Vieno indo vištiena su anakardžiais orkaitėje

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Vieno indo vištiena su anakardžiais orkaitėje
Vieno indo vištiena su anakardžiais orkaitėje
Vieno indo vištiena su anakardžiais orkaitėje
Vieno indo vištiena su anakardžiais orkaitėje
Autorius apie receptą: Cashew chicken – visame pasaulyje jau klasika tapęs kinų restoranų patiekalas išsinešimui. Šiandien noriu pasidalinti šio populiaraus patiekalo greitesne, Cashew chicken – visame pasaulyje jau klasika tapęs kinų restoranų patiekalas išsinešimui. Šiandien noriu pasidalinti šio populiaraus patiekalo greitesne, lengvesne ir, svarbiausia, sveikesne alternatyva. Paruošiama vienoje skardoje. Toks variantas puikiai tinka savaitės vidurio vakarienei, kai reikia skaniai, sočiai ir maistingai, bet greitai ir be jokio vargo. (...daugiau) Kristina, Ant medinės lentelės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai vištienos filė
0.5 vieneto brokolių (nedidelio)
1 vienetas paprikos
1 stiklinė anakardžių riešutų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį sezamo sėklų
Padažui:
6 šaukštai sojos padažo (versijai be glitimo - Tamari padažo)
50 mililitrų vandens
2 šaukštai medaus
1 šaukštas ryžių acto (arba baltojo vyno ar obuolių acto)
1 šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
2 centimetrai imbiero (tarkuoto)
2 skiltelės česnako (tarkuotų)
1 šaukštelis krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Ruošiame padažą – sojos padažą, medų, vandenį, actą, aliejų, imbierą, česnaką ir krakmolą išmaišome indelyje. Supilame į nedidelį puodą ar keptuvę ir, maišant, kaitiname, kol visi produktai susimaišo ir padažas sutirštėja, viso apie 5 minutes.
2.
Orkaitę įkaitiname iki 200 C laipsnių.
3.
Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais. Pabarstome druska ir pipirais, išmaišome. Ant vištienos pilame pusę paruošto padažo, išmaišome.
4.
Vištieną dedame į kepimo skardą ir kepame 10 minučių orkaitėje.
5.
Kol vištiena kepa, brokolius ir papriką supjaustome nedideliais gabalėliais.
6.
Papriką, brokolius ir anakardžius sudedame prie vištienos, apšlakstome dar 2 šaukštais padažo ir išmaišome.
7.
Kepame orkaitėje dar 10 minučių.
8.
Patikriname, ar vištiena iškepė – į ją duriame peiliu, turi išbėgti skaidrios sultys.
9.
Iškepusį patiekalą apšlakstome likusiu padažu ir pabarstome sezamo sėklomis.
Patarimai:
Patiekti tinka su virtais ryžiais (maistingesniam variantui rinkitės ruduosius ryžius) ar bolivine balanda. Šalia nepamaišytų ir šviežių daržovių salotos.
Šį patiekalą šaldytuve saugoti galima 4 dienas, todėl galite suporcijuoti į pietų dėžutes ir nesirūpinti pietumis beveik visą darbo savaitę!
Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital