Vištienos ir bulvių karis

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Vištienos ir bulvių karis
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Labai mėgstu karius, o šis be jokių abejonių tapo mano favoritu. Pavyksta tirštas, sotus ir kupinas nuostabaus skonių derinio. O aromatas į virtuvę privilios kiekvieną esantį Labai mėgstu karius, o šis be jokių abejonių tapo mano favoritu. Pavyksta tirštas, sotus ir kupinas nuostabaus skonių derinio. O aromatas į virtuvę privilios kiekvieną esantį namuose, tad tai tikrai puiki idėja, kaip skaniai pasiruošti gardžius pietus ar sočią vakarienę šeimai ar draugams. Žinoma, galima gaminti ir vegetarišką variantą be vištienos arba vietoje jos dėti avinžirnių, pridėti žirnių ankščių ar kitų mėgstamų daržovių. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos
400 gramų konservuotų pomidorų
200 mililitrų daržovių sultinio (arba vištienos)
2 vienetai bulvių (didesnių)
100 mililitrų kokosų pieno (nebūtina arba galima keisti grietinėle ar jogurtu, žr. patarimus)
2 saujos špinatų (nebūtina)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
2 šaukšteliai garam masala prieskonių (arba pagal skonį, galima nedėti)
2 šaukšteliai malto kumino
1 šaukštelis maltos kalendros
1 šaukštelis maltos ciberžolės
0.5 šaukštelio malto cinamono
0.5 šaukšto aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį, galima nedėti)
4 centimetrai imbiero (šviežio arba 1 a.š. malto)
1 šaukštelis cukraus (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
2 šaukštai kokosų aliejaus (arba kitokio aliejaus ar ghee sviesto)
Patiekiant:
1 sauja kalendros (arba petražolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: bulves nulupti ir supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais, svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką smulkiai sukapoti, imbiero šaknį nulupti ir smulkiai sutarkuoti.
2.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti. Tuomet suberti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti 5 minutes arba tol, kol suminkštės. Suberti susmulkintą česnaką, berti imbierą ir maišant pakepinti 1-2 min.
3.
Į keptuvę dėti pjaustytas bulves, berti cinamoną, ciberžolę, aitriosios paprikos miltelius, kalendrą, kuminą. Maišant pakepinti iki prieskoniai paskleis malonų aromatą. Tuomet sudėti pjaustytą vištieną ir maišant pakepinti iki vištienos išorė nebebus rausva. Supilti konservuotus pomidorus, sultinį, druską, cukrų, pipirus, uždengti keptuvę dangčiu ir troškinti apie 20-30 minučių arba iki bulvės suminkštės.
4.
Bulvėms suminkštėjus supilti kokosų pieną (jei naudojate), suberti garam masala prieskonius, išmaišyti (jų kiekį koreguokite pagal skonį, nes garam masala būna skirtingo intensyvumo). Suberti špinatus ir pakaitinti 1-2 min iki jie susileis.
5.
Patiekiant šį karį pagardinti šviežiomis kalendromis arba petražolėmis. Jį tinka patiekti su ryžiais (ypač basmati arba jasmin).
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital