Kremiškas vištienos ir žiedinių kopūstų apkepas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Vištienos ir žiedinių kopūstų apkepas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištienos ir žiedinių kopūstų apkepas
Vištienos ir žiedinių kopūstų apkepas
Vištienos ir žiedinių kopūstų apkepas
Autorius apie receptą: Jei į savo racioną dar neįtraukėte žiedinio kopūsto, šis apkepas tai pakeis! Kremiškas, sotus, malonios konsistencijos ir labai skanus. Tobulai tiks gardiems ir sotiems pietums Jei į savo racioną dar neįtraukėte žiedinio kopūsto, šis apkepas tai pakeis! Kremiškas, sotus, malonios konsistencijos ir labai skanus. Tobulai tiks gardiems ir sotiems pietums ar vakarienei su šeima. Apkepas patiks net ir tiems, kurie nemėgsta žiedinių kopūstų, nes valgant sunku suprasti, jog jie yra šiame patiekale ir suteikia to malonaus kremiškumo. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 vienetas žiedinių kopūstų (vidutinio dydžio)
350 gramų vištienos (virtos, keptos ar rūkytos)
150 gramų varškės užtepėlės (ar kreminio sūrio, aš naudojau Vilkyškių varškės užtepėlę su česnakais)
200 mililitrų grietinėlės (naudojau 30% riebumo)
100 gramų čederio sūrio (arba kitokio mėgiamo gerai besilydančio, pvz. Vilvi Gouda)
150 mililitrų vištienos sultinio
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
1 šaukštelis itališkų žolelių (arba džiovintų raudonėlių)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įjunkite orkaitę kaisti iki 200 °C (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Vištieną suplėšykite šakute arba smulkiai supjaustykite.
3.
Žiedinį kopūstą kuo smulkiau supjaustykite (aš smulkinu virtuvės kombainu iki beveik ryžių konsistencijos). Sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu tiek kad apsemtų ir pakaitinkite ant vidutinės kaitros 3-4 min, kad kopūstas suminkštėtų. Labai gerai nusunkite (sudėkite į sietelį ir nuspauskite).
4.
Svogūną ir česnaką susmulkinkite. Svogūną pakepinkite ant šiek tiek aliejaus iki suminkštės ir taps auksinės spalvos (5-6 min). Sudėkite česnaką ir pakepinkite dar apie 1 min.
5.
Dideliame dubenyje sumaišykite smulkintą vištieną, grietinėlę, varškės užtepėlę, kepintus svogūnus ir česnakus, rūkytą papriką, itališkas žoleles, vištienos sultinį ir nusunktą žiedinį kopūstą. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
6.
Kepimo indą (naudojau 20x30cm) patepkite šiek tiek aliejaus arba sviesto. Sukrėskite vištienos masę. Ant viršaus užtarkuokite sūrį.
7.
Kepkite iki 200C įkaitintos orkaitės viduryje apie 20-25 min. iki sūris išsilydys.
8.
Ištraukę leiskite apkepui pastovėti 5-7 min, kad šiek tiek sutvirtėtų, o tada skanaukite. Prieš patiekdami galite pabarstyti smulkintais žalumynais (pvz. petražolėmis ar čiobreliais).
Patarimai:
Varškės užtepėlę apkepui naudojau, nes ji, nors pagaminta iš 97% varškės, yra tobulai kremiška, švelnaus skonio, o kepant išlaiko konsistenciją ir struktūrą, todėl puikiai tinka karštų patiekalų gamybai. Žinoma, galite rinktis ir tiesiog kreminį sūrį, bet varškės užtepėlės suteikiama tekstūra ir skonis man patinka dar labiau.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital