Sotus perlinių kruopų troškinys su mėsa

AUTORIUS:
Jadvyga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Perlinių kruopų plovas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Taupus, nesudėtingas ir labai skanus perlinių kruopų troškinys. Galima ruošti su kiauliena, vištiena ar kalakutiena, galima net su rūkytomis dešrelėmis! Taupus, nesudėtingas ir labai skanus perlinių kruopų troškinys. Galima ruošti su kiauliena, vištiena ar kalakutiena, galima net su rūkytomis dešrelėmis! Jadvyga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
300 gramų perlinių kruopų
250 gramų kiaulienos sprandinės (ar kitos mėsos)
400 mililitrų vandens (arba sultinio)
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai aliejaus
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis prieskonių mėsai
0.5 vieneto aitriųjų pipirų (nebūtina)
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Puode, kuriame gaminsite troškinį, įkaitinti aliejų, apkepinti nedideliais gabalėliais pjaustytą kiaulieną. Išimti ir atidėti. Pabarstyti druska, pipirais ir prieskoniais mėsai.
2.
Į tą patį puodą dėti smulkintą svogūną, kepinti, kol svogūnas suminkštės. Dėti smulkintą česnaką, tarkuotas morkas, smulkintą aitrųjį pipirą ir kepinti apie 5 - 10 minučių, kol morkos "susileis".
3.
Kol kepa morkos, kelis kartus praplauti perlines kruopas, kol vanduo bus skaidrus. Nupilti vandenį.
4.
Kruopas ir mėsą sudėti į puodą su pakepintomis daržovėmis, užpilti apie 400 ml vandens (arba sultinio), uždengti puodą ir kaitinti ant nedidelės kaitros apie 40 minučių - 1 valandą, iki kol kruopos bus minkštos. Jeigu norite, kad išsitroškintų greičiau, galite kruopas iš vakaro pamerkti. Jei verdant kruopos sugers visą vandenį, įpilkite dar šiek tiek.
5.
Išsitroškinus paragaukite, ar patinka skonis, ar pakanka druskos, pipirų. Jeigu kažko norisi daugiau, pridėkite ir gerai išmaišykite.
6.
Patiekiant galima pabarstyti smulkintais krapais arba kitais žalumynais. Skanaus!
AUTORIUS: Jadvyga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Vanda
2018-11-07 00:07
Sis troskinys gavosi superinis, gaminsiu dar ir ne viena karta ATSAKYTI
Taura
2018-10-18 13:47
As dariau su vistiena ir ant galo apibarsciau svoguno laiskais ir dziovintais krapais . Gavosi super ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis