Super skanūs sparneliai karšto oro gruzdintuvėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Sparneliai karšto oro gruzdintuvėje
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Sparneliai karšto oro gruzdintuvėje
Sparneliai karšto oro gruzdintuvėje
Sparneliai karšto oro gruzdintuvėje
Sparneliai karšto oro gruzdintuvėje
Autorius apie receptą: Sparneliai karšto oro gruzdintuvėje - TOBULI! Darbo 5 minutės, 25 minutės gruzdintuvėje ir viskas, ragaujam! Populiarėjant oro gruzdintuvėms, šį puikų receptą nutarėme Sparneliai karšto oro gruzdintuvėje - TOBULI! Darbo 5 minutės, 25 minutės gruzdintuvėje ir viskas, ragaujam! Populiarėjant oro gruzdintuvėms, šį puikų receptą nutarėme išbandyti ir mes, o dabar juos kepam ir kepam. Taip ruošiamų sparnelių privalumas - nereikia iš anksto marinuoti. Sparneliai sūroki, kiek aitrūs, bet būtent dėl prieskonių kiekio jų nereikia marinuoti. (...daugiau) Valerija, The Tasty Angle
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
500 gramų vištų sparnelių vidurinių dalių
2 šaukštai aliejaus
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio česnako granulės
2 žiupsneliai aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sparnelius nusausinti (jei drėgni), apšlakstyti aliejumi, pabartsyti prieskoniais ir šiek tiek įtrinti.
2.
Sparnelius dviem sluoksniais dėti į karšto oro gruzdintuvės stalčiuką taip, kad tarpusavyje nesiliestų.
3.
Stalčiuką dėti į karšto oro gruzdintuvę ir jungti 200 C 25 minutėms. Jei kepimo metu gruzdintuvė "prašys" papurtyti maistą, galite apversti vištieną ar sukeisti sluoksnius vietomis, bet tikrai nebūtina.
4.
Viskas - ragaujame! Mes tiekėme su majonezo ir Sriracha padažu, tinka ir pomidorų padažas ar visai be jokio padažo.
Patarimai:
Kurią sparnelių dalį naudoti? Mes naudojome vidurines sparnelių dalis, bet tinka bet kuri dalis, galima ir visą sparnelį supjaustyti į tris dalis.
Kiek sparnelių tilps į gruzdintuvę? Mes naudojome 3,5 litrų talpos gruzdintuvę su grotelėmis (kepama dviem sluoksniais), tilpo ~0,5 kg vidurinių sparnelių dalių (petelių). Dedant vištienos dalis, svarbu, kad gabaliukai nesiliestų tarpusavyje ar liestųsi tik vos vos.
Ar galima kepti orkaitėje? Galima, tačiau dėkite ne į skardą, o ant grotelių, taip sparneliai tolygiai skrus iš visų pusių. Po grotelėmis dėkite skardą, kad riebalai nevarvėtų į orkaitę. Kadangi orkaitė didesnė, kepti reikės kiek ilgiau - apie 35 - 40 minučių jau iki 200 C laipsnių įkaitusioje orkaitėje, kol apskrus.
Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu",. priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital