurią Bešamelio tipo padažui suteikia žievelė ir truputis sulčių. Valgantys tikriausiai net nesupras, kas duoda padažui to gurmaniškumo, bet mėgausis kiekvienu kąsneliu. Beje, jei grietinėlės po ranka neturite, ją galite keisti pienu. Tokiu atveju padažui sviesto naudokite šiek tiek daugiau (idealu, dvigubai daugiau). Jei norite spalvingiau, papildomai į makaronus tinka įmaišyti žaliųjų žirnelių, špinatų, brokolių ar kitų švelnaus skonio daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Kiauliena su bulvėmis kiniškai? Galima ir taip! Ragaujant sunku atspėti, kad patiekale yra bulvių, bet jos suteikia kremiškesnės tesktūros bei daugiau sotumo. Privalumas ir tas, kad patiekalui nereikės papildomo garnyro, pvz., virti ryžių. Paruošite greičiau nei per pusvalandį!

Receptą rasite čia.

Šios tobulo skonio Cezario salotos puikiai tiks ir šventiškiems pietums, ir kai norisi įdomesnės vakarienės. Gaivios, nuostabiai gardžios, žavingai atrodančios, o paruošiamos vos per 20-30 minučių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

 Visi padažo skoniai susilieja į tokią darnią visumą, kad norisi jį tiesiog kabinti šaukštu. Beje, tokiame padaže galite ruošti ne tik vištieną - jis puikiai tinka kiaulienos pjausniams, lašišai ir net krevetėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tai labai skanus ir vienas greičiausių įdarytų makaronų ala Cannelloni receptų, kurį priskirtume receptų gelbėtojų kategorijai. Jam naudojamamas pirktinis pomidorų padažas, tad tereikia pakepinti mėsą ir prikimšti makaronus. Jei labai skubate, galite makaronus kimšti ir neapkepinta malta mėsa - jis tikrai iškeps per laiką orkaitėje, visgi su apkepinta mums daug skaniau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Kiekvieną minkšto, švelnaus skonio kukulio gabalėlį perbrauki per kreminį, subalansuoto skonio padažą ir kiekvienam kąsniui jau neįmanoma atsispirti. O jei dar pajauti gardžios keptos šoninės aromatą ir skonį, pamatai tą žavią špinatų pavasarinę spalvą, tai jau tampa patiekalu, prie kurio atskuba visa šeima. Sotu, skanu ir labai nesudėtinga paruošti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Vištiena, pievagrybiai ir grietinėlės padažas - tobulo skonio derinys! Padažas toks skanus, kad norėsite suvalgyti iki paskutinio lašelio, todėl puikus garnyras - bulvių košė ar šviežios duonos riekelė.

Receptą rasite čia.

Burokėlių sriuba yra lietuviškos virtuvės klasika ir turbūt kiekvieni namai turi savo numylėtą receptą. Šįkart mes dalinamės savo mėgstamiausiu. Jis puikus tuo, kad be galo skanią sriubą išvirsite be galo greitai, vos per 30-40 minučių. Sriubai galite rinktis ir naminį sultinį. Burokėlių pakepinimas paryškina jų skonį, o pomidorų pasta, žiupsnelis kajeno ir šiek tiek rūkytos paprikos suteikia, regis, tokiam pažįstamam patiekalui naujų spalvų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Paruošti neužtruks, nereikia iš anksto marinuoti, todėl paruošite labai greitai. Skanu su ryžiais, daržovėmis ar, nuėmus nuo iešmelių, paruošti sumuštinį!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Be galo gardi, aromatinga ir soti sriuba, kuri atstos visus restoraninius variantus, o geriausia, jog pasiruošti ją galėsite, kada tik užsimanysite ir daug pigiau bei gausis didesnis kiekis. Beje, jei norite vegetariško varianto, vištieną keiskite papildomomis daržovėmis, pavyzdžiui įdėkite brokolį ar pievagrybių.

Receptą rasite čia.

Labai šventiškai atrodantis Prancūzijos virtuvės įkvėptas patiekalas. Nors ir skamba, galbūt, neįprastai, tačiau mėsos, obuolių ir garstyčių derinys yra šios virtuvės klasika. Ir ne be reikalo, nes skonis tikrai puikus. Šis receptas taip pat tinka ir vištienai - tiek krūtinėlėms, tiek šlaunelių mėsai. Beje, šiam patiekalui rinkitės rūgštesnius obuolius, nes su saldžiais skonis turės per mažai kontrasto, bus blankus. O jei mėgstate saldu-sūru derinius, į padažą galite papildomau įdėti šaukštą obuolienės ar obuolių tyrės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Ši tiršta vištienos čili sriuba-troškinys yra tikra skonių fiesta. Ne tik tobula alternatyva klasikiniam jautienos čili, bet ir savaime patiekalas iš didžiosios raidės, puikiai tinkantis tiek, kai norėsis ypatingos vakarienės, tiek šeimos ar draugų šventėms, nes skonis tikrai be galo puikus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Lengvai pagaminamas receptas, kuriam nereikės daug pastangų. Skonis labai priklausys nuo kokybiškų šonkauliukų (pažiūrėkit, kad būtų mėsos), ir skanios giros (rinkausi su kuo mažiau cukraus). Gira ir kiauliena labai skaniai susijungia troškinant, o kas norite, pabaigoje pasigaminkite dar ir padažą.

Receptą rasite čia.

Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti avinžirniais ar lengvai apkepintais tofu gabalėliais.

Receptą rasite čia.

Pavasariškai gaivios Cezario salotos su kiek neįprastu priedu - kepsnio juostelėmis, kurios čia labai labai tinka!

Receptą rasite čia.

Sotus patiekalas visai šeimai. Itin sotus, gardus ir kupinas švelnaus skonio. Gaminamas su vištiena, tačiau galite ją pakeisti kita mėgstama mėsa ar dėti kitų mėgstamų daržovių. Pvz. vietoje brokolio labai tinka šparaginės pupelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Soti, tiršta vištienos sriuba su ryžiais, kokią vaikystėje dažnai ruošdavo mamos. Sriuba labai tiršta, šiek tiek net primena troškinį, jei norite skystesnės, galima pilti daugiau vandens.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šie kepsniai pavyksta labai skanūs, sultingi, gurmaniško skonio. Puikiai tinka tiek šventiniam stalui, tiek kai norisi įdomesnės vakarienės. Intensyvaus skonio sūrio derinys su obuoliu bei garstyčiomis yra klasika ir man visada pasiteisinanti, bet jei norite dar įdomiau - improvizuokite drąsiai, pvz. vietoje obuolio rinkitės kriaušes, ant vaisių viršaus papildomai uždėkite karamelizuotų svogūnų ir/ar džiovintų spanguolių. Ar kaip tik sugalvosite!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Čachochbilis yra tradicinis Gruzijos virtuvės patiekalas. Tai vištienos, svogūnų ir pomidorų troškinys, pagardintas česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis. Siūlome išmokti gaminti šį nesudėtingą patiekalą ir kviečiame išbandyti šiuos mūsų mėgstamus čachochbilio receptus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tako yra be galo universalus patiekalas, nes įdarai gali būti patys įvairiausi - nuo mėsos iki žuvies ar net tofu. Išbandykite šį tako variantą su malta jautiena ir pupelėmis.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate lazaniją ir sriubas, ši sriuba tiesiog skirta jums. Tobulo švelnaus skonio, tokia kremiška, kuria norisi mėgautis ilgai ir neskubant. Soti, gardi ir nesudėtingai paruošiama - ji tobulai tiks jaukiems pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Šie vištienos krūtinėlės kepsneliai dėl šoninės bei sūrio iškepa tobulai sultingi, atrodo labai šventiškai, o paruošti užtruksite vos 15-20 minčių. Tada pusvalandis orkaitėje ir nuostabi vakarienė garuos ant stalo. Kepsnelius pasiruošti galite ir iš vakaro - susuktus sudėkite į indelį, uždenkite dangteliu arba maistnė plėvele ir laikykite šaldytuve. Likus pusvalandžiui iki gaminimo išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų, o tada kepkite pagal nurodymus recepte. Suktinukų viršaus galima niekuo papildomai netepti, o įdarui rinktis bet kokį mėgstamą sūrį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šiek tiek kitokia agurkinė sriuba, bet labai skani ir soti. Ruošiama su ypatingai skaniais mėsos kukulaičiais, todėl ji tokia soti ir net nereikės antro patiekalo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Puiki pietų idėja - taupu, sotu ir labai gardu. Ypatingi virtų bulvių kukuliai su mėsos įdaru ir padažiuku.

Receptą rasite čia.

Kremiškas, sotus, malonios konsistencijos ir labai skanus. Tobulai tiks gardiems ir sotiems pietums ar vakarienei su šeima. Apkepas patiks net ir tiems, kurie nemėgsta žiedinių kopūstų, nes valgant sunku suprasti, jog jie yra šiame patiekale ir suteikia to malonaus kremiškumo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Minkštučiai mėsos kukuliukai kvapniame pomidorų padaže yra italų virtuvės pasididžiavimas. Jie dažniausiai valgomi užsikandant duonele ar tiekiami su spagečiais ar kitais makaronais. Pagaminami nesudėtingai, o skanu be galo!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena su morkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.

Receptą rasite čia.

Tradicinis itališkos lazanijos receptas, kuris nudžiugins net tuos, kurie retai sukasi virtuvėje, nes nes receptas labai detalus. Lazanijos paruošimas gal šiek tiek užtruks, tačiau rezultatas bus neatsivalgomas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitai paruošiami vištienos kepsneliai be papildomų riebalų vos per pusvalandį. Valgome su ryžiais ar daržovių salotomis, traškiomis bulvytėmis ar kuo tik sugalvosite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!

Receptą rasite čia.

Taupus, nesudėtingas ir labai skanus perlinių kruopų troškinys. Galima ruošti su kiauliena, vištiena ar kalakutiena, ar net su rūkytomis dešrelėmis. Gardinkite mėgstamomis daržovėmis, pvz., paprikomis, taip pat tinka pievagrybiais, o jei turite šaldytų žirnelių, troškinimo pabaigoje tinka įdėti ir jų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sskani, labai žavi, spalvinga, kvapni, o geriausia, jog yra be galo soti, tad suvalgę vieną lėkštę šios sriubos sotūs būsite ilgai! Paruošimas taip pat neužtruks.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Visame pasaulyje jau klasika tapęs kinų restoranų patiekalas. Greitesnė, lengvesnė ir sveikesnė alternatyva. Paruošiama vienoje skardoje. Toks variantas puikiai tinka savaitės vidurio vakarienei, kai reikia skaniai, sočiai ir maistingai, bet greitai ir be jokio vargo.

Receptą rasite čia.

Vėrinukai ne tik gardūs, bet ir puikiai atrodo patiekti ant stalo. Beje, vėrinukus galite gaminti su kita mėsa ir kitomis daržovėmis, čia jau skonio reikalas. O dabar skubu surašyti receptuką, nors išties tai jie labai lengvai ir paprastai paruošiami: susuki, suveri ir kepi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Vištiena minkštutėlė, o padažas fantastiško skonio! Patiekalui galite naudoti krūtinėlę, sparnelius, šlauneles ar bet kurias kitas vištos dalis. Užkepėlė tiesiog tirpsta burnoje su kiekvienu kąsniu! Rekomenduojame paragauti!

Receptą rasite čia.

Pavyksta tirštas, sotus ir kupinas nuostabaus skonių derinio. O aromatas į virtuvę privilios kiekvieną esantį namuose. Žinoma, galima gaminti ir vegetarišką variantą be vištienos arba vietoje jos dėti avinžirnių, pridėti žirnių ankščių ar kitų mėgstamų daržovių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Lengvai apskrudę ir karamelizuoti šoninės kepsneliai, marinuoti garstyčių ir medaus marinate – tobulas šaltojo sezono patiekalas. Garstyčių grūdeliai suteiks tekstūros, medus lengvo saldumo, o ir paruošite vos per 10 minučių. Išbandykite.

Receptą rasite čia.

Kol oras dar nelepina, vištienos "šašlykiukus" galima kepti ir orkaitėje! Žinoma, nebus natūralaus dūmo kvapo, bet bus taip pat labai gardu. Valgome su ryžiais ar marinuotomis daržovėmis. Beje, jei netikėtai oras pragiedrėtų ar atsirastų galimybė, taip paruoštą vištieną galima kepti ir ant grilio! Tik tuomet, žinoma, vištieną geriau maukite ant metaliniu iešmų, arba gerai išmirkytus medinius iešmelius dėkite ant grilio ir gana dažnai vartykite, kad nepradėtų svilti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Sočiai vakarienei - kiaulienos kepsniai su bulvėmis. Kepsniai iškepa sultingi ir ne sausi. Šiam patiekalui pagaminti daug laiko nesugaišite ir stovėti prie viryklės nereikės. Vakare, parėjus namo po darbų, viską tik sumesit į kepimo skardą ir vuolia, tegu kepa. O vakarienė išties soti, gardi ir užteks didesnei šeimynai pamaitinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital