Virti bulvių kukuliai su mėsos įdaru

AUTORIUS:
Renata Nargelaitė-Tamašauskienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 40)
Virti bulvių kukuliai su mėsos įdaru
Virti bulvių kukuliai su mėsos įdaru
Virti bulvių kukuliai su mėsos įdaru
Autorius apie receptą: Puiki pietų idėja - taupu, sotu ir labai gardu. Puiki pietų idėja - taupu, sotu ir labai gardu. Renata Nargelaitė-Tamašauskienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų bulvių (virtų su lupena, apytikriai)
250 gramų faršo (apytikriai)
1 vienetas morkų
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
1 šlakelis sultinio
3.5 šaukšto manų kruopų (apytikriai)
1.5 šaukšto krakmolo (apytikriai)
pagal skonį druskos
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių vištienai
Kepimui:
pagal poreikį sviesto
pagal poreikį aliejaus
Virimui:
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bulves atvėsinti, nulupti, sudėti į dubenį ir sugrūsti grūstuvu ar sumalti. Įmušti kiaušinį, berti manų kruopas, krakmolą, druską. Gerai išmaišyti ir išminkyti. Palikti pastovėti apie 20 - 25 minutes.
2.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, sudėti faršą, įberti pipirų, druskos, prieskonių ir apkepti. Atidėti į dubenį.
3.
Į keptuvę dėti sviesto, ištirpinti.
4.
Svogūną smulkiai supjaustyti, morką sutarkuoti. Berti į keptuvę ir apkepti iki kol suminkštės. Tuomet sudėti į dubenį su faršu, įpilti sultinio ir išmaišyti iki vientisos masės.
5.
Iš bulvių masės daryti paplotėlius, į vidurį dėti paruošto įdaro, formuoti norimos formos kukulius.
6.
Į puodą pilti vandens, berti druskos, užvirti, sudėti kukulius ir virti.
Patarimai:
Krakmolo kiekį reguliuokite pagal bulvių krakmolingumą. Masė turi būti tokia, kad būtų galima formuoti paplotėlius.
AUTORIUS: Renata Nargelaitė-Tamašauskienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Aurelija
2023-09-16 10:11
Ar i virimo vandenį nededam krakmolo? ATSAKYTI
Laura
2023-09-18 14:09
Pagal receptą nesideda, bet jei abejojate dėl krakmolingumo ir kad gali iširti, galima įberti. ATSAKYTI
Rita
2021-03-22 16:22
O kiek laiko maž daug reikia virti? ATSAKYTI
Raimonda
2022-01-12 16:43
Apie 10min.nuo tada kai iškyla į paviršių. ATSAKYTI
Birute
2021-02-08 18:38
Labai skanu rekomenduoju ATSAKYTI
Jolanta
2020-12-07 22:50
Labai skaniai atrodo. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital