Vištiena su pievagrybiais keptuvėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Vištiena su pievagrybiais keptuvėje
Vištiena su pievagrybiais keptuvėje
Vištiena su pievagrybiais keptuvėje
Vištiena su pievagrybiais keptuvėje
Vištiena su pievagrybiais keptuvėje
Autorius apie receptą: Vištiena, pievagrybiai ir grietinėlės padažas - tobulo skonio derinys! Padažas toks skanus, kad norėsite suvalgyti iki paskutinio lašelio, todėl puikus garnyras - bulvių Vištiena, pievagrybiai ir grietinėlės padažas - tobulo skonio derinys! Padažas toks skanus, kad norėsite suvalgyti iki paskutinio lašelio, todėl puikus garnyras - bulvių košė ar šviežios duonos riekelė. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
6 vienetai vištų šlaunelių (su odele)
125 mililitrai grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų pievagrybių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas sultinio kubelių (naudojome „Gallina Blanca“ grybų)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
250 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vandenį supilkite į nedidelį dydžio puodą. Kaitinkite, kol užvirs. Sudėkite sultinio kubelius, ugnį sumažinkite iki silpnos ir maišydami pakaitinkite, kol sultinys ištirps. Nukelkite nuo ugnies.
2.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros.
3.
Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, supilkite į ją aliejų. Sudėkite labai gerai popieriniais rankšluosčiais nusausintas vištos šlauneles ir apkepkite iš abiejų pusių po 3-4 minutes. Perkelkite iš keptuvės į lėkštę ir atidėkite į šalį.
4.
Į tą pačią atlaisvintą keptuvę suberkite smulkiai kapotą svogūną ir maišydami pakepinkite porą minučių, kol suminkštės ir taps skaidrus. Tuomet suberkite smulkiai sukapotas česnako skilteles ir maišydami pakaitinkite dar minutę.
5.
Supilkite į keptuvę sultinį ir grietinėlę, pagardinkite žiupsneliu druskos, šviežiai grūstų pipirų ir džiovintų raudonėlių. Pamaišykite. Grąžinkite apkeptas vištos šlauneles, apšlakstykite jas sultinio ir grietinėlės padažu.
6.
Dėkite keptuvę į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių, kol vištiena bus visiškai iškepusi – apskrudusi išorėje, tačiau vis dar minkšta ir sultinga.
7.
Kol vištiena kepa orkaitėje, keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir pakepinkite, kartais pamaišydami, apie 5 minutes, kol suminkštės.
8.
Vištienai iškepus, išimkite indą iš orkaitės. Ant viršaus paskleiskite keptus pievagrybius.
9.
Patiekite su bulvių koše, virtomis šparaginėmis pupelėmis ir skiltele citrinos, prieš tai apibėrę žiupsneliu šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir šviežių raudonėlių.
RECEPTO DRAUGAS: Gallina Blanca
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital