Kiaulienos kepsniai su obuoliais (tinka ir vištienai)

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kiaulienos kepsniai su obuoliais (tinka ir vištienai)
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Labai šventiškai atrodantis Prancūzijos virtuvės įkvėptas patiekalas. Nors ir skamba, galbūt, neįprastai, tačiau mėsos, obuolių ir garstyčių derinys yra šios Labai šventiškai atrodantis Prancūzijos virtuvės įkvėptas patiekalas. Nors ir skamba, galbūt, neįprastai, tačiau mėsos, obuolių ir garstyčių derinys yra šios virtuvės klasika. Ir ne be reikalo, nes skonis tikrai puikus. Šis receptas taip pat tinka ir vištienai - tiek krūtinėlėms, tiek šlaunelių mėsai. Beje, šiam patiekalui rinkitės rūgštesnius obuolius, nes su saldžiais skonis turės per mažai kontrasto, bus blankus. O jei mėgstate saldu-sūru derinius, į padažą galite papildomau įdėti šaukštą obuolienės ar obuolių tyrės. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai kiaulienos pjausnių (naudojau sprandinę, bet tinka ir nugarinė)
250 mililitrų sultinio (daržovių arba mėsos)
1 vienetas obuolių (didesnio, tvirtesnio, skaniau rūgštesnio)
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas garstyčių (man skaniau aštresnių, bet rinkitės pagal skonį)
1 šaukštas kvietinių miltų
3 skiltelės česnako
0.5 šaukšto džiovintas rozmarinas (arba provanso ar itališkų žolelių)
1 žiupsnelis malto cinamono
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pjausnius iš abiejų pusių pabarstyti druska ir pipirais (jei norite intensyvesnio skonio, galite pabarstyti mėgiamais mėsos prieskoniais).
2.
Į keptuvę dėti pusę sviesto, įkaitinti ir sudėti pjausnius. Kepti apie 4-5 minutes iš abiejų pusių iki gražiai apskrus ir beveik iškeps. Tuomet pjausnius išimti ir atidėti.
3.
Kol kepa mėsa, svogūną ir česnaką susmulkinti, obuolį supjaustyti griežinėliais.
4.
Į tą pačią keptuvę dėti likusį sviestą, įkaitinti. Dėti svogūnus ir maišant pakepinti 3-4 min. Dėti česnakus ir pakepinti dar 20-30s. Sudėti obuolius, pabarstyti cinamonu, rozmarinu ir vis maišant kepti dar 3-5 minutes iki jie suminkštės (bet nesukris).
5.
Į keptuvę su ingredientais berti miltus ir permaišyti, tuomet supilti sultinį, dėti garstyčias, pagal skonį druskos, žiupsnelį pipirų ir dar kartą permaišyti. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi aštriau, įdėti dar garstyčių, o jei norisi rūgštelės, galite įspausti šiek tiek citrinos sulčių ir įpilti šlakelį obuolių acto.
6.
Sudėti pjausnius ir troškinti ant vidutinės kaitros kelias minutes iki padažas sutirštės.
7.
Patiekiant galima papuošti rozmarino šakelėmis.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital