Vištiena keptuvėje Tex Mex padaže

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 25)
Vištiena keptuvėje Tex Mex padaže
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištiena keptuvėje Tex Mex padaže
Vištiena keptuvėje Tex Mex padaže
Vištiena keptuvėje Tex Mex padaže
Autorius apie receptą: Ši greitai paruošiama Tex Mex vištiena - tobula išeitis, kai norisi skonių fiestos nepraleidžiant valandų virtuvėje. Vienas tų genialių patiekalų, puikiai tinkančių tiek Ši greitai paruošiama Tex Mex vištiena - tobula išeitis, kai norisi skonių fiestos nepraleidžiant valandų virtuvėje. Vienas tų genialių patiekalų, puikiai tinkančių tiek įdomesnei vakarienei, tiek vakarui su draugais ar įsidėti į pietų dėžutę. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos krūtinėlės (4 vidutinio dydžio gabalėlių)
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
1 skardinė konservuotų juodųjų pupelių (arba raudonųjų pupelių)
200 gramų konservuotų kukurūzų (0.5 skardinės)
1 vienetas saldžiosios paprikos
1 saujelė konservuotų chalapos paprikų (galima nedėti, naudojau Santa Maria)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
3 šaukšteliai Tex Mex prieskonių (naudojau Santa Maria Fajita prieskonius, bet tinka ir Taco prieskoniai)
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
2 šaukštai aliejaus
Patiekiant:
100 gramų sūrio (naudojau perpus fermentinį ir čederio)
1 sauja kukurūzų traškučių (naudojau Santa Maria)
1 saujelė kalendros (arba petražolių)
1 vienetas žaliųjų citrinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos krūtinėles iš abiejų pusių pabarstykite Tex Mex prieskoniais (daugmaž 2 a.š).
2.
Pasiruoškite kitus ingredientus - saldžiąją papriką ir svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, česnaką smulkiai sukapokite, konservuotas chalapos paprikas (vadinamus jelapenus) supjaustykite mažais gabalėliais, konservuotas pupeles nusunkite nuo skysčio, perplaukite ir nuvarvinkite.
3.
Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus. Dėkite vištienos krūtinėles ir apkepinkite ant didesnės nei vidutinė kaitros po 2-3 min iš abiejų pusių (iki išorė gražiai apskrus, iškepti nereikia). Krūtinėles išimkite iš keptuvės, dėkite į dubenį ir uždenkite, jog neatvėstų.
4.
Į tą pačią keptuvę pilkite dar šaukštą aliejaus, įkaitinkite. Berkite svogūnus ir maišydami apkepinkite ant vidutinės kaitros iki suminkštės (3-4 min.). Berkite česnakus ir paprikas. Maišydami pakepinkite 2-3 min.
5.
Į keptuvę dėkite pupeles, kukurūzus, konservuotus pomidorus, smulkintas chalapos paprikas, 1 a.š. tex mex prieskonių ir rūkytą papriką. Maišydami pakaitinkite ant vidutinės ugnies 2-3 min. Paragaukite, ar patinka padažo skonis - jei norisi intensyvesnio skonio, įberkite dar tex mex prieskonių, jei norisi rūgščiau - įspauskite citrinos sulčių, o jei aštriau - įdėkite dar jelapenų ar aitriosios paprikos miltelių.
6.
Į padažą sudėkite vištieną, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 15 min (arba iki vištiena bus iškepusi, tikslus laikas priklausys nuo krūtinėlių dydžio).
7.
Nuimkite nuo kaitros ir iškart užbarstykite tarkuotu sūriu, kad nuo karščio išsilydytų.
8.
Patiekdami galite pabarstyti smulkinta kalendra (arba petražolėmis), tortilijų trakučiais ir papuošti žaliosios citrinos griežinėliais.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital