Sotus perlinių kruopų troškinys su mėsa

AUTORIUS:
Jadvyga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 101)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 101)
Perlinių kruopų plovas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Taupus, nesudėtingas ir labai skanus perlinių kruopų troškinys. Galima ruošti su kiauliena, vištiena ar kalakutiena, galima net su rūkytomis dešrelėmis! Taupus, nesudėtingas ir labai skanus perlinių kruopų troškinys. Galima ruošti su kiauliena, vištiena ar kalakutiena, galima net su rūkytomis dešrelėmis! Jadvyga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų perlinių kruopų (užmerktų iš vakaro)
300 gramų kiaulienos sprandinės (ar kitos mėsos)
400 mililitrų vandens (arba sultinio)
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
4 šaukštai aliejaus
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis prieskonių mėsai
0.5 vieneto aitriųjų pipirų (nebūtina)
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Puode, kuriame gaminsite troškinį, įkaitinti aliejų, apkepinti nedideliais gabalėliais pjaustytą kiaulieną. Išimti ir atidėti. Pabarstyti druska, pipirais ir prieskoniais mėsai.
2.
Į tą patį puodą dėti smulkintą svogūną, kepinti, kol svogūnas suminkštės. Dėti smulkintą česnaką, tarkuotas morkas, smulkintą aitrųjį pipirą ir kepinti apie 5 - 10 minučių, kol morkos "susileis".
3.
Kol kepa morkos, kelis kartus praplauti per naktį išmirkytas perlines kruopas, kol vanduo bus skaidrus. Nupilti vandenį.
4.
Kruopas ir mėsą sudėti į puodą su pakepintomis daržovėmis, užpilti apie 400 ml vandens (arba sultinio), uždengti puodą ir kaitinti ant nedidelės kaitros apie 40 minučių - 1 valandą, iki kol kruopos bus minkštos. Jei verdant kruopos sugers visą vandenį, įpilkite dar šiek tiek.
5.
Išsitroškinus paragaukite, ar patinka skonis, ar pakanka druskos, pipirų. Jeigu kažko norisi daugiau, pridėkite ir gerai išmaišykite.
6.
Patiekiant galima pabarstyti smulkintais krapais arba kitais žalumynais. Skanaus!
AUTORIUS: Jadvyga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (17)
Raimondas
2023-05-19 16:05
Nuotrauka neatitinka recepto ATSAKYTI
Laima
2023-02-07 12:52
Aciu, receptas geras, bet as pirmiausiai troskinu apvirta mesa (nzn kur ir kaip ji auginta) su svogunais, cesnakais. Po 15 min sudedu pjaustytas morkas ir dar 10 min troskinu ir tik po to suberiu virtas perlines kruopas, prieskonius pagardinu pomidoru padazu, arba ne. Viskas gaunasi super ir nereikia ilgai stoveti prie puodo. Valgom su raugintais agurkais ir giriam recepta. Aciu ATSAKYTI
Sandra
2022-07-11 11:15
O jeigu nemirkius kruopų? ATSAKYTI
Aurelija
2022-07-11 14:56
Tuomet išvirkite ir nukoškite :) ATSAKYTI
Benas
2023-04-27 10:32
tada pietus gaminsit porą valandų ilgiau. ATSAKYTI
Laima
2022-05-24 12:27
O troskinti kruopas reikia tame pačiame puode su aliejumi užpylus vandeniu?? ATSAKYTI
Giedrė
2022-05-24 16:25
Taip, viskas viename puode :) ATSAKYTI
As
2021-09-11 20:47
Skanu labai ATSAKYTI
Asta
2021-05-27 14:31
Labai puikus troškinys, darytas ne karta :) ATSAKYTI
Birutė
2021-01-24 17:35
Kaip tik vakar gaminau, labai skanu. Tik troškinau orkaitėje. O šiandien skaitau ,ogi toks pats receptas. Nuostabūs sutapimas
ATSAKYTI
Danute
2020-11-19 15:48
Su vistiena man skaniausia ATSAKYTI
Gita
2020-06-17 22:10
Jau su šeimyna valgome, labai labai skanu - ačiū už receptą :) ATSAKYTI
Alė
2020-05-24 16:30
Labai skanus troškinys su mano mėgstamom perlinėm kruopom. ATSAKYTI
Andrius
2019-09-26 16:21
Labai skaniai išėjo. Su kiauliena geriausia, daugiau skonio. ATSAKYTI
mindaugas
2019-07-14 19:15
as gaminu dabar,dadejau dar rauginto agurko.mociute gamindavo sriuba perlipiu su raugintu agurku. labai super ATSAKYTI
Vanda
2018-11-07 00:07
Sis troskinys gavosi superinis, gaminsiu dar ir ne viena karta ATSAKYTI
Taura
2018-10-18 13:47
As dariau su vistiena ir ant galo apibarsciau svoguno laiskais ir dziovintais krapais . Gavosi super ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital