Garstyčiomis ir sūriu užkepta vištienos krūtinėlė orkaitėje

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 115)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 115)
Vištienos krūtinėlė orkaitėje su garstyčiomis sūriu
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Vištienos krūtinėlė orkaitėje su garstyčiomis sūriu
Vištienos krūtinėlė orkaitėje su garstyčiomis sūriu
Vištienos krūtinėlė orkaitėje su garstyčiomis sūriu
Autorius apie receptą: Vakarienė per pusvalandį! Šie kepsneliai paruošiami labai greitai, atrodo prašmantniai ir yra labai skanūs. Juos tinka patiekti su daržovių salotomis, ryžiais, bulvėmis ar Vakarienė per pusvalandį! Šie kepsneliai paruošiami labai greitai, atrodo prašmantniai ir yra labai skanūs. Juos tinka patiekti su daržovių salotomis, ryžiais, bulvėmis ar kitu mėgiamu garnyru. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
4 vienetai vištienos filė
100 gramų sūrio (naudojau VILVI Memel Prussia)
4 riekelės šaltai rūkytos šoninės (nebūtina, bet labai tinka)
2 šaukštai garstyčių (naudojau perpus angliškas grūdėtas ir dižono)
1 šaukštas medaus (švelnesnio skonio, arba 1.5 šaukšto klevų sirupo)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 vieneto citrinų
1 šaukštelis džiovinto čiobrelio (arba raudonėlio ar provanso žolelių)
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio paprikos miltelių
2 skiltelės česnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Garstyčias sumaišykite su medumi, iš citrinos išspaustomis citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, čiobreliais, išspaustu česnaku, pipirais, paprika ir druska. Paragaukite, ar patinka marinato skonis. Jei atrodo per aitru, įdėti dar šiek tiek medaus, o jei per saldu - dar šiek tiek garstyčių arba citrinos sulčių.
2.
Vištienos krūtinėles sudėkite į dubenį, sukrėskite garstyčių marinatą ir juo gerai įtrinkite vištieną. Jei yra galimybė, palikite apie pusvalandį pasimarinuoti (galima ir ilgiau, bus dar skaniau). Bet jei skubate, galima kepti ir iš karto.
3.
Šoninės riekeles dėkite į įkaitintą sausą keptuvę ir apkepkite vis pavartydami iš abiejų pusių iki šoninė apskrus. Riekeles išimkite iš keptuvės ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių (kad subertų riebalų perteklių). Atvėsusią šoninę sutrupinkite į nedidelius gabalėlius.
4.
Vištienos kepsnelius sudėkite į kepimo skardą, jų viršų patepkite dubenyje likusiu marinatu.
5.
Šaukite iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 minučių. Tuomet pabarstykite šonine, ant jos - tarkuotu sūriu ir kepkite dar apie 10 minučių (arba iki krūtinėlės bus iškepusios, žr. patarimus žemiau).
Patarimai:
Tikslus kepimo laikas labai priklausys nuo krūtinėlių dydžio. Jei turite mėsos termometrą, praėjus 15-iai kepimo minučių pradėkite juo tikrinti - krūtinėlė bus iškepusi, kai temperarūra storiausioje kepsniuko vietoje sieks 75 laipsnius.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Vaiva
2020-10-13 17:39
Labai skanu! Aciu uz recepta :) ATSAKYTI
Irmantas
2019-09-15 19:14
Gardūs kepsneliai! ATSAKYTI
Ilona
2019-06-15 12:37
Kokia programa kepate? Viršus-apačia? ATSAKYTI
Dovilė
2019-06-16 22:21
Taip, pats paprasčiausias kaitinimas iš viršaus ir apačios ATSAKYTI
Evelina
2019-02-11 16:48
Labai skanu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital